• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

    V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

    Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

    rozbalit záhlaví
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    TAPINA: Tak jasně. Ony vlastně ani nežijou. Je to jen složitý soubor makromolekul, který shodou okolností obsahuje část, která vysvětlí buňce aby vyrobila jeho kopii. Myslel jsem to obrazně. Ale je fakt, že tam prostě funguje přirozený výběr a když my vakcinací nastavíme nějaké hranice, bude se vyvíjet jinudy. Tedy my jsme ti, co umožnili prosazení změny, která by jinak v záplavě veze předchozí k prosazení třeba nedospěla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOWKING: Nemutují proto aby přežily, mutují proto, že neumí napsat stokrát po sobě jeden a tentýž text bez chyb.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    HOWKING: ono keby sa jednalo o nejaku teoreticku uvahu, tak by to nebolo kriticke. Problem vidim v tom, ze na 100 % dnes a denne umieraju zbytocne ludia, lebo uverili hentakym dezinformaciam.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    HOWKING: ja te neposilam do haje, ani si nemyslim, ze na to nemas. ale toto je problematika ktera nelze vysvetlit jednim prispevkem na nyxu. pro pochopeni je nutno vstrebat sirsi pemzum informaci.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MAR_TINA: No snažil bych se ji to nějak zjednodušeně vysvětlit. Ne ji posílat do háje, že na pochopení toho nemá.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HOWKING: a jak by ses cítil, kdyby s tebou přišla polemizovat lékařka o 5G sítích?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    HOWKING: ale vubec ne, medicina je daleko komplexnejsi. Jen by bylo dobre abys vhledl do toho zakladniho molekularne biologickeho dogmatu, aby te potom nepresvedcil kazdy mluvka v TV. pokud jsi fyzik, tak asi tusis, jak se overuje, ktera autorita ma pravdu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ANABEL_LEE: Děláš si srandu? Jsem fyzik a vím moc dobře kolik toho musím vědět abych pochopil nejnovější teorie. Ty po mě defakto chceš, abych vystudoval komplet medicínu od začátku. To není v mých silách (a nikoho, kdo se věnuje jinému oboru). Já musím věřit autoritám. A já nemám jak ověřit, která autorita má pravdu. A článku už bylo napsáno tolik, že na každé tvrzení najdu dost jej podporujících. I protichůdné tvrzení. To je marné.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    HOWKING: v TV se toho nakeca, neposloucchej v TV lekare, pujc si spis ucebnici bunecne biologie, imunologie, fyziologie a takovych veci a cti
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LIBRIUM: Ok. Beru.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ANABEL_LEE: Ok. V tom ti musím věřit. Ale slýchávám v TV lékaře říkat opak - tuhle argumentaci jsem si nevymyslel, jen cituji.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    HOWKING: to sa moze udiat akurat tak Rusakom, Cinanom a Britom s ich smakuladami, ribonukleove vakciny to nerobia, lebo samotne lipozomy nie su imunogenne. Jedna z velkych vyhod ribonukleovych vakcin.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    HOWKING: pokud budes do tela opakovane pichat mRNA "recept na vyrobu" urciteho proteinu, stane se jenom to, ze tvoje bunky budou zas a znova opakovane vyrabet ten protein. neni to tak, ze cokoli bodnes do tela, tak si telo vytvori imunitu. kdyz si tam budes bodat roztok glukozy, opravdu si na nej imunitu nevytvoris.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    ANABEL_LEE: Tak mi to vysvětli. Vím, že mRNA vakcinace funguje tak, že vpravenmá látka donutí buňy vyrábět spike protein (a ten teprve je tou vakcínou, na kterou reaguje imunita - najdi si definici vakcíny). Pokud budu do těla často píchat nějakou cizí látku (která samá není vakcínou, jen návodem pro buňky pro výrobu vakcíny) imunita zareaguje po čase už rovnou na ni. V čem je chyba. Vysvětli. Kecy, že to je blbe "a šmitec" si nech.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    HOWKING: "Veřejně se přiznává, že proti omikronu téměř nefunguje." -- tak, etse tak keby nejake taketo "verejne priznanie" bolo zverejnene EMA, ECDC, FDA alebo CDC, tak sa tym mozeme zaoberat.
    "A místo toho se dozvím, že tomu hovno rozumím." -- to je len konstatovanie polozenia veci, ako sa situacia ma. Preco by si mal rozumiet vsetkemu?
    "S tečky už není morseovka, ale kulometná dávka. Každých pár měsíců se mění oficiální tvrzení a navíc se tvrdí, že se to tvrdilo od začátku. Komu věřit?" -- mozes si vybrat, ci verit notoricky prelhanym politikom (Bbabis, Blatny), alebo specialistom v obore (vies, kolko davok Hexavakciny alebo vakciny proti obrne sa musi v detstve podat, predtym ako mozno prejst na rezim jedna boosterova davka za 10-30 rokov?)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    HOWKING: sorry ale mas uplne zkreslene predstavy o tom jak vakcinace funguje a co je to tvorba imunity, takze se moc nedivim Librium, ze s tebou odmita diskutovat ..
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Nehledě na to, že po tolika dávkách už se spíš vytvoří imunita proti te očkovací látce, a nedovolí ani výrobu vakcíny buňkami.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Já jen začal s tím, že se slibovala snadná aktualizace vakcíny, která se ani po víc jak roce neděje. Na to bylo argumentováno že skoro dva roky stará vakcína funguje. Kdyby fungovala, tak se nebude plánovat někde už i pátá dávka. Veřejně se přiznává, že proti omikronu téměř nefunguje. Je to postavené na hlavu. A místo toho se dozvím, že tomu hovno rozumím. S tečky už není morseovka, ale kulometná dávka. Každých pár měsíců se mění oficiální tvrzení a navíc se tvrdí, že se to tvrdilo od začátku. Komu věřit?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    HOWKING: jak ti pise Librium, ten virus mutuje porad a na ruznych mistech, ale jelikoz nas zajima ten spike protein, sledujeme hlavne mutace na nem... nicmene pokud by te orpavdu zajimalo, kde jeste ten virus mutuje, najdi si nejakou genetickou knihovnu libovolneho mikrobioogickeho institutu, tam najdes sekvenovane vsechny dosud zname mutace
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    HOWKING: neviem, ak chces ty s nejakou lesanou co neveri na elektrony diskutovat odpory sieti, kludne si posluz.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    LIBRIUM: Očekávám, že jsi v tom případě neměl začít vůbec - tohle je přiznání neschopnosti argumentovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam