• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENERIXXProducenti sobě
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    TOOMUCH: ja s nim jsem prave hodne casto a predevcirem jsem s nim shodou nahod Beatbuchtery probiral... chystame spolu nejakou spolupraci, tak jsem zvedavy, co z toho vyleze - ale techno uz urcite ne, spic nejaka "zlomenina"...
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    používám Cubase, protože mi nejlépe komunikuje s HW nástroji. 80% zvuku tahám z mašin, tak jsou priority jasné, ale přiznám se že kdybych jel čistě jen ze SW, tak jdu do reasonu nebo renoisu - v jednoduchosti je sílá - s tim ,že bych pak přes rewire natáh linky do Cubase/Logic ,kde bych dělal mix.
    SIDE
    SIDE --- ---
    Dneska uz je uplne jedno jestli Acid, FL, Reason, Logic, Pro Tools nebo Garage Band, nebo klidne Renoise.

Jadra to ma podobny, render vychazi ze vsech vicemene stejne (pokud je spravne nastavena zvukovka a plus minus dithering a podobny veci)

Tak treba co vim z dubsteperu, tak Rusko dela v Acidu, Benga se Skreamem ve FL v rewireu s Logicem (ale az posledni leta, predtim ciste FL)
    VEX
    VEX --- ---
    SUOTAM: S FL jako hračkou moc nesouhlasim. Sice jsem v tom nikdy nedělal, jen jsem to viděl (a přišlo mi to oproti abletonu nepřehledný) ale takovej Spor s tim udělal slušnou kariéru a jeho tracky vůbec nezní béčkově
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    SMARIO: vím. s Kwaczem jsem ale mluvil snad jednou, dvakrát.. zato Martina už celkem znám a vím, že s tím měl taky co dělat (hlavně předmětem otázky byl Reason a on s ním dělá už drahně let)
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    LAYUP, SUOTAM: mrk na nastenku a pls doplnit info :) kdo nema prava - posta, doplnim :)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    TOOMUCH: je fakt,ze ctyrku jsem otevre asi jenom jednou.. a stejne tak FL na tom budou uz asi lip, nez kdyz sem je videl naposled,)
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    TOOMUCH: az na to, ze za Beatbutchery stal Kwaczo a ten uz ma jine aktivity... to nebyl Mindholuv projekt
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    SUOTAM: Elektrabel Reason používá pořád. navíc si dost pochvaluje poslední verzi. celek sice ladí v Cubase, ale beat aranže pochází z R. dál třeba Mindhole, ale ten to s Beatbutchery daleko nedotáhl..
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    OTZ: ze vahas)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    me osobne prijde FL jako hracka..neco jako lepsi pocitacova hra.
    reason uz je na pomezi mezi hrackou a standartnim DAW, hlavne kvuli absenci pluginu, omezeneho mnozstvi efektu atd a ableton uz beru jako plnohodnotnej nastroj.

nebo pouziva reason nakej znamej producent?
    OTZ
    OTZ --- ---
    LAYUP: ..a máš to všechno koupený?:)
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    VEX: HD 25 mám také a basy na nich nepoznáš. jako monitory mám bm15a s 8" basákem a ty mně dost naučily, jak na basy. když subbass ještě musím prohánět compressorem, tak řežu kolem 45Hz/12dB. V compressoru to zbytečně vyžírá energii. Pak používám u subbasu nebo i kopáku to, že když chci jasnější zvuk basu, tak si najdu na EQ místa, kde ten zvuk nejvíce rezonuje, v tvém případě je to někde u 60ti hz a tam to pásmovým EQ stáhnu s malým Q a následně to celé dám více nahlas nebo nastavím více compressor, výsledkem je údernější bass. Když mám finálně pocit, že je basů málo, tak k subbasům přimíchám naladěnou sínusovku nebo použiju plugin, co přidává basy skrz harmonizer, třeba SSL drumstrip to umí pěkně.Bassy jsou tak čistší než když se spodky berou z původního zdroje.
    LAYUP
    LAYUP --- ---
    OTZ: Ja ti nevim no, osobne jsem rad, ze jsem se nekdy pres toho Reasona prenesl, hlavne diky rewiru mi doslo, ze v tom vlastne dost ztracim cas a uplne zbytecne se bojim udelat krok jinam, dal. Ted uz bych nemenil, Ableton, vstecka, HW.. a casem doufam, ze se dopracuju ciste jen na HW.
    SIDE
    SIDE --- ---
    no ja treba dlouho nemichal jinde nez doma na Alesis Monitor One MKII ale v posledni dobe micham v praci na AKG 518LE a zvykl sem si, ze kdyz cumim do analyzeru a nedelam nejaky vylozene experimenty, tak to nakonec hraje tak jak chci i doma....

hodne sem si musel ale naposlouchat referencni nahravky doma a pak na tech sluchatkach a zistil sem, co mi to pridava a co ubira

a obecne jsem po letech dospel k pravidlu ze min basu, min basu, min basu. Pri michani na uzavrenejch sluchatkach na vyssi hlasitost to plati tisicinasobne...
    OTZ
    OTZ --- ---
    PROTEKTIK: spektrálnímu analyzéru;)
    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    VEX: bojuju s něčim podobnym, poslech se Sennheiser HD 25 vs. shit aktivky od behringeru, taky nikdy nevim čemu věřit.
    OTZ
    OTZ --- ---
    VEX
    VEX --- ---
    SUOTAM: jj, to už jsem udělal i když nechápu kde se to tam bere, protože už tam mám nasazenej jeden ekvalizér a jeden multiband co to ořezávaj
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    a asi bych uplne uriznul ten ruch co ti leze do vysokejch frekvenci, akorat ti to zabira misto pro zvuky,ktery tam maj bejt..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam