• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JAZZ: Čím míň, tím je to silnější. :)
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    NEMESISS: a jak si homeo dávkovala? ten den? nebo ještě předtím? a pak dalších deset dní?
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    jinak bez preventivniho podani homeopatik (Thuya 9 CH) bych uz neockovala..
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    BIDAK:
    PETEKKA:
    my meli encefalitický pláč (ačkoli to tady spousta lidí rozporovalo). filtruj :)
    dostal pediacel ve 2 letech a bez reakce. do 2 let jsme cekali kvuli tomu vypadku.

BIDAK
    BIDAK --- ---
    Měl vůbec nějaký potomek tady po očkování hexou nějakou větší reakci?
    LALUDMI
    LALUDMI --- ---
    PETEKKA: Hledala jsem takového doktora, co s tím nebude mít problém. Toto schéma mi nabídla sama, když zjistila, že na očkování nespěchám.
    TARI
    TARI --- ---
    PETEKKA: oba jsem nechala hexou očkovat ve 3 měsících, potom mají oba rotaviry a pneumokoka, starší už má za sebou MMR a meningokoka. Všechno max. subfebrilie, jinak nic, žádné změny režimu, řev, nic takového. Mladší dítě ani ta zvýšená teplota.
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    PETEKKA: Myslim, že každej pediatr to má trochu jinak, stejně tak, jako každá rodina potřebuje jinej přístup k ne/očkování. Pokud se pro něco rozhodneš a názor vašeho lékaře v tom není nijak dominující je to skutečně už jen jeho problém, když s tim mám problém. Jinak asi neni problém najít jinýho pediatra, nikdo asi nechceme chodit s dítětem do ordinace, kde s náma maj problém:)držim palce!
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    My taky očkovali v 6 měsících, ale byla to spíš shoda okolností neź záměr, původně jsme bylj s doktorkou domluvení na polovinu 3.měsíce. Jenže starší zrovna nastoupil do školky a nosil jeden bacil za druhým, miminko mělo pořád rýmu,, potom jsme všichni chytli neštovice, prostě dřív to ani nešlo.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LALUDMI: a dr neměl problém s tímto schématem?
    LALUDMI
    LALUDMI --- ---
    PETEKKA: Začali jsme očkovat v 6 měsících ve schématu 2+1. První dvě dávky bez reakce, po poslední se malé udělal otok kolem místa vpichu v průměru asi 15 cm.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    PETPET: díky za reakci:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SANCHA: to byla reakce na mínus, které hned dostala...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    "Vítáni jsou jak rodiče, kteří své děti očkují, tak neočkují,...."

koukám že záhlaví zde neplatí?
    PETPET
    PETPET --- ---
    PETEKKA: neockovala jsem vubec a ani nebudu. Zkus fb skupinu "informovane ockovani a mohlo by se hodit". Je tam spousta informaci o vakcinach, nemocech i nezadoucich ucincich.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj,
    v kolika týdnech/měsících jste začali s očkováním hexou a jaké jste případně pozorovali vedlejší účinky?díky za příspěvky
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SMYSLOV: ale houby neznáš pana trololo? :) vytrolene ufo je bezkonkurencne největší troll na nyxu since
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    VYHULENY_UFO: takže na mojí otázku tvoje odpověď měla být: bezdětný muž.

BALAENA
    BALAENA --- ---
    PERSEEIDA: ten věk je zvolenej schválně. očkuje se takhle brzy právě proto, aby byla pokud možno jistota, že se s tím dítě ještě nesetkalo (i když u některých alternativně pigmentovaných osob už se lze nadát opaku, žeáno), protože očkovat až po kontaktu se sice dá, ale účinnost je dramaticky nižší.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    VYHULENY_UFO: Zjisti si o co jde. Tohle očkování je nepovinné, je proti lidským papillomavirům, které se přenášení sexuálním stykem. Zdravotní pojišťovna hradí očkování jednou vakcínou, která je proti dvěma virům, ale očkování musí proběhnout mezi 13-14 rokem. Kdy je jaksi ještě děvče pod zákonem a zrovna to moje je ještě fakt děcko. Přitom těch nakažlivých virů je mnohem více a už se vyvíjejí vakcíny i proti nim, některé už jsou snad už v distribuci, ale neproplácí je pojišťovna. Neříkám že ji nenechám naočkovat vůbec, akorát později.

Takovou reakci jsem tak trochu čekala... jinak mám děcka naočkované skrznaskrz, k povinným jsme ještě přihodili vakcínu proti žloutence A a encefalitídě... takže biomatku ze mě už asi nevyrobíš.:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam