• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    NOMAAD: paradni vejlet
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    btw zakladatel této diskuze mi napsal, že je ochotný mi správcovství udělit, ale neví jak, kde to má nastavit .. nevíte někdo?:))
    GRAZLIK
    GRAZLIK --- ---
    mrkněte na SLEVY na longboardy MADRID, MINDLESS a KOASTAL, nabídka platí do vyprodání zásob

    http://www.powerkite.cz/clanky/sleva-na-longboardy-madrid-mindless-a-koastal
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    KAROLANDA: skvělá volba ;) a taky doporučuju Bones Reds..
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    SIMEC: no když někdo budete chtít a dáte mi rozměry můžu vyrobit v práci a nebude to za draho:)
    ESY
    ESY --- ---
    SIMEC: supr :] zkusim se ozvat znamymu, jestli me toho nemuze udelat pytel :]
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    Slabinou drop-thru systému je relativně vysoká náchylnost prkna v místech, kde šrouby drží trucky (i za použití "velkých" podložek) .. skvěle tuhle slabinu řeší bc longboards, který desku dodávají takto ( http://www.bclongboards.dreamhosters.com/wp-content/uploads/2011/03/EelDropthru.jpg ) nárazy tedy nejdou přímo do podložek či šroubů, ale prvně do gumový podložky a poté do hliníkové "destičky" a pak až do šroubů..pak je několik málo firem, které prodávají věcičky tohoto typu ( http://www.deporteslocos.com/images/D/drop-thru-guardian-fotos.jpg ), montovat lze přímo na dřevo, nebo ještě mezi vložit gumovou podložku, která je snadno k dostání např od Khiro .. ať tak či onak, desce se uleví .. problém je, že se tyhle hliníkový věcičky v Evropě snad nedají sehnat... na sickboards cosi mají, ale za A) to stojí hrozný prachy a za B) tam není napsaná rozteč děr, což je docela problém ..

    a tak jsem v garáži vyhrabal hliníkovou destičku ideální tloušťky, vzal pilku, pilníky, vrtačku, pravítko, a vytvořil toto



    z fotky to kupodivu nevypadá, ale všechny mají samozřejmě identické rozměry .))
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    KAROLANDA: gratuluju, to prkno se mi hrozne libi....potrebujes jeste speedringy, takovy podlozky tenky, ale ty budou k truckum a spacery....no a loziska treba klidne ty bones reds, vsichni si je pochvalujou (vcetne me) a jsou levny, jen se musej castejch cistit mi prijde...dal uz nic nepotrebujes imho, jen kopecek
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Čau,po výletu do Maroka hledám parťáka pro své další longboardové dobrodružství.Žiju momentálně v Chile a chystám se podívat na skejtu do Peru a Bolívie.Můj nejlepší parťák a brácha nesežene prachy a já nerad,ale přece hledám náhradu.Jel bych sám a pokud nikoho neseženu tak i pojedu,ale z bezpečnostních důvodů bych radši doprovod.Termín:říjen listopad 2012.

    Minulý trip 800km Marokem Díl 1:
    http://zdarabanana.rajce.idnes.cz/Maroko_Skate_Trip_2011_part1/#Maroko_Skate_Trip_2011_part_1_.jpg

    Díl 2:
    http://zdarabanana.rajce.idnes.cz/Maroko_Skate_Trip_2011_part_2/#Maroko_Skate_Trip_2011_part_2_.jpg

    Colton,Kent,Enevoldsen:Long treks on the skate decks:Peru,Bolivia:
    http://www.youtube.com/watch?v=P307uzCmNgo
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    Zdravím vás. Tak sem si pořídila dervishe. Zatím mám jen desku a kolečka. A moc ráda bych se zeptala co ještě krom trucků, ložisek a šroubků je potřeba? A hlavně si naprosto nevím rady jaký ty ložiska. Děkuju :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESY: 180ky tě samo zpomalujou ale když je kopec dlouhej tak je musíš sázet často a jednu za druhou a jak se ti to moc rozjede tak to může bejt nepohodlný, takže to určitě zkoušej s rukavicema abys mohla kdyžtak zastavit přes rukavici..první standupy se většinou lidi naučí právě ty 180ky páč je to snažší než narvat prkno o 90°, projet se v tom, a pak to zase vrátit zpět..to už chce mnohem víc tréninku a hlavně větší rychlost a stojí to v průměru víc pádů atd.
    ESY
    ESY --- ---
    SIMEC: supr dik, jo chci se naucit neco na zpomaleni :D ale nechci se u toho plazit pozemi :] a footbreak me nenaplnuje.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    ESY: 180° standup slidy jsem se naučil na "velmi" prudkém kopci (normální česká ale zdravá silnice, nebyl to ten černej asfalt) s tím, že jsem to začal točit sotva co se mi to rozjelo, tedy spíš menší rychlost .. tím jak to byl prudký kopec, tak mělo prkno o něco menší tendenci zpomalit než na rovině, tudíž jsem 180ky snadněji dotočil (takhle to vypadalo druhej den co jsem uměl heelside na obě strany, už tady to video bylo, z videa to nepůsobí, ale kopec je poměrně prudkej https://vimeo.com/40233049 ) pokud chceš standup slide na zpomalení a pak to vrátit zpět do původního směru jízdy, tedy netočit 180, na to už potřebuješ velkou rychlost a kopec
    ESY
    ESY --- ---
    posledni dotaz ohledne standup slidu. Na jakym povrchua tenu je doporucujete ucit vy. Neptam se na videa nic pozue na vas subjektivni nazror. kopec/rovinka. Hrubej/Hladkej povrch ci neaky jiny specifikace? Velka/Mala rychlost?
    KAROLANDA
    KAROLANDA --- ---
    BECKOU: Vím, o slečně co prodává desku v super stavu (píše) za cca 3500.
    Na fb stránce longboard bazar.
    SENERY
    SENERY --- ---
    Nejlepší věc co jsem za poslední dobu zažil! Příští rok znova!
    IGSA World Cup KOZAKOV CHALLENGE 2010 by 3heads - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=-qc3RSSC1Pw
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    No ja se pridam jen jestli nekdo vezme bustina, jinak budu vyrabet sam :-)
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    KAROLANDA: já jezdim na Originalu (apex 37), tak když tě bude něco zajímat klidně se ptej, hlavní rozdíl na který bych upozornil jsou trucky (kdybys kupovala komplet) Original trucky mají místo bushingu pružinu a je to velký rozdíl..
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    berete neco se Sicku? mam nutkani poridit si Dervishe a strelit toho bustina co mam, omg to je zase dilema...kdyz uz sem pisu...kdo ma zkusenosti se stavbou prkna? chtel bych klon dervishe, kdyz uz si ho nebudu kupovat a netusim absolutne kolik jak tlustejch vrstev plus laminace, nnemel by nekdo hint?
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    FLOE: hele jedu na nakup tak se vratim az za hodku tak se pak kouknu. kolik chybi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam