• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    pro tápající jak je to s novou vyhláškou:
    Jak očkovat podle nové vyhlášky?
    http://rozalio.cz/index.php/aktuality/1067-jak-ockovat-podle-nove-vyhlasky
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TAPINA: mno to sice netvoří, to vím, ale dám na doporučení lékaře a chlastat na večírek po očkování nepůjdu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SOLEI: Tak ale protilátky se netvoří zrovna v játrech.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FLAVIGNY: vysvětleno lékařem z centra cestovní medicíny.
    Ale pokud jde o mrtvou vakcínu (infekt je vpraven do těla natolik oslabený aby nezpůsobil nemoc) tak logiky to tělo musí pracovat taky, jinak by se přece imunita nestinulovala k tvorbě obranných látek.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SOLEI: to sis nekde precetl nebo odvodil? jak podle tebe reaguje hepatocyt na vakcinaci (rekneme primarne u nezive vakciny, kterych je vetsina)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FLAVIGNY: zjednodušeně - játra čistí krev - každá infekce nutí játra ke zvýšení práce - očkování je jako infekce - játra začnou pracovat - alkohol je jed - jakmile se napíšeš alkoholu, tělo jo odbourává přednostně - infekce musí počkat = jak tak stojí infekce v řadě a játra makaj nad svou kapacitu tak jim to vůbec nedělá dobře.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    PETEKKA: presne tak :-)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    SOLEI: muzu se zeptat, jak ockovani souvisi s jatry? resp. v cem je kombinace alkoholu a ockovani pro jatra vyjimecne nebezpecna?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    HELOUN: dala jsi megazabrat játrům a velice jsi snížila svou obranyschopnost. Není to sice pravidlem ale nedodržet klid a jít se na pár hodin pobavit tě může na pár týdnů vyřadit z provozu.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    SOLEI: Jenom dotaz - i když jsem věděla, že bych neměla, tak jsem přesně tohle nedávno udělala - tj. dala si po očkování žloutenky a tyfusu večer pár piv. Subjektivně mi bylo OK (čímž to rozhodně nikomu nechci doporučovat!!) - je ale teda třeba možný, že se účinnost toho očkování sníží? Nebo jsem dala zabrat játrům? Nebo co se vlastně konkrétně může stát?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    HONZAL: a co to očkování o pár dní odložit a můžeš si na večírku do syta zařádit?:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    HONZAL: rozhodně problém. Ani na to nemyslí. Popravdě bys po očkování měl mít klidový režim což se s večírkem neslučuje, natož s alkoholem.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    HONZAL: ahoj, zeptala bych se spíš toho doktora, co Tě bude očkovat :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Prosívás, jdu na očkování proti žloutence a+b a snad tyfus. Ten večer máme ve firmě vánoční večírek - myslíte, že je nemožné potom dát si pár piv? Je to druhý v řadě ta žloutenka.

Je mi jasným, že bych neměl, ale tak jestli to neni úplnej problém...;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Absolvovaly jsme s blondýnou jedenáctiletou garančku. A ani teď nedostala přeočkování proti záškrtu, tetanu, černému kašli a dětské obrně, které teda správně podle očkovacího kalendáře bylo v plánu už v deseti letech. Není očkovací vakcína. Až bude, dají nám vědět, ale teď teprve dostali vakcínu pro děti, kterým bylo jedenáct v červenci, takže můžeme čekat, že na nás řada přijde někdy na jaře. Zjevně se nic neděje. Jen by mě zajímalo, jestli by to tak v klidu bylo i v případě, že by s myšlenkou "odložíme to o rok a půl" přišel rodič.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: rec je o prodlouzeni intervalu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ALI_EN: Ono se někdy u MMR mělo za to, že první dávka nevyvolává dostatečnou imunitu? Nemyslím si. Tam se snad druhá dává kvůli dlouhodobé trvanlivosti protilátek, ne kvůli tomu, aby se vůbec nějaké plnohodnotné vytvořily.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    TAPINA: kdybys tohle rekla pred dvema lety, tak by te ukamenovali jakozko alternativni vrazedkyni. Protoze tohle byla casta argumentace odpurcu ockovani, kteri chteli jiny ockovaci schemata pro MMR. no a ze by nekdo pipnul, ze ti sileni antivaxx meli tak trochu pravdu.. ha ha.
    GERTRUDA
    GERTRUDA --- ---
    EDERA: Jo, tak nakonec se nám očkování potkalo se šestou dětskou. No uf...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JAZZ: Každý antigen vyvolává imunitu jinak. U některých vakcín třeba revakcinace vůbec není nutná, drží hned po první dávce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam