• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: asi tak stejně často, jako přesvědčit náhodný lidi z internetů, že jsou v totální rozepři s realitou...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: nejhůř, takže si byla zaintubovaná anebo píšeš ze zahrobí?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: však už jsem na to napsaka akorát "aha :) "
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: ale tak docela stačí. Nevím. Mam tendenci se rozmalit o každou zeď. Covid jsem chtěla chytit, abych věděla. I s myšlenkou, že možná budu litovat (a nebo nebudu, páč nebudu). Po tom PR to bylo celkem vzrušující, když se nemoc rozjížděla, psychosomatika zapůsobila. Z mojí malý bubliny (5 - 94 let) jsem to odskákala nejhůř. Nejsem si jistá, jestli chci druhý kolo, ale stejně jsem zvědavá, jaký by to bylo. Přemýšlím, jestli ještě jednou o tolik hůř dýchat za to stojí. Nebo jestli se to třeba ještě zlepší a příště už by se mi nic nestalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: tu bych nepřesvědčovala, znáš to, kde nic není, ani smrt nebere :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA: a už se ti někdy v životě povedlo přesvědčit někoho, kdo vůči tobě není v pozici podřízenosti, o své pravdě tím, že mu řekneš, že je totální idiot?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: treba takova pekna reakce v diskuzi
    heh

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: argumentem je historie očkování, jeden z největších (ne-li největší) vynálezů v historii medicíny, ale rozhodně se to nedá srovnávat s názorem že "ti to nepřijde tak hrozný"

TRISSIE: ano tahle květinová alternativa se dá aplikovat v případě, kdy někomu vyvraciš že země je placatá, ne když jde o život.

Svět je zlej, zní to hnusně ale já nevim proč bych měl tolerovat a nedělat blbce z někoho, kdo z nudy pochybuje nad věcí jako je očkování, sorry.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OMNIHASH: tak to záleží na tom, jestli chceš toho druhého přesvědčit, nebo se mu jen vysmát.
    já si furt nechávám výsměch pro ty, kteří jsou od pohledu nepřesvědčitelní, a u těch, u nichž ta šance je, používám argumenty a slušné chování. Ono k výsměchu se dá přejít vždycky, ale obráceně to nefunguje.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: no hlavně je to povinný, nikdo to neřeší a je to prostě vyřešený očkováním, že jo a žádný demošky se kvůli tomu neporadaj.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: blbce a sobce ze sebe dělaj sami, my se tomu jenom jako správný hyeny z internetů smějeme... pokud někdo po roce a půl celosvětový padnemie není schopnej ani zjistit, jestli je ta pandemie skutečná, nebo fejkňůs, tak se sám připravil o možnost zacházení se sebou jako se svéprávným bělochem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: a záškrt je v dnešních podmínkách čajíček slabší než covid
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: a ty argumenty ti nestačí, co sis vyjmenovala sama?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: tak třeba tohle
    "Záškrt se v České republice stejně jako ve světě vyskytoval ve velkých epidemiích. V roce 1946 bylo zavedeno povinné očkování a onemocnění téměř vymizelo."
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: a pomohlo by ti v rozhodování vědět, že tvoje protilátky na "vanilkový covid" nemusí vůbec být dostačující proti novým mutacím, proti nimž ale očkování zabírá?

all: tím, že budete z ne-úplně rozhodnutých dělat blbce a sobce, je fakt nepřesvědčíte...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: rozumím. Jestli myslíš kolektivní imunitu.
    Covid mi nepřipadá zase tak drsnej, aby se z toho muselo takhle šaškovat. Ale už jsem tu tuhle diskuzi jela na téma různých jiných nemoci, tak si to teď ráda odpustim. (Čekám argumenty o počtu mrtvých, lidech křehkých, co očkování nemůžou, mrtvejch v rodině a podobně).

Puvodne byla moje pointa v tom, že tlak v podobě diskriminace neočkovaných může působit kontraproduktivně.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KOTENCE: no ale treba minimalne zdravotniky bys do ni zahrnout mohla. nebo je to hlavne jejich rozhodnuti a tedy jejich problem, jakej obor si zvolili a maj se ockovat jenom oni?
    nekdy mi fakt prijde neuveritelny, ze po tech tisicich let, co lidi vymejslej veci, ze kterejch mame prospech uplne vsichni, vcetne 2000 let mrtvejch vedcu a vynalezcu, vcetne tech, ktery badaj a umiraj na covid tedka a vcetne tech, kterejm je ted pet let, nebo se teprve narodej, diky jejich badavosti a hloubavosti se mame jako nikdy, servis a pohodli jak 10000000 sultanu, ale porad se najdou lidi schopny s rypakem nahoru rict "moje bublina je celkem mala". uplne slysim ten vznesenej prirozene aristokratickej akcent.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOTENCE: stačí v tý bublině mít staré a slabé členy. A umět si připustit, že člověk 60+ je dle statistik prostě rizikový, i když je dneska plně zdráv a fit.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: hele kvuli kolektivnimu proockovani se vymytily dost hnusny nemoci. To by bylo opravdu super, kdyby zacali vsichni hromadne odmitat ockovani na to, co uz se podarilo vyeliminovat, s tim, ze si to musej rozmyslet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam