• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Zatím se přesně ani neví, jaká vlastně hladina je ta správná dostačující, za druhé protilátky nejsou celá imunitní odpověď. Ono to je celé o tom, že v biologii pojem 100 % neexistuje, a když biolog mluví o tom, že 1+1=2, tak tím do detailu vzato myslí, že s 99% pravděpodobností výsledek leží v intervalu 1 - 3.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: tak samozřejmě vědět, že člověk protilátek nemá dost, by mu mohlo pomoct v rozhodování, co bude považovat za rizikové chování ve svém případě, ale je otázka, co vlastně je "dost" a co je "málo" u těch nižších výsledků. Ale pokud by člověk při vědomí toho, že jeho senior má nízké hodnoty, dodržoval o to úzkostlivěji 3R a/nebo se nechával před návštěvou otestovat, ač je sám očkovaný, tak tím pro ochranu svého seniora/rizikového příbuzného udělá daleko líp, než při spoléhání se na očkování.

Jinak nevím o tom, že by se to aktuálně nějak dál řešilo, ale ono těch případů, kdy by na to reálně došlo, ještě tolik nebude, a určitě se to bude do budoucna vyvíjet.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MAR_TINA: GREATDRAKE: dekuju za odpoved.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: a ma smysl treba 2 mesice po druhe davce jit na zjisteni protilatek? Co kdyz se ukaze, ze ta hladina je nizka? Resi se to nejak? Treba treti davkou?
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ORIKA: Vakcína opravdu není ani u očkovaných lidí 100% ochranou před úmrtím a nikdo soudný to nikdy netvrdil.
    Ono stačí sledovat statistiky úmrtí... v USA doposud zemřelo cca 100 očkovaných lidí celkem (což je obrovské zlepšení oproti těm 200+ neočkovaným co tam umřou každý den), ale samozřejmě 100% ochrana vypadá tak nějak jinak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: vždycky si můžeš vytáhnout Černého Petra, ve formě nedostatečné reakce imunitního systému (to se může stát i mladým a čím starší pacient, tím vyšší šance, že už se ta imunitní reakce na vakcínu nenastartuje dostatečně).
    Ale naočkovaný si tahá jednoho černocha z dvaceti, padesáti, sto "čistých balíčk", kdežto nenaočkovaný ho má namíchaného mezi dvaceti kartami.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ORIKA: pán mohl zemřít na průběh pro zdravého mladšího člověka lehký. Nemusel se ani rozvinout zápal plic a srdce to třeba nedalo.

Každopádně ten personál, který se nedaří přesvědčit k očkování, to je neštěstí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ORIKA: Polej se benzinem a zapal se.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TRISSIE: asi se uplne nechytam. Chapu, ze ta ochrana pred nakazou neni na 100%, ale porad jsem mela za to, ze tezkymu prubehu nebo umrti to zabrani.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: diky za slusnou odpoved.
    TAPINA: nikde jsem ani naznakem nenapsala, ze vakciny nefungujou. Jen me zarazilo to umrti, protoze vetsina odborniku, vcetne naseho lekare, zduraznuji, ze vakcina sice nezabrani nakaze, ale ochrani pred tezkym prubehem/umrtim. Coz je neco, co jsem brala jako fakt a pocitala s tim a taky proto chtela, aby se rodice nechali ockovat, ac se k tomu ze zacatku nestaveli uplne nadsene.
    KOTENCE: to mas jednoduchy, je to jen obycejnej ubozak
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOTENCE: Žádný slušný dotaz tady nepadl

Ale mužů ti i bez nej dat odpověď, umřeli kvůli lidem jako ses TY.
    Zapalte se
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ORIKA: kondomy mají spolehlivost ochrany proti početí 85-95%, ale jistě se shodneme na tom, že když člověk po potomkovi netouží a šukat naopak touží, je to rozhodně lepší nápad s kondomem než bez, ne?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ADAMIRA: proc jsi takhle agresivní na slušný dotaz?
    Navíc někoho, kdo se očkovat chce a jen ho znepokojilo, že to není stopro ochrana?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Zajímavé je, že každý vidí, že očkovaný senior umřel, takže vakcíny nefungujou. Nikdo nevidí těch 126 seniorů, co se nenakazilo, přestože přišli do kontaktu s tím stejným zdrojem, a to, že ze čtyř, co se nakazili, jsou dva zcela bez příznaků a jeden z lehkými? Byt to v době před očkováním, tak je tam cca 60 - 80 pozitivních klientů a třetina personálu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Bože můj, v domově důchodců jsou lidi, kteří nemohou bydlet samostatně, protože hrozí, že upadnou a bez pomoci umřou cestou na záchod. Jednak je imunitní odezva u seniorů výrazně slabší, než i úbytku populace (a tady se zřejmě bavíme o věkové kategorii 80+), jednak jsou takhle staří lidé prostě na prahu smrti a postrčit je tam může jakkýkoli třeba i slabý inzult. Nikde se nepíše, jak těžký průběh měl, třeba jeho srdce nezvládlo horečku. Každopádně to bylo hodně rychlé.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADAMIRA: jak je možný, že zemřel, když má očkování chránit před těžkým průběhem/úmrtím? Tak nějak jsem počítala s tím, že když se nechám očkovat, tak i kdybych to chytla, tak se aspoň vyhnu tomu těžšímu průběhu, kdy jsem měla sakra problém to udýchat a dalšího půl roku moje plíce nestíhaly ani úplně běžný činnosti jako je vyjití schodů a pod.Naivně jsem doufala, že teda svým očkováním ochráním i rodiče. Ale pokud to jak oni tak my můžem i přes očkování chytit s těžkým průběhem/úmrtím, tak je to teda dost na pikaču :/
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GRANTORINO: Mindfuck :/
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    LIBRIUM: Tak uz jsme si to s tim davkovanim vyjasnili. Pfizer rozdelil vyzkumny centra podle davek, nektery dostanou 3 ul, nektery 10 ul a nekde 30 ug. No a my jsme zrovna v tom centru, co dostalo k testovani jen ty dospelacke (30 ul). Takze evidentne jeste vyzkum davkovani probiha, ja myslela, ze to bylo ve fazi I a uz je to ukoncene.

Pristi tyden nabiraji do studie deti 2-5 let a bude to taky 30 ul vs placebo. Mame teda jeste ctyrletou dceru, tak bysme ji mohli taky prihlasit, ale byla bych teda radsi, kdyby to byla nejaka z tech mensich davek. To ale neovlivnime. No, mame jeste tyden na rozmyslenou.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADAMIRA: myslím, že u těch sociálních pracovníků a zdravotnictví bych fakt udělala povinnost. Nebo ať jdou jinam pracovat, mají na výběr. Jistě mají povinnost mit i jiná očkování. Oni si to na triko nevezmou ty mrtvý, hernajz.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam