• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MORGAN: jak se to pozná? dá se otestovat imunita po očkování?
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    CORNELA: Prosim jen to ne. Mě vakcíny kvůli jiné medikaci nezabraly. Deti půjdou od září do školy. Snad mi zabere třetí dávka, než nám to děti donesou domů. A můžu jen doufat, že mě tihle antivax inteligenti nevezmou s sebou.
    SADY
    SADY --- ---
    CORDELL: prosim uz toho nech,
    jestli tomu spravne rozumim,
    tak jsi demotivovan a vystrasen
    informaci od znameho vedce a odbornika na epidemiologii
    co pracuje na zaklade based evidence
    znamym "majitelem restaurace",
    ktery ti rikal
    "at se mrknu na Brzen 2021 tolik mrtvych po vakcine co myslim ze to asi bylo"

?!?!??!?!?!?!?

chapes ze je to stejne relevantni zdroj informaci, jako holy z cerveneho trpaslika, kdyz ji klesne iq na 6 a jako jediny zdroj informaci ji poskytnes retezove emaily produkovane zaplacenou medialni agenturou optimalne z ruska?

nebo to nechapes?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CORDELL: aha, takze ocekavas, ze nemocnice budou plne lidi s povinnym ockovanim, jehoz negativni dusledky se projevi za dlouhou dobu - a mas predstavu za jak dlouho?

A myslis, ze se stenym zpusobem neprojevi dlouhodoby dusledky covidu u lidi co ho chytnou neockovany?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CORDELL: zlisti tolik, meb antivxx doktrina je plna blabolu, zpusobuje lidsky utrpwni nejenprimo alei neprimo.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: a aby to nebylo malo, mluvil jsem s majitelem restaurace, kterej ma zajem aby lidi chodili nez aby umreli na covid.
    Rikal sam, ze u nej rousku mit nemusi nikdo no a potom vockovani? Uvidime kolik jich zbude (at se mrknu na Brzen 2021 tolik mrtvych po vakcine co myslim ze to asi bylo)... takze me uplne demontivoval a jeste postrasil :(
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: hmm jen ty dementi ty slintaky ti zase naridi pres jinej zakon a soud nez rozhodne tak budem slintat do toho v tramvaji dal :(
    Stejneho nazoru je i policie, jsem jel s jednim ve vlaku a v kupecku mel radost, rozbalil si svacu a rousku zahodil jak byl stastnej a jeste rikal ze doufa ze ho neposlou zasahovat do restaurace :)
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    MAR_TINA: protoze tu vidim jen verici dementy, co asi maj velkou duveru ve farmacii a nebo vladu a mozna leti na test, dalsi test aby mohli jak blbouni do restaurace, kina a potom i mozna stoji frontu v obchodaku :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORDELL: Má první dávku Pfizera, reakce žádná.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    TAPINA: tak jestli ji bylo tak blbe, to samozrejme mozne je ale je otazka jak potom bude reagovat na tu kterou vakcinu
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    E2E4: Prijde, jelikoz ty nevis dosud co se kde zmeni a co sikovna vlada nebo EU jeste vymysli. Ted je uznavan Pfizer na cesty, rada lidi ti povi aby prece mohla cestovat proto Pfizer! Potom se to zmeni a zjisti se ze je lepsi zase jina, takze jako kokot budes stat neco v obchodaku zase na neco jinyho co je napadne a to do sebe pichat :D
    Takze ano, pokud uz vakcinu, tak je lepsi pockat co z toho vzejde :)
    Kolikrat v minulosti byla pouzita mRNA? Kde byla podavana lidem?

Přestože léčba či vakcinace pomocí mRNA je známa již pár let (firma BioNTech založena v roce 2008, firma Moderna v roce 2010), nebyla do roku 2020 nikdy oficiálně schválena a byla používána pouze v rámci výzkumu. Kvůli vysokým vstupním nákladům však velké farmaceutické firmy postupně od této technologie upouštěly.[11] Příležitostí pro vstup na trh (a skutečné testování v terénu) byla pandemie covidu-19 a vytvoření vakcín proti covidu-19,
    RNA vakcína – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/RNA_vakc%C3%ADna

první mRNA vakcína na světě dočasně schválená pro použití (2. prosince 2020 ve Velké Británii)[12]
    v USA nouzově schválena 11. prosince 2020
    Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) udělila 21. prosince 2020 podmínečnou registraci[13]

A nejsem jedinej kdo ten nazor ma, i zdravotnik rekne z velke nemocnice, ze to radeji ted ne a leti na pruda test (PCR musi ho mit vzdy 1 den pred smenou jinak nemuze do prace).
    Dle tech udaju a datumu, to asi neni ideal co z toho jeste bude. Mno a ver doktorum, farmaceutickemu prumyslu a ruznem vedcum.
    Tim nechci je hanet ale

1.doktor i v nemocnici, ordinaci sam casto tomu nerozumi a podava i leky experimentalne (je to proste fakt a i jeden mi to potvrdil), protoze je proste taky jen clovek a ne vedma

2.farmaceuticke loby jede i na kseft, toci se tam takove prachy ze i kdyby neco nevyslo tak stane se

3.ty kdyz poletis na huraaa vakcinu a mas pak problem, doktor se ti leda vysmeje a nebo pokrci rameny to se stava

4.proto ne kazdej veri
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORDELL: Na tyhle kecy říká kamarádka, co se čtyři měsíce po covidu konečně vrátila jakž takž do normálního života: "Jo, vole, klidně se budu očkovat i co tři měsíce, hlavně když už to znovu nezažiju." Každému dle jeho výběru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORDELL: připomeň mi, kolik lidí loni umřelo na žloutenku?

Proč tohle všechno dokola vykládáš? Nechceš se očkovat proti covid-19? Zatím je to tvoje volba, neočkuj se.
    Ale proč ze sebe děláš idiota a vypisuješ všechny tyhle pindy?
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PALEONTOLOG: Proc najednou tolik zlosti? Chci se zeptat, to zdejsi skutecne maj vsechny vockovani? Treba Meningokok, chripku kazdej rok, klistovku?
    Netusim kolik lidi je takto sectelich, ale kudy chodim a ptam se, tak vetsinou dostanu odpoved: "hele to neresime"
    zloutenka A + B, tetanus dejme tomu zbytek jako kdyby neexistoval.
    Covid tu bude a nezmizne ani kdyby se i 90% lidi dalo vockovat. Navic to pichat treba 3x roka? No nevim.

Ano na zlutou zimnici (bohuzel ziva vakcina) se dal vockuje, ma svoje rizika, jenze tam skocim 1x, piiiich a uz ji neresim :D
    Tu kopodivu mam :)

Prijde me ze diky teto propagande, se nam tu roji styl ala nabidka Pojisteni, bez pojisteni nemuzes nikam, bez pojisteni to nejde ani do prace.

A nikam se nepodiva? Hele vse jde vobejit. Vlada vecne vyhrozuje, do kina se nesmi bez testu, do restaurace se nesmi.
    Nikdo to realne stejne neresi a kdyz by mel, tak tady restauraci staci zamavat papirkem a jede se dal :D
    Chodime tak upe normal covid necovid, neresit to media tak to nikdo ani nevime ze nakej covid je.
    Priklad treba praseci chripka, neprijit me kdysi jeden kamos, ze musel z donuceni doma jit na vockovani, tak ani nevim ze nejaka byla.
    EKG
    EKG --- ---
    FILIPSZ: On je jeste k tomu nasranej, ze neni Zid? Chudak, musi to mit se sebou fakt tezky...

No ja jsem si rikal, ze za domaci ulohu si dostuduju, co ze on to teda udelal za muziku. Ale dik, takhle usetrim spoustu casu;)
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    EKG: krom tohoto jeste stoji za zminku ze erik je i antisemita ale to je z jineho soudku tak jen tak pro uplnost, kdyz uz se resi jakej je to kreten. Tak je. To ze ma dve pekny pisnicky mu budiz pricteno k dobru.
    EKG
    EKG --- ---
    PSYTRANCE007: Tak urcite ;)))

Soudu jste také napsal, že jste covid-19 prodělal. Jaký jste měl průběh? Prošel jsem ho jakou běžnou virózu. Asi tři dny jsem měl teplotu, kašel, ztratil jsem čich. Pak to přešlo. Nebyl jsem nikdy na PCR nebo antigenním testu. Jak víte, že jste covid-19 měl. To soudíte z těch protilátek? Já mám jednoznačně laboratorně potvrzené protilátky.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    PSYTRANCE007: si vylizany kokot.
    ENDER
    ENDER --- ---
    PSYTRANCE007: Doporucil bych mene halucinogenu
    CORDELL: Doporucil bych mene halucinogenu

Soucasne bych rad upozornil na to, ze epidemiologie je vicemene statistika. Bohuzel doktori mnohdy nejsou dobrymi matematiky a maji potrebu se vyjadrovat k vecem, kterym proste nerozumi. Obcas mi prijde, ze mozek proste odmita chapat exponencialni funkci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam