• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Podle všeho budu muset našeho juniora (16) nechat naočkovat proti memingokovi, letí do USA a škola to vyžaduje. Je na to víc vakcín, nemáte s tím někdo prosím zkušenost?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Obecně by nebylo od věci, kdyby titul nebyl "nafurt", ale směl se používat jen v souvislosti s výkonem lékařské profese. Kdejaká laboratoř na vykoukání budoucnosti z kapky krve je provozovaná osobou s titulem MUDr., MVDr. se zas nechávají zaměstnat výrobcema lisovaných obilovin na sepisování PR článků o tom, jak je Pedigree nejlepší (a přesvědčuj pak lidi, že ty se živíš léčením zvířat a když něco doporučuješ, tak proto, že si myslíš, že to je dobré), doby, kdy se člověk stal lékařem a byl lékařem nadosmrti jsou pryč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PTACOPYSK: jenže jaksi nestudovaní na to, aby někomu diagnostikovali alergie apod. Prachsprostě zneužívá titul, jež mu byl přidělen.

S maniodepresema taky nepůjdu na kožní.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MAR_TINA: i psychiaři jsou lékaři :) MUDr. Jonáš ovšem není lékař, ale podvodník největšího kalibru
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PETEKKA: tak na Elekovou snad i bylo podáno trestní oznámení.
    Od strany 6. Mimochodem, je tam pěkně popsáno, jak lze zmanipulovat získaná data, aby TO (cokoli) vyšlo. Pro nás je spíš důležitá informace, jak náročné je si přečíst skutečný vědecký článek a usoudit, zda se jeho závěry hci řídit nebo ne. A teď si představte, že si někdo přečte vědecký článek za nás a po svém to interpretuje na populární web. No, radši za sebe nechám rozhodnout lékaře s patřičnou profesí (tedy moje uši posoudí ušní) než novináře nebo psychiatra (psychiatr je např. slavný Mudr. Jonáš).

http://www.sysifos.cz/files/Zpravodaj-1-2014.pdf
    Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2013 - MUDr. Ludmila Eleková za udatné tažení proti očkování | Sisyfos - český klub skeptiků
    http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1396030087
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ALI_EN: dyt jo..:)ale jinak kdybych chtěla odložit, bude to respektovat
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PETEKKA: vsak jo, jen mi to tak tuklo do oci, nechci to nejak dehonestovat :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    ALI_EN: tak pokud má dítě nějakou kontraindikaci a nemůže být očkováno, tak ho asi neočkuje, o těhlech případech jsme se nebavily. ale prostě šlo o to, že je "celá"(rozumím tím drtivá většina) kartotéka naočkovaná, a je to v cajku..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    PETEKKA: musim rict, ze veta, ze ma vsechny deti naockovany, by ve me duveru v toho doktora nevzbudila. samozrejme ji neznam a nemuzu soudit. takhle po precteni tvyho reportu to ve mne vzbudilo dojem, ze pani doktorka je z tech nekompromisnich. kazdopadne i stastna, ze se tedy nemusi ve sve ordinaci resit dite, ktere ma nejakou kontraindikaci ci tak spatny stav imunity, ze ockovany byt nemohlo. to by ji kdejakej pediatr mohl zavidet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETEKKA: Na netu jsou poškození po očkování téměř všichni. Tesat do kamene. Přesně tak to je, na netu je jiná realita, kde fungují jiné zákonitosti. Důležité je uvědomit si, že naše těla máme stále ještě v realitě, vystavená patogenům, co se vyskytujou tam.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Tak jsem po dlouhých debatách s dr. nechala dítko naočkovat první hexou. Možná se jí druhý den na těle objevilo několik červených flíčků, ale druhý den tam už nebyly, nevím, jestli to je po očkování nebo ne. Jiná reakce nebyla. Před a po očkování jsem podala homeopatikum.

Dle slov pediatry by nechala dr.Elekovou a dr.Strnadelovou zavřít za ty žvásty, které šířej. Prý jejich knížky a články četla a jsou to samé lži a demagogie, Ukázala na celou kartotéku, že má všechny děti naočkované a nikdo neměl po očkování vážnější reakce, krome teploty, otoku v místě vpichu apod. a že kdyby viděla, že očkováním svým pacientům škodí, rozhodně by v tom nemohla pokaračovat. Své vlastní děti má naočkované vším, kromě chřipky. Naopak měla před časem v ordinaci ještě neočkované dítko (mín jak 2 měsíce) a nakazilo se černým kašlem, v nemocnici ho z toho jen tak tak vysekali a doted má ta holčička dýchací problémy.

Nejsem výhradně proti ani pro očkování. Ta různorodost a protichůdnost informací je dnes tak obrovská, že si netroufám s jistotou přiklonit ani na jednu stranu a tvrdit : "ano očkování je super" ani "ne, očkování je zlo. "
    Jsem někde napomezí a vím, že realitou může být úplně cokoliv. Ale je fakt, že ve svém okolí nemám NIKOHO, kdo by měl po očkování vážnější problémy , bouřlivé reakce-nebo zdravotní následky- a že jsem se hodně vyptávala. Oproti tomu na netu jsou poškozeni po očkování téměř všichni.
    Zas kdyby měla moje holčička vážnou reakci, mluvila bych taky jinak.
    Toť má čerstvá zkušenost.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KOCOURMIKES: no vidíš, a podle tvého odhadu by jen těch ochrnutých po očkování mělo být z těch 14tisíc celých 3 tisíce .... kolik takových konkrétních potvrzených případů v ČR znáš?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PTACOPYSK: motoricky postizenych deti do 14 let je 11 000.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PTACOPYSK: to je statisticky soubor, postizenych deti do 14 let je v CR 46 000, tady je zdroj
    http://www.nrzp.cz/dokumenty/Vybrane_statisticke_udaje_OZP_2007.pdf

to je k tomu cislo, nejakych 200 postizenych navic jak si psala je jenom kapka v mori.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TRISSIE: Já začínám mít podezření, že jsem si před 7 lety z dovolené v Řecku ten černý kašel přivezla, kašlala jsem dohromady snad tři měsíce, tak, že jsem až blila, několikrát se natvrdo dusila, prošla jsem ORL, po kultivaci jsem dostala atb, ta nezabrala, na plicním dostala léky na astma, až pak to konečně skončilo, ale tam mi taky dělala spoustu testů, včetně chlamydií a toxo, to by mi asi pertusi testovala taky, nebo už po 8 týdnech nemusela být detekovatelná v krvi?
    Nijak extrémně unavená jsem nebyla, až na to, že jsem byla unavená z věčného kašlání a špatného usínání, z toho kašle.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KOCOURMIKES: jo, to bude ono. Každý desátý člověk má zdravotní postižení, takže tak polovina z nich by to mohla mít po očkování.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    KOCOURMIKES: vážně mne zajímalo, jak by 200 dětí ročně (jak odhaduješ) zametli po koberec
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MAR_TINA: PTACOPYSK: jasne, to je pravdepodobnost. schizofrenii ma treba jedno 1 % populace. kdyztak me opravte, najdete si kolik je ochrnutych (motoricky postizenych) deti v CR a priciny, z toho se to da vypocitat. tezke poskozeni z ockovani urcite nebude nad 1:1000
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCOURMIKES: chceš tvrdit, že v ČR je jedno dítě z 500-800 (pětiset až osmiset) ochrnuté jen po očkování a neví se to?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam