SHEALA: Hele kdo ví, jestli k tomu „nakopnutí“ mrtvý hmoty nebudeš nakonec potřebovat přece jenom oněch 21g životní esence, ki, pranu, manu, šém wtf to je a jestli nad tím lidstvo neprolamentuje dalších 200 let - jak nad „kanadským žertíkem“ v podobě finálního klíče, který se prostě ani relativně vyspělou technologií nepodaří v dohlednu rozšifrovat…
a víš ty co, ani bych se nedivil a přijde mi to jako docela logický deadend. technologie de výhradně směrem ven, i když současná fyzika se začíná pomalu (od půlky minulého století) vracet zpátky k filozofii a člověku. každopádně do oněch pár gramů můžeš vtěsnat tolik informací, jak už dneska víme, že to může obsáhnout v jiný sféře vnímání, prostoru, čase, klidně třeba celý vesmír omg a jelikož to je pro nás pole zcela neorané, nikdo v podstatě neví, co na nás v kvantové sféře, potažmo v jiné dimenzi nebo úrovni vnímání čeká :) prostě už jenom selsky, těch procesů, který v organizmu autonomně probíhá je tolik, že si zatím nedovedeme představit uměle vytvořený algoritmus, který by to spolehlivě dokázal řídit - i když v roce 2111…
Na druhou stranu proč věci dělat složitě. moje nové tělo by bylo jednoduše vypěstované bez jakýchkoliv vzpomínek a udržované v umělém spánku. To co nás tvoří jsou právě z velké části vzpomínky a přenést vzpomínky by neměl být takový problém. otázka smrti ovšem zůstává a právě tohle je ten problém, který si zmínila: duše, nevědomí, naše druhé já, ego, to co z nás v podstatě dělá to, kým sme, bude muset umřít, dokud se nezačneme zajímat stejně jako o vedu taky o spiritualitu (myslím zajímat vědecky :). no zní to trochu divně, ale snad je pointa k pochopení.