• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    EKG: koukám, když ji nestalkuju já, tak ji musí stalkovat někdo jinej. má to těžký. co kdyby se holka třeba nevyjadřovala k věcem, kterým ani jako odborník nerozumí. to by bylo moc jendoduchý řešení.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Kam bych behal? Normalne prijdu a nestacim se divit.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: Takze ty uz jsi tak chytra, jako naprosta vetsina populace? Ja mel za to, ze jsi vystudovana lekarka. Jeden cas, nekdy davno.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: no, ja jsem laik, ja si pod chripkovymi priznaky predstavim, ze se neco projevuje jako chripka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNELA: ja teda chripku mela a s chripkovymi priznaky bych nechtela pracovat, pokud by prace zahrnovala cokoli vic nez lezet a nehybat se.
    CORNELA: si pamatuju,jak shanela, kdo ji do uhriku pichne kortikoidy, aby se ji neudelala jizva. No, kortikoidy se v pripade tezke akne takhle nekdy pouzivaji, jsem cetla, ale...
    Inu, lide jsou ruzne.
    EKG
    EKG --- ---
    CORNELA: No jo, zatim co ty jsi sla na medicinu, protoze te nevzali ani na reznici, ani k bacharum.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MAR_TINA: driv se to doporucovalo, dnes uz ne. Protoze se to tyka mene jak 1 ockovaneho z peti a i blbej paralen ma mozne vedlejsi ucinky, takze davat si lek aniz by jsi mela priznaky... vystavujes se moznosti, ze se ocitnes s vedlejsimi ucinky a lecila jsi "potencialni problem". Resila bych fakt az co nastane. Jinak napad s patkem je mozna nejschudnejsi, mozna ne. MUI si poradi ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: a nepomohlo by nesoudit, jak kdo a kdy potřebuje fungovat a jestli zvládne práci s teplotou nebo ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: ptám se pro kamarádku (myslím MUI) :)))
    Pokud má zkušenost s blbou reakcí a nechce vypadnout na dva dny z práce, jeslti by jí to pomohlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRETKA: pokud je běžná reakce teplota, nepomohlo by si přímo s očkováním (těch 20 minut v čekárně) vzít paralen a pak po 4 hodinách další?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MUI: Moderna má větší potenciál na vedlejší účinky než tetanovka, hlavně při očkováni po prodělání covidu. Pfizer bez prodělání covidu je úplně někde jinde. To jen k těm předešlý komentářům.
    Jinak tetanovka je cca 48h teploty, únavy max. Pro méně jak 20% očkovaných. Odezní fakt rychleji než Moderna či Pfizer, když se ti s nima podaří mít vedlejší účinky (a tedy i víc protilátek). Pro svoje zdraví bych si víkend volna vzala. Sama za sebe. Jestli máš víc jak deset let od předešlé dávky je dobrý si to zopakovat, i když se ti zdá, že šance malá. Myslím, že kdyby jsi se dostala do situace, že máš otevřenou ránu ze zahrady tak už jsi naočkovaná…
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUI: nedají se zjistit protilátky? Mně vyšly celkem vysoký a nebylo nutný přeočkování, ale asi to nejde dost rychle.
    Po Pfizeru mi nebylo nic, po tetanovce jsem lehla na víkend.
    A riziko od bytové kočky mi přijde teda malé...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MUI: po tetanovce jsem byl druhy den unaveny cca stejne jako po prvni davce pfizeru a k tomu jsem tu ruku citil jak obrazenou cca 4 dny
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: jo mě se to rozjelo slušně a občas se to vrátí
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORDELL: tyvle, takovej roman a takova picovina.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    VYHULENY_UFO: tak to jsem rad pokud se nekdo takovej nasel ale je to spis vyjimka. Doktor nevi vse a jde casteji cestou automatiky.

-tak to skoc vyriznout
    -hur slysis, tak to zmerime, fakt ze jo minus 30dB, to bude z leta (ze lidi slysi v lete min je zajmave)

Poznatek: kdyby clovek sam nedal na svoje intuice a prosetreni s papirem v ruce (kdy lekar napise analyzu), ale dal na doktora (na 100% ze ma pravdu) tak mame hned dva lidi mrtvi, 4x rezani na stole a zijeme s tim ze v CR lidi slysi v lete ponekud mene.

Moje realna predstava je asi takova:
    Situace covid 19, hele maminka se mi dusi fakt.
    Kontrola lekarem, prijem, ale vzdyt ji nic neni.
    Nez tam toho pacienta 3x dovezou a 3x vrati ani se nedivim ze je v CR tolik umrti na covid nebo spis s covidem :D

A lekar je fakt nekdy na delo, ani se nedivim ze nekde dostal do drzky. Kdybych byl takovej radikal, tak mu v ordinaci taky vlepim.
    To je duvod, proc bych neveril ani vakcine ale mam tendenci to nejdriv zkoumat.
    Zkreslene zpravy, napsat do pocitace lze vse (to uz jsme s lekarem vyzkouseli taky), vohnout to tak aby dana vec prosla neni problem a ejhle cesta je volna.

Nedej boze jestli nekdo nekdy bude chtit nekde podat stiznost, skonci to tim ze se to proste stava a ze to ma nejspis ze vzduchu nebo z pocasi.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    VYHULENY_UFO: jj mne ještě před covidem zkusili jestli to nebude astma, ta to nebyla tak dechové cvičení a nazdárek 🤣😂

Je to cech diletantu v létě hledat chřipku když je sezóna na angíny 😉
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CORDELL: naposledy sem hovoril s lekari, kdyz mi na plicnim v praze umirala teta, mel jsem z nich celkem pocit, ze vi o cem mluvi....
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    VYHULENY_UFO: ty jses fakt naivni pokud toto myslis vazne ze lekar ma prehled :D Doporucuju projit par nemocnic v Praze a setkat se na par oddelenich s lekari.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Tak jo, snad je to docasny. Bezbarvy lak na nehty je dobry napad, to uz jsem vlastne cetla ve spojitosti se sperkama, tak proc ne zavirani hodinek a cudlik na kalhotach.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    POZITRON: ockovani muze byt spoustec, starsimu synovi se takhle rozjel exem a kozarka se tehdy prave ptala i na to, zda nebyl v posledni dobe ockovanej. Po cca 2 letech to odeznelo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam