• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PISISKVOR: jj taky jsem si říkal že to už nemůže bejt možný viz. ADAMIRA
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Imo kotence jen troli (stejne jako je trolling vetsina tech extremnich fb postu), a vy jste jen v "someone on the internet is wrong" pasti. Taky jsem mela rozepsanou obsahlou odpoved s radou argumentu (btw dle laboratorniho vysetreni tez nemam po breznovem covidu protilatky, jak tu padlo), ale jak procitam ty pribyvajici reakce, neverim, ze to muze myslet vazne.
    Zas na druhou stranu ta diskuze urcite prinosna je, protoze kdyz si to procte skutecny vahajici, tak ho to muze dost nasmerovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Jasný a já chci dort za to že nebudu vožralej driftovat vašim dětem před hřištěm, sofort!!!!
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Muj argument, proč se očkovat je ten, že u mých vrstevníků už se celkem objevují náhlý vážný nemoci. V tu chvíli by bylo fajn nemuset to řešit. V šedesáti už člověk chrání všechny síly, to se už předpokládám budu očkovat i na tu chřipku.
    Takže jsem ráda, že je možnost se očkovat.

A pak přijde "systém" a řekne ti, že to je úplně jedno, jestli z toho budeš mít profit, nad tím nemáš vůbec přemýšlet, to děláš pro všechny a nepůjdeš do kina, jestli ne. Jsi zlý sobec!
    Jak na to tříletý děcko prostě.

Na mě by působila spíš nějaká akční nabídka, jak psala Trissie. Když mi má být pár dní trochu špatně pro dobro společnosti, tak by mi mohla společnost nabídnout nějakou výhodu. Dva dny volna bych brala hned, akční nabídka pro tento rok!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Obří zkušenost je v tomto případě jasný eufemismus. Konečně jsem to využila tuhle znalost :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Obří zkušenost by to byla, kdyby to vedlo k nějakému ponaučení z věcí. Jako že teď je potřeba něco udělat pro to, aby se to příští zimu neopakovalo. Jinak to není zkušenost, ale jen zážitek, jako když koukáš na katastrofický film, ale tebe se nijak netýká. Ono se to nemusí týkat přímo mě osobně, abych věděla, že se to děje, že je to vážné a že je nutné nějak reagovat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: ja posledně v diskuzi narazila na jednu, co vychvalovala indicke doktory, hlavne ty, co odmitaji očkování, taky jsem ji poslala, at v případě Covidu si jde sednout pred indickou nemocnici
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: tvl to je materiál 🙈
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: obří zkušenost... Aha :)
    AMANT
    AMANT --- ---
    CORNELA: to by byl natlak a jeji bublina je mala.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CORNELA: to je super když se jedná o diskuzi nad tím, jestli je dobrý vymalovat si kuchyň hnědou barvou, ne někde kde se lidí snaží zachovat alespoň nějakou minimální úroveň
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    GRANTORINO: není to v pohodě ani příjemná zkušenost. Ale je to obří zkušenost. Ty já vždycky kvituju.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: jj, přemýšlím nahlas. A ráda k tomu využívám Nyx, že je tu hodně oponentů. Pomáhá mi to se posunout.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: ty budeš tak trošku průtokovej ohřívač myšlenek, co? :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOTENCE: "líbí se mi, jak se otřásl systém"... Ty hromady lidí ve finančních průserech, to je taky v pohodě, jo?
    To je selektivní slepota jako hrom.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: nevím, jak moc mi záleží na zdraví populace. Novou nemoc bych takhle nějak čekala, že se v prvním útoku projeví. Dovedu si představit horší. Takže mi to připadá dost přirozený a v souladu s tím, co vím a myslím si o životě na zemi. Neberu to jako tragédii. Beru to jako zkušenost a doufám, že nám jako lidstvu trochu spadnul hřebínek. Že nejsme neohrožení a všemocní, i když fakt klobouk dolů, dost schopní si poradit.

Líbí se mi třeba, jak se otřásl systém. Taková domnělá jistota. Sama se na nemocnice ráda spoléhám, když hazarduju se svým zdravím. Vede mě to k větší odpovědnosti ta představa, že to nemusí vždycky fungovat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TAPINA: je to zajímavý no, můj táta šel hned, dokonce vtipkoval, že si to dá v prosinci k narozeninám, než se to rozjelo a už je naockovanej. Já se nemohla dočkat, až budu z toho marasu venku díky očkovaní.

Moje matka to odmítla, že není pokusnej králík. Přitom mi doma lítala před rokem všude v roušce, jídlo, co přivezla div nenechala stát před vchodem. A to pracovala v Thomayerce na infekčním jako sekretářka primáře a sestra její pracuje na Bulovce na onkologii, nám vyprávěla, jak jim na CT vozej lidi, co tam nemají na plicích ani prd a pak je během pár dnů zaintubují a skolí je Covid.
    Ani to ji zatím nepřesvědčilo. Já to ani nezkouším, protože ji znám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOTENCE: u manžela v práci třeba nabízejí plně očkovaným bonus ke mzdě. Sice si myslím, že by víc zabralo, kdyby nabídli zdravotní volno navíc na den očkování, ale je pravda, že to spíš ocení ti s vyšší mzdou, ti s průměrnou spíš ty prachy :-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRISSIE: dobrej point. Jo, makám na tom, abych si pořád nerozbíjela držku :-) Mám ráda hraniční zkušenosti.

...jako celý tohle je spíš vhled do mojí hlavy váhajícího. Ve skutečnosti, když mi to někdo přinese na zlatým podnose (prevence, firma) tak si nejspíš nabídnu. Líbí se mi, že jsme tak pokrokový a máme rychle vyřešeno.
    Vadí mi ten nátlak.

A teda musím říct, že ty úplný kraviny, co nekde vytahujete z fb, vůbec nevidím. Takový lidí neznám. Možná i proto mi to připadá přehnaný takhle tlačit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Covid to nepřipadá drsnej po tom, cos letos kolem sebe viděla? Mně teda připadá drsný, že jedna nemoc naplní nemocnice po střechu a způsobí totální paralýzu života v zemi. Neockujeme se kvůli tomu, aby neumírali jednotlivci, kór nějací úplně cizi. Kopíruju, co jsem napsala vedle do virů:

Epidemie není o zdraví jednotlivců, ale o zdraví populace. Zdraví populace ovlivňuje kvalitu života jednotlivců.

Klidně můžeš být zcela zdravá a imunní, ale ve společnosti, kde řádí mor, nebudeš žít normálně se všemi možnostmi, které nabízí klidový stav. Takže se neočkujeme, abychom to my nedostali, ani z bezbřehého altruismu, abychom nenakazili cizí lidi někde v MHD, které už v životě neuvidíme, ale především proto, aby ve společnosti neřádil mor, abychom dosáhli znovu klidového stavu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam