• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    VYHULENY_UFO: hm dokud pred casem ockovaci skeptici tvrdili, ze ockovaci kalendar je spatny a odmitali mmr protoze uz nechrani deti ve skole, tedy nedalo se verit duvodum povinneho podavani vakciny, byla to konspiracni teorie, ve skolach muselo probehnout nekolik epidemii, a najednou se konspiracka stala realitou.

nazvat protinazor konspiracni teorii je jednoduchej nastroj pro manipulaci opacnyho tabora, mel by si vymyslet konecne uz neco novyho
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Nakonec jsem se rozhodla, že dceru ve 13 letech proti rakovině děložního čípku naočkovat nenechám. Vyvíjejí se nové vakcíny a za dva, tři roky může být všechno jinak...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    V Rumunsku proběhla epidemie spalniček a následkem jsou tři mrtvé děti pod 1 rok. Ochránila by je kolektivní proočkovanost, která tam bohužel měla trhliny.
    Romania measles outbreak kills two children | Vaccines Today
    http://www.vaccinestoday.eu/vaccines/romania-measles-outbreak-kills-two-children/
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    SANCHA: No to ta moje právě je. Kromě toho je malá a štíhlá, ta vakcína je pro "velké ženské" a moje holčička nemá ani 40 kilo. A ani nevypadá, že by chtěla brzy začít souložit...
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Chtěla bych se zeptat na váš názor na očkování proti rakovině děložního čípku. Děti mám normálně naočkované, ale zrovna u tohoto očkování si nejsem jistá a dcera už má na to věk.
    SIG
    SIG --- ---
    IFKA: zda se ze se z toho vyspala a dela jakoby nic :)
    IFKA
    IFKA --- ---
    SIG: imo může. nú se mohou projevit po očkování v řádu dní.
    SIG
    SIG --- ---
    v utery pediacel (miniaturka 15,5 tydne) ted vecer hroznej plac bez ocividne priciny... muze to byt nejaka opozdena reakce? jinak to zmakla s prstem v nose
    AKUKA
    AKUKA --- ---
    E_T_: Nemohl by, prosím, autor mínusků napsat, co se mu nelíbí? Jmenuje se to tu pro a proti, ne? tak by mě zajímaly ty argumenty a konstruktivní diskuze.dík
    E_T_
    E_T_ --- ---
    E_T_:
    Jeste doplnim, ze za zaklad nepovazuji zloutenku B, tak jsem puvodne chtela Pediacel, ale ten mel zrovna vypadek. Ted uz sice na trhu opet je, ale mezitim jsem se rozhodla pro ctyrsklozkovou - za me cim min, tim lip :)
    Jinak nevim z jakeho duvodu, ale infanrix hib budou stahovat z trhu. Myslim ze v listopadu. Asi proto, ze tady mame "az moc na vyber" :)

Co se skolky tyce, tak jsem uz ted rozhodnuta pro lesni, takze krom teto vakciny nic jineho ockovat nenecham. A v pripade nutnosti se daji ty zbyle povinne - obrna, zloutenka a MMR - kdykoli doockovat pozdeji.
    E_T_
    E_T_ --- ---
    INSOMNIA:
    No tak zalezi na tom proc chci plnit ockovaci kalendar. Jestli z duvodu ze ockovani sama verim, nebo ze je to tady proste uzakoneno a bez povinneho ockovani mi dite nevemou do skolky.
    Uprimne, moc me to nezajima. Nebudu ockovat podle toho, co mi kaze stat...ktery mimohodem jen narizuje, ale za pripadne nezadouci ucinky nenese zadnou zodpovednost.

Rodic jako zakonny zastupce si sam rozhoduje zda a co ockovat. Akorat ze tady mi to prad prijde jako sileny natlak, jak od pediatru, tak od statu, vyhrozovani, pokuty, neprijmuti do skolky atd. atd.

Ja jsem se o ockovani zacala zajimat az narozenim dcery a uprimne, uz 14 mesicu nedelam nic jineho, nez ze zjistuju informace. A cim vic vim, tim vic jsem proti ockovani.
    Manzel se na druhou stranu boji neockovat, takze jsme udelali kompromis tim, ze ockovat budeme az po roce a pouze zaklad.

Bohuzel cas se naplnil a meli by jsme jit ted ve stredu. Coz asi zase odlozim, protoze v tech vedrech ji ockovat nenecham. I tak to horko ted snasi docela spatne.
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    každopádně mně od toho teď u mladšího doktorka odrazovala, že se musí proočkovat častěji, je tam nějak jiné schéma..
    JAZZ
    JAZZ --- ---
    E_T_: u staršího syna jsme očkovali hib, už teda od asi 4 nebo 6 měsíců, co si pamatuju, byl bez reakcí
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    E_T_: neni posledni mozne zahajeni ockovani (hexa, pediacel, atd.) v 10tem mesici pro spleneni ockovaciho kalendare?
    E_T_
    E_T_ --- ---
    je zde nekdo kdo ockoval az po roce a pouze ctyrslozkovou vakcinou Infanrix Hib? Ceka nas to pristi tyden, tak bych chtela znat pripadne reakce. Diky
    E_T_
    E_T_ --- ---
    SIG: 2+1 proti ceske legislative neni
    jakakoli sestislozkova vakcina (Infanrix Hexa nebo Hexacima) muze byt ockovana budto 2+1 nebo 3+1. Pokud je rozumny pediatr tak nekdy staci i pentavakcina (Pediacel) aby pak do skolky napsal potvrzeni. Pokud je ockovani odlozeno do jednoho roku, tak po prvnim roce uz se automaticky ockuje 2+1.

Ockovani MMR (spalnicky, zardenky, priusnice) se ockuje nejdrive v 15 mesici a neni zde uvedena horni hranice. Takze klidne az ve 3 nebo 4 letech, tesne pred nastupem do skolky.

Vice zde:
    popis

Jinak odkaz na skupinu na fb skupinu Informovane ockovani a muze se hodit. Ve fotkach/alba/ je zakladni info. V souborech pak spousta uzitecnych informaci + pribalove letaky vakcin.
    popis
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    a jaky je riziko vubec ze v proockovane populaci dite ve veku 0-2roky chytne cerny kasel? 1:10 000 ? tedy hodne maly...

osobne bych pod 1 rok veku s zadnym ockovanim nesel. je to na ukor stada nicmene ze to jsou hovada svedci fakt ze ockuji miminum hep b.

Obscuro?
    IFKA
    IFKA --- ---
    SIG: suchanková nám ukazovala skripta pro mediky ohledně očkování, taková tenká brožurka. beru to tak, že se jednou něco naučili a ne každý se dovzdělává i během výkonu praxe.
    viz na šestinedělí mleli všichni mantru o deseti minutách z každého prsu jednou za 3 h jako jediné možnosti. asi si posledních pár let zapomněli přečíst doporučení WHO, APA nebo Britské lékařské komory, což jim rozhodně nezabránilo se tvářit jako že jsem naprosto mimo :) a ta situace s očkováním mi připadá podobná, každý žije v jiném prostředí a má jiné potřeby :)

když budeš vědět, co chceš a proč, není důvod, aby to tak nebylo. držím palce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam