• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: jj, přemýšlím nahlas. A ráda k tomu využívám Nyx, že je tu hodně oponentů. Pomáhá mi to se posunout.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: ty budeš tak trošku průtokovej ohřívač myšlenek, co? :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: "líbí se mi, jak se otřásl systém"... Ty hromady lidí ve finančních průserech, to je taky v pohodě, jo?
    To je selektivní slepota jako hrom.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: nevím, jak moc mi záleží na zdraví populace. Novou nemoc bych takhle nějak čekala, že se v prvním útoku projeví. Dovedu si představit horší. Takže mi to připadá dost přirozený a v souladu s tím, co vím a myslím si o životě na zemi. Neberu to jako tragédii. Beru to jako zkušenost a doufám, že nám jako lidstvu trochu spadnul hřebínek. Že nejsme neohrožení a všemocní, i když fakt klobouk dolů, dost schopní si poradit.

Líbí se mi třeba, jak se otřásl systém. Taková domnělá jistota. Sama se na nemocnice ráda spoléhám, když hazarduju se svým zdravím. Vede mě to k větší odpovědnosti ta představa, že to nemusí vždycky fungovat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TAPINA: je to zajímavý no, můj táta šel hned, dokonce vtipkoval, že si to dá v prosinci k narozeninám, než se to rozjelo a už je naockovanej. Já se nemohla dočkat, až budu z toho marasu venku díky očkovaní.

Moje matka to odmítla, že není pokusnej králík. Přitom mi doma lítala před rokem všude v roušce, jídlo, co přivezla div nenechala stát před vchodem. A to pracovala v Thomayerce na infekčním jako sekretářka primáře a sestra její pracuje na Bulovce na onkologii, nám vyprávěla, jak jim na CT vozej lidi, co tam nemají na plicích ani prd a pak je během pár dnů zaintubují a skolí je Covid.
    Ani to ji zatím nepřesvědčilo. Já to ani nezkouším, protože ji znám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: u manžela v práci třeba nabízejí plně očkovaným bonus ke mzdě. Sice si myslím, že by víc zabralo, kdyby nabídli zdravotní volno navíc na den očkování, ale je pravda, že to spíš ocení ti s vyšší mzdou, ti s průměrnou spíš ty prachy :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRISSIE: dobrej point. Jo, makám na tom, abych si pořád nerozbíjela držku :-) Mám ráda hraniční zkušenosti.

...jako celý tohle je spíš vhled do mojí hlavy váhajícího. Ve skutečnosti, když mi to někdo přinese na zlatým podnose (prevence, firma) tak si nejspíš nabídnu. Líbí se mi, že jsme tak pokrokový a máme rychle vyřešeno.
    Vadí mi ten nátlak.

A teda musím říct, že ty úplný kraviny, co nekde vytahujete z fb, vůbec nevidím. Takový lidí neznám. Možná i proto mi to připadá přehnaný takhle tlačit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Covid to nepřipadá drsnej po tom, cos letos kolem sebe viděla? Mně teda připadá drsný, že jedna nemoc naplní nemocnice po střechu a způsobí totální paralýzu života v zemi. Neockujeme se kvůli tomu, aby neumírali jednotlivci, kór nějací úplně cizi. Kopíruju, co jsem napsala vedle do virů:

Epidemie není o zdraví jednotlivců, ale o zdraví populace. Zdraví populace ovlivňuje kvalitu života jednotlivců.

Klidně můžeš být zcela zdravá a imunní, ale ve společnosti, kde řádí mor, nebudeš žít normálně se všemi možnostmi, které nabízí klidový stav. Takže se neočkujeme, abychom to my nedostali, ani z bezbřehého altruismu, abychom nenakazili cizí lidi někde v MHD, které už v životě neuvidíme, ale především proto, aby ve společnosti neřádil mor, abychom dosáhli znovu klidového stavu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TRISSIE: ale to já ani nechci, někoho přesvědčovat, já doufám že je v duchu Hobbese praští přes prsty systém, je to hrozný ale žijeme v globalizovanym světě po kterym běhá 7 miliard lidí, nejsme v třetihorách

To co jsem napsal byla spíš kritika názoru že něco lidem vysvětlíme, pomalu, s rozumem a oni to pochopí - tak to není, nebylo a nebude, takže si to můžeme dovolit v případech, kdy nám je tak nějak jedno, zda dotyčného názor změníme nebo ne (země je placatá, fajn) ale ne v případech, kdy nám to jedno není (očkování, nebo třeba pokud má někdo názor že je v pořádku jezdit 200 km/h ožralej před mateřskou školou).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: dobrý, u nás v rodině stařecci umreli. Chytili to v nemocnici, kam šli s jinýma nemocema, super, ne?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Já si dokonce myslím, že AB dělá opravdu co může, z obyčejné ziskuchtivosti, protože on ví, že ty ekonomické propady budou blbé i pro něj. Musí být zoufalej, když narazí na zeď lidí, kteří se drží zuby nehty myšlenky, že to očkování, které s velkou slávou nakonec vláda zařídila, odmítají, aby vyjádřili, jak moc jsou svobodní :))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: nejhůř z mý bubliny. Stařečci vypadali po covidu snad líp, než před tím, jak si odpočinuli. Mám krátký zrak a málo empatie k cizím lidem. Proto přemýšlím takhle.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: nejhůř z bubliny, aka ostatním v bublině nic moc nebylo.
    Ale jako...
    KOTENCE: to by spíš chtělo psychiatra, sebevražedné tendence nejsou úplně prdel. Zvlášť u někoho, kdo má děti, budeš jim chybět.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRISSIE: asi tak stejně často, jako přesvědčit náhodný lidi z internetů, že jsou v totální rozepři s realitou...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: nejhůř, takže si byla zaintubovaná anebo píšeš ze zahrobí?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TRISSIE: však už jsem na to napsaka akorát "aha :) "
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: ale tak docela stačí. Nevím. Mam tendenci se rozmalit o každou zeď. Covid jsem chtěla chytit, abych věděla. I s myšlenkou, že možná budu litovat (a nebo nebudu, páč nebudu). Po tom PR to bylo celkem vzrušující, když se nemoc rozjížděla, psychosomatika zapůsobila. Z mojí malý bubliny (5 - 94 let) jsem to odskákala nejhůř. Nejsem si jistá, jestli chci druhý kolo, ale stejně jsem zvědavá, jaký by to bylo. Přemýšlím, jestli ještě jednou o tolik hůř dýchat za to stojí. Nebo jestli se to třeba ještě zlepší a příště už by se mi nic nestalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GRANTORINO: tu bych nepřesvědčovala, znáš to, kde nic není, ani smrt nebere :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADAMIRA: a už se ti někdy v životě povedlo přesvědčit někoho, kdo vůči tobě není v pozici podřízenosti, o své pravdě tím, že mu řekneš, že je totální idiot?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam