• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CORNELA: ve smyslu pro a proti určitě jo. Myslím, že spousta lidi si chce ujasnit některý věci. Ale ve virovym auditku se teď řeší, kdy komu přišel nějaký PIN a kolik je kde míst a podobně docela intenzivně, tak si myslím, že to není potřeba i tady.

Jako já to tu mám docela ráda. Diskuze tu bývají přínosný, pomohly mi, když jsem řešila očkování dětí.
    Byla bych ráda, kdyby to tu bylo dál přátelský k lidem, co si s očkováním nejsou jistí, z nějakýho důvodu ho nechtějí nebo si prostě potřebují udělat názor. Ta tendence označit váhající a antivax za degeš a vyrazit je z diskuze se mi nelíbí a imo není ku prospěchu věci.
    IORETH
    IORETH --- ---
    KOTENCE: Jestli to někde dává smysl, tak tady, klidně to sem přesměruj. Populace lidí ve věku 40 - 45 let je na nyxu docela silná.
    Ve skutečnosti, pokud by se podařilo způsobit, že se odtud půjde napojit na nějaké api, které na denní bázi tyhle fronty aktualizuje, bylo by to super.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    KOTENCE: A jsou vubec nejaky argumenty proti ockovani na COVID, ktery nejsou bud marginalni vuci dusledkum nemoci COVID-19 a nebo hemzy lunatiku a ezodebilu?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    IORETH: hele, a bude to tu dál "očkování - pro a proti" nebo se tu pojede online zpravodajství, jak dlouhá fronta je v jakým očkovacím centru na covid? Protože tohle se jede v jiných auditkach a nepřipadá mi moc přínosný rozjíždět to i tady.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    IORETH: Já si říkal, že tam někde bude krok, přes který to před půlnocí nepůjde, a že se aspoň doklikám do něj... no, tak pin mi přišel ve 23:05 a potvrzení o registraci v 23:10
    IORETH
    IORETH --- ---
    Už to zase jede :-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    TRISSIE, SATAI: My jsme teda jako trubky čekali až do té půlnoci a - upřímně - moc šancí jsme tomu nedávali. Muži ještě přišla první sms, já se dostala jen k "sms odeslána, napište pin".
    SATAI
    SATAI --- ---
    IORETH: cca 3/4 hod před půlnocí to pro 40+ jelo a o půlnoci to spolu se slavnostním Burešovým tweetem padlo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IORETH: a jak jsem se dočetla vedle, systém normálně jel už od jedenácti večer.

což mi teda přijde... slušných slov nemám. ale koneckonců na co v našem státě ještě slušná slova mám, že.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Zkusila jsem se zaregistrovat k očkování hned po půlnoci. Státní stránka nezklamala :-D

"Centrální rezervační systém - Očkování proti COVID-19
    registrace do systému
    Je nám líto, ale požadovaná stránka neexistuje
    Stránku, kterou hledáte, jsme pravděpodobně smazali, přejmenovali, nebo momentálně není k dispozici."
    IORETH
    IORETH --- ---
    Protokol o klinických zkouškách vakcíny od Pfitzeru
    Bude i na nástěnce.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    asi budu dost OT vzhledem k posledním dvěma stovkám příspěvků, ale nesleduje to tady někdo, kdo skončil/je v péči s mládětem u MUDr. Škovránkové v Motole?
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    TAPINA:
    Za rok zahynie na Sars 2 v republike 40 kiloludi:
    "OnI tAm rAtAju ObeTe DopRaVnYcH nEhOd a RaKoViN"
    45 rocny kompenzovany diabetik zomrie na Kovid
    "ZaBijA to LeN mUlTiMOrBiDnE mRcInY"
    96 rocny dochodca par tyzdnov po ockovani zomrie
    "ZiDoJaSteRi nAs ChCu VyhUBit!"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: tak já třeba (zprostředkovaně) jednoho z těch, co po očkování regulérně umřeli, znám - dobrý kamarád mojí tety.
    Jako těžký Parkinsonik 70+ s dalšími komorbiditami přišel na řadu s očkováním hodně brzo - bohužel nikoho nenapadlo udělat mu před očkováním test, takže očkování do inkubační doby, dojel domů, za pár hodin šel do záchvatu a už se neprobral.

Reálně? Nebýt očkování, umřel by s největší pravděpodobností o pár dní později na ten coronavirus. Ale v tabulkách je, byl snad v prvních pěti nebo deseti případech úmrtí v souvislosti s vakcinací.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TEKKIT: chapu co chces rict,lidi jsou schopni fetovat ruzny veci, nebo si napichat botox ci dat prsni implantaty, nechaj se kerovat ale vakcina oooo to je zla vec....
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CORNELA: já zase chtěl říc,t že lidi kolikrát riskují daleko víc a může to mít mnohem horší následky, ale u toho očkování se to strašně "řeší"(nebo jak to říct)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    CORNELA: jasný...já jsem teda taky "koroňák" jak říká Psytrance007. Pořád vidím ty výhody očkování i kdybych měl mít pár dní ty nežádoucí účinky...

(btw vím že je to takový klišé, ale když si pomyslím co mi v letech 2000-2010 proletělo nosem za kombinace chemikálií, tak nějaká vakcína...:D)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    TEKKIT: není. Kámoška byla v rámci pomoci od AČR v nemocnici na výpomoc tak bych taky moh povyprávět jak je to v praxi ale strhnou se zbytečně dohady. Koroňáci mají svoji vakcínu a zbytek jsou konspirátoři, čili to pitvat nebudu, Toť vše.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PSYTRANCE007: jj, mámě bylo řečeno že je to vzácný nežádoucí účinek a ať je v klidu, že to odezní...a odeznělo:)) Takže v pohodě...

...jen mě překvapuje že o tom během 10 dnů slyším potřetí:) Buď to zase tak vzácný není, nebo mám jen štěstí:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam