• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GECKONGateCraft: Minecraft server for geeks! ;)
    GECKON
    GECKON --- ---
    Po dnešku už by měly být plně funkční všechny 3 světy na poklady, takže se můžete směle opřít do lovu pokladů. Třetí svět IceCaves je vyznačen na dynamické mapě, ale vemte si tam teplý kožich, jinak umrznete! V mapách na 5. levelu je možné dokonce najít poklad s Rare Itemy. Vyplatí se ovšem farmit i nižší levely, pokud toužíte například po Quartz bloku, nebo nové odrudě dřeva :)

    Dnes byly opraveny i (snad) zbývající bezpečnostní problémy, ale i tak přes noc pro jistotu ještě server uspíme. Pokud se během zítřka neobjeví nic nového, zřejmě to bude poslední vypnutí.

    PS: Architekt, ten tvrdý chleba má.. ale jsem fakt happy za své kolegy FiXera a Ikyria, kteří odvádí skvělou práci! :)
    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    MALY_BOBIK: Tady je: http://www.resource-packs.org/conquest_/ (více v minecraft auditku)
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    BIONAUTES: nevíš co to má za texture pack?
    GECKON
    GECKON --- ---
    Tak server je dole, ale aktualizace sežrala mnohem víc času, než byl můj optimistický odhad.
    Opětovné oficiální spuštění serveru bych viděl někdy na 18:00 hodinu.
    GECKON
    GECKON --- ---
    Dneska (v neděli) na 90% update!!

    Někdy mezi 17. až 19. hodinou očekávejte výpadek, který potrvá zhruba 1 až 2 hodiny. Během něj si můžete už přichystat klienta ve verzi 1.7.9 ;)
    GECKON
    GECKON --- ---
    BIONAUTES: V TerrainControl máme vygenerovaný nově připravovaný RPG svět Chaosphere (který se objeví snad do dvou měsíců). Ten plugin jsem použil nejen kvůli stromům, ale hlavně kvůli tomu, že jsem v něm byl schopen navrhnout rozložení biomu (respektive krajiny) v Photoshopu, takže máme svět navržený po vzoru MMORPG her. (např na jihu pošť a mesa biom, na severu tundry, ice plains, ice wall, a v centru rozložení biomů dle předurčených lokací, které jsem si už cca před rokem a půl rozvrhl na papír :)

    Postprodukci řešíme hlavně přes VoxelSniper + WorldEdit, ale stavby, dekorace a různé detaily jsou stará dobrá ruční práce.

    Co se TerrainControl týče, vyplatilo se mi zasponzorovat tohoto týpka, který mi poslal configy, na základě kterých generoval biomy v jeho videích. Já si ty configy sice do značné míry musel poupravovat, ale i tak mi to ušetřilo moře experimentování. Tedy nevím, jak je tomu teď, ale před rokem jsem na lepší zdroj nenarazil, a to jsem fakt googlil o 106.

    PS: Připouštím, že svět ve WorldMachine vypadá fakt moc pěkně a kdybych nepotřeboval mít svět opravdu šitý na míru, tak bych po něm určitě sáhl.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    BIONAUTES: jamzi je fkat hustej, nedávno ho někdopostoval do minecraft auditka a ta mapa o který mluvíš, jak je na základě reálný mapy, tak to je mazec největší.. fakt jako takhle kdyby vypadal minecraft tak se z něho nehnu
    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    Vapadá to že novou mapu už máte hotovou, ale kdyby jste měli v plánu někdy vytvořit další mapu doporučuji kombinaci 3 věci (terreaincontrol na custom stromy) (wolrdmachine na tvorbu mapy) (worldpainter na posprodukci)... První kdo o tom natočil návod je Jamziboy (https://www.youtube.com/user/JamziboyMinecraft)

    Ta třetí mapa je výsledek: http://mc.ravand.org/cr/#
    GECKON
    GECKON --- ---
    POZOR: Kdo má nějaké mapy pokladů odložené na horší časy, tak teď nadchází ten nejlepší čas si je vybrat. Po updatu povedou brány do nových paralelních světů Nordicu a Tropicu, takže se ke starým pokladům už nedostanete.

    Jinak po updatu bude trénovaní lovu map docela výzva. Na druhou stranu, s plně enchantovanými pruty (Lure III + Luck of the Sea III) to jde vcelku rychle :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    GECKON: moba hater ;) ftfy
    GECKON
    GECKON --- ---
    SHARINGAN: dota hater :))
    ..strávit na dotě tolik času, kolik jsem strávil nad údržbou lulinuxového serveru, generováním map, stavby nových lokací, a programování pluginů, tak je ze mě progamer :) ..místo toho jsem akorát programmer :/
    Dota mi při tomhle vytížení sedí jako jedna z velkého mála her, ale stejně to ostatním většinou kazím :)
    SHARINGAN
    SHARINGAN --- ---
    GECKON: rok života ti nesežral gatecraft ale dota...
    GECKON
    GECKON --- ---
    SKY_MAX: pokud se už nic nestihne posrat (a zatím tomu nic nenasvědčuje), tak za 7 dní, touhle dobou bude současná devel verze live.. :)

    ..zatím bez oné Chaosphery, ale i tady tipuju že ji tak za měsíc začneme testovat (interně), a za další měsíc příjde klíčový otevírací event.

    Ale i bez Chaosphery přibude nové povyražení. Po updatu na konci příštího týdne přibude jeden nový svět pro mapy pokladu na páté úrovni. A ostatní bonusové/spešl světy budou zregenerovány s novými seedy. Největší změnou prošel svět Metropolis. Ten bude po updatu rozdělen na 3 zóny s nízkým, středním a vysokým stupněm zamoření zombií (viz link níže). Samotní zombíci používají nový, dle všeho lepší pathfinding, a teď už dělají problémy i v horách, či více patrových budovách.

    link: Metropolis 1.7.9 [8 MB]

    ..ale tvůj sarkasmus je na místě :) Kdybych se před rokem dozvěděl, že mi tady ten update sežere celej rok života, dost možná bych se na to vykašlal. Na druhou stranu, teď když už máme za sebou ten kus práce,.. I do not regret!
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    těšim se až na starý kolena, kdy už budu hluchej, slepej a přivázanej k posteli, tak jednoho rána uslyšim pravnuky jak přidjou a budou vesele vykřikovat, "Dědo, Dědo! Gatecraft je updatovanej a chaosféra je otevřená! podívej se!" a budou mi strakt na hlavu dětský verze oculusu a já budu jenom mávat rukama a dělat hrdelní zvuky a sem tam vykřniknu "nedělejte si srandu ze starýho člověka! to se nemá"
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    Pěkné.
    GECKON
    GECKON --- ---
    Nová RPG Chaosphere se sice vrátí až pár týdnů po officiálním updatu na verzi 1.7, ale už teď tu máme od DJPatyzona první renderovaný wallpaper.

    http://www.gatecraft.cz/files/public/wallpapers/GateCraft-2014-ChaosFortress.jpg

    GateCraft 2.0 se blíží..

    GECKON
    GECKON --- ---
    I za posledních pár dní jsme devel serveru zvládli udělat mnoho práce. Byly opravené teleporty, i průchody branou s ochočenými společníky. Už zase fungují i obchody. Je nastaveno několik nových zón a pomalu se můžeme začít soustředit na další fičury do hry, jako například nové unikátní enchanty.

    Na wiki už máme popsané první 2 nové enchanty :)

    http://bit.ly/1p2Awe2

    A kde bude po updatu možné na tyto itemy narazit? Například v pokladech z map na 5.levelu. Ano, čtete správně.. Lov pokladu se bude odvíjet od nového skillu "fishing", a nově bude možné vylovit i mapy na 4. a 5. úrovni obtížnosti. Pro ty nejtěžší mapy se můžete těšit na 3. svět zaměřený na lov pokladu, po boku Nordic a Tropic worldu. Připravte si sebou pořádně teplý kožich ;)

    Děláme vše pro to, abychom mohli vypustit update příští neděli. Držte nám palce.
    GECKON
    GECKON --- ---
    MALY_BOBIK: 1.7.9 / 10
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    GECKON: a na jakou verzi se to jde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam