• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GECKONGateCraft: Minecraft server for geeks! ;)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    BURAN: no když posíláš přes paypal tak bys tam měl mít na výběr, jestli chceš poslat 250 nebo aby došlo 250 :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GECKON: ne, myslim kolik ti doslo z tech 250,- kc realne (kolik si strhnul PP me zajima)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    CUCHULAIN: přesně :) kožený boty a kyblík :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    GECKON: ještě by se dala vytáhnout bota, nebo kýbl. alespoň v blízkosti měst :-)
    GECKON
    GECKON --- ---
    update: Nyní je zde šance 1:5, že při rybaření nevytáhnete rybu, ale Dye libovolné barvy v počtu od 1 do 24 kusů.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Hele je to hezký, to muselo dát hodně práce! Uvidím, jestli vydělám dost peněz, abych vypadl.
    GECKON
    GECKON --- ---
    BURAN: je to na webu v donations.. :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GECKON: koik ti teda dorazilo z tech 250,- Kc? a kolik z 500,- ?
    GECKON
    GECKON --- ---
    ROTTWEILER: GateCraft rozšiřuje klasický Minecraft o mnohé nové možnosti, které si je třeba podmanit, takže alespoň základní zkušenosti jsou docela nezbytné.

    Nicméně, nic ti nebrání v tom zůstat v Rogue lands třeba i pár dní a zkoušet si Minecraft jako takový tam. Rogue lands je základní svět, který má celkem otevřené možnosti základního MC, bez nějakých větších restrikcí a omezení.. Je tam možné libovolně těžit, i stavět dle libosti.. Akorát o proti kingdomu neposkytuje obecné ani vlastní obchody, není možné používat kouzla, nejsou zde připravené dungeony, a není se možné z Rogue lands účastnit žádných eventů. Přesto i tak můžeš být ve spojení s ostatními hráči a nabírat MC skill. Jít do Kingdomu ale doporučuji už opravdu jen znalým hráčům, kteří už základy MC znají. V Kingdomu se pak už určitě někdo najde, kdo tě rád připojí do svého města, a provede tě místními zvyky ;)

    Každopádně, pokud ti nedělá problém po večerech studovat Minecraft Wiki, kde jsou popsané veškeré možnosti MC, popřípadě i video tutoriály, no a potom ještě prostudovat web GateCraft, tak jsi tu vítán s otevřenou náručí ;)

    DAVESADE: Služebníček.. :) ..btw: kouzlení zatím ještě není moc propracované. Nejužitečnější je zde momentálně asi jen pírko na létání, a i to je docela nebezpečné, když si někdo nedá pozor na pád z výšky :) ..ale při takovém eventu "Hon na draka" se často objevovaly i vykouzlené blesky :))

    A připojit se alespoň na skok ti moc nepomůže :/ ..pravý život začíná až za bránou z Rogue lands, směr Kingdom. A z RL se je možné dostat jen po našetření určité částky prodejem natěženého materiálu. I když tohle tu běžní hráči zvládnou v průměru za 3 až 5 hodin, takže záleží, co u tebe znamená na skok :)

    SHARINGAN: myslím že bude stále o dost záživnější chodit ten dung Blaze bridges, kde jsou i poklady, co už opravdu stojí za to :) ..u rybaření chci ty itemy nechat spíš při zemi, jako třeba barvy na vlnu, ale i to v menším počtu. Rare itemy při rybaření asi taky budou, ale o ten opravdu ve velmi malém poměru, cca 1:50. Chci sice to rybaření zpestřit, ale ne zrovna dělat z něj živnost :))
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    ROTTWEILER: ano... gatecraft je určen pokročilejším hráčům
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    GECKON: Organizované světy je rozhodně něco, co je v multiplayeru ocenitelné, i když asi nevím, jestli to doopravdy ocením ;). PvP a dungy mne neberou, ale ekonomika a kouzlení by už pro mne byl argument se připojit, alespoň na skok, to je zase fakt.

    Já jsem přece jenom orientovanej na příběhy a unikátní questy, kde se dá aplikovat out-of-the-box řešení ;).

    /peníze odeslány
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Má smysl dávat za podmínku "který už má zkušenosti s MC" ? Já např. mám zkušenosti s MC minimální (1h v single playeru) a rád jsem se připojil na server s tím, že prostě preferují hraní s ostatními i přesto, že nejsem zkušený hráč.
    BURAN
    BURAN --- ---
    GECKON: ctu ze Mining Colony se obnovuje ze zalohy? znamena to ze bude po resetu vzdycky stejna? diamanty na stejnym miste? :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    GECKON: jj však jo... já to ve hrách nesnášim, protože člověk pak tráví hodiny čekánim na ryby aby mu padnul ten jeden item co potřebuje :) ale samozřejmě je to dobrej nápad :)
    GECKON
    GECKON --- ---
    SHARINGAN: rybaření je skoro všude :) ..i WoW, nebo TorchLight :)
    Alespoň pak třeba nebude přístav v Prime City tak prázdný :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    GECKON: nééé rybaření nééé... to bude zas Vindictus all over again :D
    GECKON
    GECKON --- ---
    DAVESADE: Třeba organizované světy.. Když jsem hrál například na serveru Raketa, tam si každý mohl kopat kde chtěl, stejně tak jako stavět, no a po roce to začalo vypadat dost zběsile.. Když pominu stavby, podzemí bylo natolik rozkopané, že se už snad ani nehodilo nikde těžit. Na GateCraftu je to vše oddělené.. Když pomineme úvodní svět Rogue lands, který je potřeba pouze projít a dokázat svůj minecraft skill, tak zde máme Kingdom, kde se lidí shlukují do pluginem organizovaných měst, a stavba mimo pozemky města je velmi omezená, a těžba téměř zakázaná. Jsou zde tématické města, obvykle fantasy hrady, ale je zde i město v asijském slohu, nebo pouštní město Oasis v arabském. Takže Kingdom je opravdu udržovaný svět. Pro těžbu je zde pro změnu svět Mining colony. Zde je možné těžit v hloubce (a zakázáno stavět na povrchu), do které se dá dostat připravenými doly. Každý zde může těžit, jak se mu zlíbí, no a když je svět jak ementál, proběhne jeho obnova ze zálohy, takže je svět opět panensky čistý, pouze se základní připravenou scenérií. Ve světě je možné těžit i písek v generátorech neomezeného písku, stejně tak jako jíl ve vodní nádrži, která se obnovuje jednou za den.

    Pak je zde svět, kde jsou pouze PvP arény opět organizované pluginem, a kdykoli se zde může kdokoli utkat proti komukoli.

    Je zde svět Inferno (nether) kde jsou dungeony s regenerovanými poklady.

    Dále je zde ekonomika jako nezbytná součást hry umožňující nákup i prodej, ať už v admin shopech (obstarávané server), nebo obchody, které si hráči zakládají sami. Můžeš si vydělávat prodejem Materiálu, ale i třeba pěstováním zeleniny, nebo je tu i Quest na zabíjeni pavouků, za které je finanční odměna.

    Pracuji i na systému kouzlení..

    Server je sice tedy udržovaný formou několika omezení a nařízení, ale zase nabízí nové způsoby vyžití nad rámec klasického survival módu. Navíc zde stále přibývají nové věci.. Například do dalšího updatu se chystám zpestřit rybaření a udělat možnost čas od času vytáhnout i něco jiného než jen ryby :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    GECKON: No, já právě možná ani pořádně nevím, o čem jiném by Minecraft mohl být, než o těžbě a stavění. Jakože pro random loot do dungu můžu chodit skoro v jakékoliv hře. Co ale ještě jiného váš server nabízí?
    GECKON
    GECKON --- ---
    Jo a nahodil jsem anti-lag plugin. Vypadá nadějně, tak ho chci prubnout. Zároveň by to ale taky mohla být pěkná zběsilost, takže kdyžtak hlaste jakékoli možné problémy :)


    ..a ještě k předešlému postu: při posledním zkoušení pokladů jsem měl z 12ti GlowStone 2x EndStone o celkovém počtu 94 kusů :)
    GECKON
    GECKON --- ---
    Trochu jsem rozšířil plugin pro dungeon Blaze bridges :)

    Konkrétně se jedná o poklady, které tam padají z Glow stone..

    Poklady co tam padaly do teď tam budou padat stále. Je zde ale šance cca 1:3, že vypadne Dye nahodné barvy, nebo 1:9, že vypadne velmi vzácný End Stone, který zatím není nikde jinde k sehnání. Dye i End Stone padají v náhodném počtu od 16 do 64 kusů.

    Velmi vzácně budou padat i části gold a chainmail armor. Chainmail armor mají zatím pouze 2 lidi na serveru ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam