GREATDRAKE: diky za nazor. i za link, takto to zni dost jinak.
CRUSHEER: porad ale nerozumim tomu, proc se povinne nepreockovavaji i dospeli?
nedava mi smysl, proc jsou takove tlaky na to, aby byla ockovana decka*, ale pravdepodobne velka kopa dospelych tu chodi nechranenych (jako treba ja)?
proc se to teda neresi systematicteji, proc neni vetsi osveta a v souvislosti s ockovanim se resi vicemene jen to, ze kdo neockuje, je pica? proc kazdou zimu na kazdym rohu vidim tucet reklam na ockovani proti chripce, proc furt nekde narazim na to, ze svoji dceru muzu nechat ockovat proti HPV, ale proc nikdo aktivne netlaci info, ze kupr. prave na spalnicky by bylo vhodne preockovat i dospelce? aspon ja jsem o tom nikdy neslysela, ze bych se mohla nechat preockovat, a jaky dusledky by event. mohlo mit spalnicky prodelat.
mozna si davam souvislosti spatne dohromady, tak me kdyztak opravte - na internetech pisou, ze hlavni hygienicka pravi, ze z nejakych 29 nakazenych za letosni rok bylo 14 importovanych z Ukrajiny. predpokladam, ze sem neprijela neockovana trida na vylet, takze zdrojem nebudou vyhradne deti.
nedava mi smysl, kdyz stat tak moc tlaci na to aby deti byly ockovany, a jeste utahuje srouby, proc se to teda neresi plosne?
*v tomto smeru uz vubec nerozumim tomu, proc dite pri nastupu do skolky musi byt ockovano, ale pokud by slo do skolky az v tech peti letech, tedy povinne, tak je to razem jedno a muze nastoupit i neockovane? to same potom skola? pokud je tedy relevantni info to, co pise
CRUSHEER.
znovu bych chtela zminit, ze nejsem proti ockovani, ale mam plno otazek a malo odpovedi. bohuzel nemam prostor travit studiem x desitek hodin, a kdyz uz na to chvilku najdu, narazim na fanatizmus na obou stranach, shledavam dost pracnym najit nejakej stred.