• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA: a už se ti někdy v životě povedlo přesvědčit někoho, kdo vůči tobě není v pozici podřízenosti, o své pravdě tím, že mu řekneš, že je totální idiot?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: treba takova pekna reakce v diskuzi
    heh

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: argumentem je historie očkování, jeden z největších (ne-li největší) vynálezů v historii medicíny, ale rozhodně se to nedá srovnávat s názorem že "ti to nepřijde tak hrozný"

TRISSIE: ano tahle květinová alternativa se dá aplikovat v případě, kdy někomu vyvraciš že země je placatá, ne když jde o život.

Svět je zlej, zní to hnusně ale já nevim proč bych měl tolerovat a nedělat blbce z někoho, kdo z nudy pochybuje nad věcí jako je očkování, sorry.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    OMNIHASH: tak to záleží na tom, jestli chceš toho druhého přesvědčit, nebo se mu jen vysmát.
    já si furt nechávám výsměch pro ty, kteří jsou od pohledu nepřesvědčitelní, a u těch, u nichž ta šance je, používám argumenty a slušné chování. Ono k výsměchu se dá přejít vždycky, ale obráceně to nefunguje.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: no hlavně je to povinný, nikdo to neřeší a je to prostě vyřešený očkováním, že jo a žádný demošky se kvůli tomu neporadaj.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: blbce a sobce ze sebe dělaj sami, my se tomu jenom jako správný hyeny z internetů smějeme... pokud někdo po roce a půl celosvětový padnemie není schopnej ani zjistit, jestli je ta pandemie skutečná, nebo fejkňůs, tak se sám připravil o možnost zacházení se sebou jako se svéprávným bělochem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: a záškrt je v dnešních podmínkách čajíček slabší než covid
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: a ty argumenty ti nestačí, co sis vyjmenovala sama?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: tak třeba tohle
    "Záškrt se v České republice stejně jako ve světě vyskytoval ve velkých epidemiích. V roce 1946 bylo zavedeno povinné očkování a onemocnění téměř vymizelo."
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: a pomohlo by ti v rozhodování vědět, že tvoje protilátky na "vanilkový covid" nemusí vůbec být dostačující proti novým mutacím, proti nimž ale očkování zabírá?

all: tím, že budete z ne-úplně rozhodnutých dělat blbce a sobce, je fakt nepřesvědčíte...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: rozumím. Jestli myslíš kolektivní imunitu.
    Covid mi nepřipadá zase tak drsnej, aby se z toho muselo takhle šaškovat. Ale už jsem tu tuhle diskuzi jela na téma různých jiných nemoci, tak si to teď ráda odpustim. (Čekám argumenty o počtu mrtvých, lidech křehkých, co očkování nemůžou, mrtvejch v rodině a podobně).

Puvodne byla moje pointa v tom, že tlak v podobě diskriminace neočkovaných může působit kontraproduktivně.
    AMANT
    AMANT --- ---
    KOTENCE: no ale treba minimalne zdravotniky bys do ni zahrnout mohla. nebo je to hlavne jejich rozhodnuti a tedy jejich problem, jakej obor si zvolili a maj se ockovat jenom oni?
    nekdy mi fakt prijde neuveritelny, ze po tech tisicich let, co lidi vymejslej veci, ze kterejch mame prospech uplne vsichni, vcetne 2000 let mrtvejch vedcu a vynalezcu, vcetne tech, ktery badaj a umiraj na covid tedka a vcetne tech, kterejm je ted pet let, nebo se teprve narodej, diky jejich badavosti a hloubavosti se mame jako nikdy, servis a pohodli jak 10000000 sultanu, ale porad se najdou lidi schopny s rypakem nahoru rict "moje bublina je celkem mala". uplne slysim ten vznesenej prirozene aristokratickej akcent.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOTENCE: stačí v tý bublině mít staré a slabé členy. A umět si připustit, že člověk 60+ je dle statistik prostě rizikový, i když je dneska plně zdráv a fit.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: hele kvuli kolektivnimu proockovani se vymytily dost hnusny nemoci. To by bylo opravdu super, kdyby zacali vsichni hromadne odmitat ockovani na to, co uz se podarilo vyeliminovat, s tim, ze si to musej rozmyslet.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: ale tady nejde o nedostatek empatie nebo solidarity, tady jde o fakt, že nechápeš jak očkování funguje, což jsi tím co jsi napsal/a potvrdil/a
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: no pokud vim, tak tetanovka se ma preockovavat nejak po 10 letech... Ale ono to prej vydrzi 12-15 let, ale to by si nikdo nevzpomnel, tak se to dela po deseti.
    Ovšem kdyz se treba muz v 28 riznul, tak se doktor ptal, jestli ma tetanovku a pak mu ji radsi pichli.

Černý kašel měl treba jeden znamej tady z nyxu a docela dlouho se z toho dostaval.

ADAMIRA: jj, musime se ockovat, aby ostatni uz nemuseli. Jako ja jsem pro, aby ockovany meli jasny vyhody a neockovany byli diskriminovany, uz kdyz jen ctu ty jejich hlouposti, cim se ohaneji (tim ted nemyslim Kotence, to je jeste ni.... Ale to se na netu doctes takovy veci)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: je to neuvěřitelný, že každý neskončí po hlavě zachraňovat sobě neznámý ostatní lidi a myslí předně na sebe. Já vím, tohle mi vytýká tady na nyxu hodně lidí. Já taky nemůžu pochopit, co je na tom nepochopitelnýho. Asi každej má jinak velkou tu bublinu, kam až sahá jeho soucit a pocit odpovědnosti. Já ji mám celkem malou. Nemyslím, že je to v principu špatně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "Já doufám, že se teď naočkují, kdo na to spěchají, tím klesnou ta čísla a sníží se tlak na ostatní. Sama bych to potřebovala ještě chvíli sledovat."

To je neuvěřitelný, kdyby jste ty lidi přivázali k židli ve stylu clockwork orange, měsíc do nich cpali jak to očkování funguje za pomoci všech možných edukačních a mučícíh metod a pak je odvázali, tak se stejně oklepou a hned se zeptaj "a jak to očkování teda funguje?"

To už musí dělat dotyční schválně, tak moc mezi sebou u nás sourozenci souložit nemohli.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: to jo. A každý říká něco jinýho. Máma má protilátky 5000+ a doktorka ji řekla, že to má snad na celý život.
    My jsme měli covid a pak ho měli naši o měsíc později (normálně jsme tam chodili a pomáhali, objímali se a libali), tak tim se mohla imunita posilit na stejným principu, jako to dělá druhá dávka očkování. Vim, že očkování má v sobě látky na podporu ty imunitní reakce a přirozeně se to teda asi nemusí stát tak dokonale.
    Já doufám, že se teď naočkují, kdo na to spěchají, tím klesnou ta čísla a sníží se tlak na ostatní. Sama bych to potřebovala ještě chvíli sledovat.

Btw. jak je to vůbec s těma spalničkama a dalším dětským očkováním? To mi nikdo nenabízí přeočkování. Jen na tetanus a černý kašel.

FLAVIGNY: to bylo obecný doporučení. Bez souvislosti s nějakou diagnózou. Zdá se mi, že i ty odborný názory se liší. Nevím, jestli by stačilo protilátky checkovat třeba každý druhý rok na prevenci. To by mi přišlo nejsnazší. (+ rozumím, že je teď spěch a není čas na individuální řešení každýho případu, ale jsem ochotná si připlatit)
    Je to blázinec
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam