• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    a co to meni na situaci , dalsi hlupacka
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: to je Miluch ;)
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    CORNELA: az po tobe ty koste
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    zatim nevycerpal a kdybys zila mimo ceskou kotlinu treba ve spanelsku , tak tam neni pojisteni povinne
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    CORNELA: ty si fakt uboha pica. jak nekdo ma jiny nazor tak hned dehonestovat, si fakt koste
    SUMAN
    SUMAN --- ---
    TAPINA: to je uplne zvast co tu pises, ja platim cely zivot pojisteni a nechtel jsem ani paralen, a s takovym pristupem by si mohli rovnou kuraci a obezni platit diabetes
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: simtě, na většině míst se na to kašlalo i při 20 000 / den...
    A ač propaguju očkování sebevíc, stejně tak doufám, že ze stavu stovek nařízení přejdeme do stavu běžný život s dálkovým dohledem hygieny (třeba jako u normální chřipky).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: tak to testování taky jednou skončí, pokud letos plánují dovolenou u rybníka nebo na vlastní chatě, vyhnou se tomu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADAMIRA: asi se shodneme, že nás model-fracek v populaci netěší. Na druhou stranu vůdci stáda by měli mát zjištěno kolik % takových se v populaci nachází a pokud se jedná o důležité téma, jako je proočkovanost populace, počítat s tím. Pokud to nejde (a to v demokracii fakt nechceme) nařízením, je nějaká motivační kampaň typu lístek do kina namístě.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    "A hlavně, pokud chci někoho přesvědčit, že se vyplatí myslet na ostatní, měl bych to dělat s úctou a respektem k tomu člověku, jeho potřebám a pocitům."

kristovy nohy, un-fucking-believable...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: S tím souhlasím. Mně by se to hodně líbilo. (A nejspíš bych si platila premium pojištění na svoje experimenty :-D)
    GOR
    GOR --- ---
    TAPINA: ... a jako bonus nakazit nekoho, kdo mel ockovani z objektivnich duvodu kontraindikovano nebo patril mezi tech 7 %, kterym ockovani nezabralo a tim ho omezit na zdravi a nebo i na zivote.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Já si taky myslím, že by člověk měl mít možnost závazně se odhlásit ze zdravotního systému a dělat si se svým tělem co chce - užívat co chce, léčit se čím chce, ale nepřiletět pak v posledním tažení do nemocnice a chtít, aby ho zachránili za miliony z něčeho, co šlo řešit před pěti lety za tisíce, a podobně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    aha tak fakt nerozumí rozdílu mezi infekční a neinfekční nemocí + osolení batikovanou relativizací všeho + teda evidentně na papíru

halt pátek
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: já to tak nemám. Ale myslím, že kdo by to tak chtěl, měl by mít tu možnost a společnost by ho neměla vyčleňovat. Mě pořád chytaš za slovo a jak si to jako představuju.

Fakt jednoduše: se svým tělem si člověk může dělat, co uzná za vhodný. Důvody může mít jakýkoliv. Je to jeho věc.

Kdo se boji nemoci, může se chránit a pracovat se svým tělem. Kdo si myslí, že není dobrý nápad brát drogy, nemusí to dělat. Kdo chce kalit tak, že druhej den probleje, ať je mu přáno.

A hlavně, pokud chci někoho přesvědčit, že se vyplatí myslet na ostatní, měl bych to dělat s úctou a respektem k tomu člověku, jeho potřebám a pocitům. Ne nátlakem a omezováním svobod. Takhle altruismus nefunguje, nezlob se na mě.
    (Ty mi řekneš, že jsem fracek, a já ti opáčim, ať si svý postižený dítě strčíš do prdele. Protože tohle vede akorát k útokům a obraně, ne k řešení a vzájemný ohleduplnosti.)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: tak neočekávám že pochopíš rozdíl mezi infekční a neinfekční nemocí, ale teda zajímalo by mě v jakejch situacích pro tebe platí "chceš využívat svoje tělo a imunitu přesně tak, jak příroda zamýšlela", máš na to nějkou tabulku? Jakože máš horečky, takže bereš antibiotika a příroda at si trhne vs. očkování proti covidu - příroda má přednost atp.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CORNELA: to nemá cenu, to musí vědět a už jenom trolí, takhle zpomalenej nemůže bejt nikdo kdo zvládne zadat jmeno a heslo na nyx
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: hele ta svoboda těla není jen o očkování. Je to i o tom, co za látky do sebe naopak chceš dát. Prostě si myslím, že to je moje tělo a moje věc. Jestli mě to zabije, tak co jako? Každej tu má jeden život a jedno tělo. Nevím, proč by si s ním nemohl nakládat podle sebe. Že se zhoubuju nebo umřu na tetanus snad nikomu nemusí vadit.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    je to alespoň pestrý, každej den vypadne z antivax nová totální blbost

"Neočkování = chceš využívat svoje tělo a imunitu přesně tak, jak příroda zamýšlela"

:D
    IORETH
    IORETH --- ---
    Jakoby, západní medicína by se mohla občas podívat na pacoše celostněji, ale obecně se nedá říct, že by řešila JEN následky, nebo že by to byl její hlavní rys.
    Máte problémy s plícemi? První rada, kterou dostanete, je přestat kouřit.
    Máte vysoký choresterol? Upravte jídelníček (a tady máte prášky).
    Máte diabetes? Držte dietu, přiměřeně se hýbejte (a eventuálně si píchejte inzulín).
    Máte vysoký tlak? Upravte životosprávu, jídelníček (a tady máte prášky).
    Máte tu všude kolem nakažlivou chorobu? Zkuste očkování :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam