• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Nam tu umrel kolega jachtar na covid.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Hm tak dobry zdravotni stav, rikas..

Byl jsem zdravý, covid mě překvapil, říká muž, který kvůli nemoci odešel po 25 letech od hasičů | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/koronavirus-cesko-pribehy-hasic-pavel-antos-jesenik_2103131557_ako
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    KOTENCE: Sama nejsi. Okolnosti mám podobné jako ty, a rámcově se ztotožňuju s tím co píšeš. Zatím se mi daří fungovat tak, abych v sobě tu zlost nevířila. Je to hodně dané tím, že jsem na RD a tudíž hodně z věcí, o které bych běžná stála, nevyužívám. Můj táta (70) má přesně tyto pocity iracionální zlosti co popisuješ.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Zkusim tu svojí frustraci a zlost ještě trochu pojmenovat.

Jsem zatím dost zdravá na to, abych doktory krom prevence nepotřebovala. Práci mám v pohodě, jde dělat i z domova. Celý covid se mě teda týká jen skrze požadavky společnosti. Nebejt toho, neřešim nic.
    A tak jsem se kvůli lidem, kteří mají podlomený zdraví, celý rok omezovala. Jasně, chápu, spadlý zdravotnictví nechceme. Byla jsem například hodně omezená v péči o svoje vlastní zdraví. Sportoviště, masáže, sjezdovky, všechno zavřený. Dokonce si člověk ani nemohl vzít běžky a odjet sám na stopu, protože jiný okres. Nějaký idiot vymyslel, že bychom měli nosit v parku na puse hadr. To všechno pod pohrůžkou velkých pokut. Na netu videa, jak poliši pruděj lidi na prázdný ulici, a výkřiky některých místních expertů, že dát si na ulici cígo je stejný, jako dusit babičku polštářem.
    Říkám si ok, připadá mi to přehnaný a padlý na hlavu, ale chápu lidi, co mají strach, a do toho očkování to nebudu nijak výrazně sabotovat. Pro tu společnost se teda frustrovaná, ale přemůžu.
    A pak se dozvím, že je to málo. Že se nemůžu svobodně rozhodnout, jak naložit se svým tělem. Že když se nerozhodnu teď a ve sprospěch mně neznámých lidí, tak budu potrestaná. Že moje potřeby jsou irelevantní a je na místě použít metodu cukru a biče, na lidi, jako jsem já.

Takže mám dělat vstřícný krok pro někoho, kdo na mě neváhá použít bič?? Jakože fakt? Vy tam nemáte ani trochu vzdoru? Tak teda ukaž ten bič, ty sráči?

Už toho mám fakt po krk. Jsem víc nasraná, než ochotná se dál angažovat. Možná jsem opravdu exot a ostatní to tak nemají. Pak asi v pohodě, můžete mě ignorovat, protože jeden rebel vám to nezkazí. A nebo ne a je nás takových víc, co máme zdánlivě iracionální pocit zlosti a nepřijetí. A pak by to mohl být problém, podzimní vlna a takový ty věci...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: jo, imho si vlada měla najmout reklamní nebo komunikační nebo kýho čerta tým. Protože to komunikovala strašně. A protože nebyli schopní sdělit zásadní věci jako potřebujeme abyste dodržovali ty pomilováníhodná opatření, tak to odneslo zdravotnictví. To jak jsou děti psychicky v háji se propírá v médiích, kolik to odneslo doktorek ... už moc ne no...

A protože se báli kapitánů průmyslu, tak byl lockdown všude... za plnýho běhu výrobních provozů.

Schopnost komunikace na nule. Doufám že to dává smysl, taky mám schopnost komunikace na nule.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: Stejně to nchápu. Jako že většina lidí nepřesvědčuje, protože nepřesvědčuje? Nebo že si vláda měla najmout reklamku na očkovací kampaň?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORNELA: to je snad poprvé, co s kadyrovem v něčem souhlasím :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA:
    GENTIANA: po tom nemůžou chtít aby dělal nějaký PR očkování :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: takže jako kdo nepracoval v reklamce, ten...???
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHEALA: já jsem spíš myslela na ty, co zavřou oči před svým zdravím a natruc se neočkují, protože nedostanou lízátko.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAR_TINA: sem se vyjádřila blbě. Ne nejsem naočkovaná proto, abych naštvala neschopné politiky, ale protože jednak moje zdraví, jednak nechci aby se to přes mě šířilo na další lidi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHEALA: jako ne/očkovat se proto, že na mě dělají politici špatně vymyšlený nátlak a natruc teda nejdu, to přenechám skupinám s nižším rozhledem a inteligencí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Nu, co se toho týče, že "já bych se i očkoval, kdyby to nebyl nátlak", tohleto přesvědčování se lidi učej, ať už praxí v reklamce, nebo v sales... a většina z nás nedělá v reklamce nebo v sales. Normální člověk to bohužel neumí.

Jakože ano, česká kampaň k očkování byla obzvlášt nepovedená, to co mají Slováci je proti tomu nebe a dudy. Vzdor tomu jsem očkovaná.
    XAJA
    XAJA --- ---
    KOTENCE: "Podle imunoložky z Motola je ideální se očkovat nejdřív po roce. Líbí se mi tenhle názor a ráda bych se jim řídila. Jenže ochrana státu proti ty diskriminaci trvá jen 180 dní."

"A každý říká něco jinýho. Máma má protilátky 5000+ a doktorka ji řekla, že to má snad na celý život."

mas stastie na doktorky, co su jasnovidkyne. vedia to, co zatial nikto iny. alebo je chyba v interpretacii ci pochopeni toho, co povedali:

"...imunitná odpoveď sa u ľudí po ochorení veľmi líši. Na rozdiel od očkovania sa tak na ňu nedá spoľahnúť.

„Vidíme to aj na svojom výskume (…), v rámci ktorého sledujeme protilátkovú odpoveď u ľudí po covide-19. Z neho vyplýva, že keď si zoberieme desiatich ľudí, ktorí sú všetci povedzme tri mesiace po ochorení na covid so stredne závažnými príznakmi, tak bude mať každý inú protilátkovú odpoveď. Rozdiely sú pritom rádovo v desiatkach až stovkách,“

Vedkyňa dodáva, že spoliehať sa nedá ani na to, keď niekomu vyjdú vysoké hodnoty protilátok. „Z toho jedného testu nevieme povedať, kedy mu hladina klesne na minimum,“ hovorí.

Keďže zatiaľ neexistuje jednoznačný dôkaz o tom, ako sa imunitný systém správa dlhší čas od infekcie (prvé prípady covidu-19 sú „iba“ približne rok a pol staré), očkovacie politiky krajín sa rôznia.

Alexandra Bražinová (1971)

Pôsobí v Ústave epidemiológie Lekárskej fakulty UK v Bratislave a na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Bratislave. V rámci pandémie sa venuje skúmaniu imunitnej odpovede u ľudí, ktorí prekonali covid-19, a je členkou krízového štábu Univerzity Komenského. Vyštudovala všeobecné lekárstvo na Univerzite Karlovej v Prahe, kde dosiahla aj docentúru v odbore hygiena, epidemiológia a preventívne lekárstvo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: a že tihle hledači dobrodružství nevyrazí někam, kde by si to dobrodružství užili, akorátže by to dobrodružství mohlo být nepohodlné.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KOTENCE: na to, abys pochopila princip očkování, nepotřebuješ vědět, co je to kapsida nebo patogen, kdybys byla obdařena trochou myšlení a trochou empatie, tak ti stačí vědět, že to je proti vošklivejm nemocím, kvůli kterým lidi trpí a umírají na ně.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KOTENCE: No, když bude populace tak chorá, že nebude mít kdo obsluhovat elektrárny, nebo ne nonstop, abys mohla internetovat, tak ti to asi bude trochu vadit. A když začne být problém s elektřinou, tak asi tak o půl hodiny pozdějc začne problém s vodou, plynem apod., takže prostě jako někde v Horní Voltě - voda teče dvě hodiny denně, když je dobrej den, elektřina je v noci, protože přes den ji sežere výroba, a jdeš do špitálu, tak si sežeň někoho, kdo ti bude nosit jídlo a vynášet mísu, sanitářky došly. A všechno drahé nebo složitě obstaratelné, takže nakonec budeš za panelákem pěstovat kukuřici a vyměňovat ji za pazourky nebo tak něco.

A ten otřesenej systém, no, místo abys děkovala všem bohům, že tys nepřišla o práci, neskončila jsi na tři měsíce ve špitále, neumřela ti máma apod., tak se tu tlemíš, že je prča, otřásl se systém. Až ti někdo někde v průjezdě rozbije hubu, ještě mu pogratuluju.

KOTENCE: Posouvá tě to málo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ADAMIRA: no, v dusledku necisteni zubu muze vesti k srdecnim an. infekcim, jejichz dance je placena z verejneho pojisteni, ktere neni bezedna studna, takze na deti pak musime sbirat vicka.
    KOTENCE: autority, ktery si kdo vybere, mno, tak jeste ze to neni Astar Seran. A jak to ta imunolozka vi, delala studii? Nebo je to jeji odhad, ktery je pak ale stejne nosny jako odhad jakehokoli jineho imunologa? Pricemz jiny imunolog si muze myslet, ze 3 mesice? A neni to diskriminace, kurva. Kdyz budes mit tuberu, tak te zavrou do spitalu a pusti, az te prejde. Na pracovisti musis nosit OOPP podle narizeni zamestnavatele, prestoze se ti to nelibi a prece se nepolijes horkym omastkem, nejsi blba. Atd.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KOTENCE: diagnoza: infektofilia. Aj zvlhnes, ked vecer pomyslis na to, ze chytis nejaku novu breberku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam