• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BONIE
    BONIE --- ---
    super, děkuji!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BONIE: podle oficiálního vyjádření hlavního hygienika je jedna dávka v pořádku, najdi si to.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BONIE: moje dítě má jen jednu dávku mmr a ne, nebyly.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    BONIE: Me rekla sama pediatra, ze pro vstup do kolektivu staci prvni davka MMR. Druhou syn jeste nema a jde v zari do skolky..
    BONIE
    BONIE --- ---
    Prosím Vás, řešili jste někdo s ředitelkou školky přijetí dítěte pouze s jednou dávkou MMR? Byly s tím nějaké problémy?
    WANAH
    WANAH --- ---
    Závažný vedlejší účinek povinného očkování? Stát možná pacienty odškodní — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...vazny-vedlejsi-ucinek-povinneho-ockovani-stat-mozna-pacienty-odskodni
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    NYA: příbalový leták ke každé jednotlivé vakcíně? .o)
    NYA
    NYA --- ---
    INSOMNIA: ano, o tom vím, a právě proto jsem s očkováním opatrná a zatím ho odkládám, než budu mít jasnější názor na celou tuhle věc .. akorát nevím, jestli jsou ty nežádoucí reakce nějak oficiálně uznány, že vůbec existujou? protože internetem moc argumentovat nemohu..
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    NYA: Ano, nezadoucich ucinku existuje cela rada. Zkusenosti ruznych lidi je plnej internet.
    NYA
    NYA --- ---
    INSOMNIA: a ty nežádoucí účinky oficiálně existujou? měla jsem z rozhovoru s doktorkou, která se opírala o tvrzení jakési české vakcinologické společnosti, dojem, že ty vankcíny jsou prostě považovaný za bezpečný a basta..
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    LAMIA:
    SANCHA:

Pokud vim, tak "staci" dokazat, ze rodice neockovali s cilem zabranit nezadoucim ucinkum, ktere muze ockovani zpusobit a stat pak nemuze ulozit pokutu.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SANCHA: pokuta pro rodiče je stále 10tis (nevím zda zvlášť či pro oba)
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    SANCHA: u nas i jedna spukroma chce ockovaci prukaz :/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SANCHA: pokud je to školka zapsaná do sítě škol, tak ani nestátní nesmí vzít neočkované dítě. bez ohledu na školkovné (a jestli si myslíš, že ve státních se školkovné neplatí, tak jsi na omylu)
    neočkované děti se shromažďují do všelijakých dětských klubů a podobných organizací
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    NYA: hexa by mela byt doockovana do 18m a MMR nema nejvyssi hranici. Ale polud pujde dite do skolky,musi mit alespon jednu davku.
    NYA
    NYA --- ---
    JAZZ: to by mě taky zajímalo, kdy je to 'nejbezpečnější'

a taky, jak je to s tím odkládáním očkování .. jestli to je vzhledem k zákonům v pořádku a na mojí libovůli, a do kolika let to mohu odkládat? moje doktorka je bohužel dost pro očkování ale tady na venkově to bude všude stejné.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    kdy myslíte, že je vhodné tím bexerem očkovat, spíš menší mimino, synovi je 10 měsíců, nebo tak dvouletáka?
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    díky za info
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    JAZZ: jediný naslek který se u mého syna objevil je vášeň pro gumové medvídky .... dostal od doktorky uplatek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam