• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    YNOR: většinou lanovkou :) když se dole seknu na pivě tak pak pěšky, 20 minut pohodový chůze :)
    YNOR
    YNOR --- ---
    SIMEC: z práce je to horší co
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    HEROLD
    HEROLD --- ---
    surfing?
    ________
    ________ --- ---

    Sem si dneska trochu pohral a po hecu ze strany Gancarcika dodelal svoji desku..
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    Vcera jsem si trosku hraal :) uz jen lak, trucky a grip a moje draha polovicka muze jit na to :))

    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    SIMEC: btw kamoska havaj dostala a na damsky pojezd luxusni pintal. trosku kratsi hodne pruzi na mou vahu (75kg). uvidime co loziska a kola vydrzi...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAJDULE: pakliže je bambus podmínkou tak asi neni moc o čem,..ale za cenu nejistýho zbytku komponentů bych to neriskoval..ale když se ti na tom jezdí dobře..a určitě nepotřebuješ několik let abys posoudila kvalitu, na to stačí jedna vyjížďka-pár měsíců, několik let ti prkno stejně spíš nevydrží nebudeš-li ho mít jen v koutě :) všechno je to spotřebák..vydržet ti deska může dlouho ale už po krátký době poznáš jestli je kvalitní nebo ne..v tom slova smyslu co od ní očekáváš zase..a jinak pojmem noname nemám na mysli málo známý firmy, to chraňbůh..za noname považuju firmy, který nejsou lnb veřejností uznávaný jako dobrý firmy (zkrátka nemaj dobrý jméno), a který se většinou chtějí přiživit na současným boomu longboardů..jako třeba mindless (z lidí, co ví, ti t nedoporučí nikdo)..neříkám že ten Hawaii je ten samej případ, jen to na mě tak působí
    SVATY
    SVATY --- ---
    Zdravíčko
    Potřeboval bych poradit. Máte tady někdo zkušenosti s výrobou vlastní desky ? Mám teď docela dost volnýho času tak jsem si říkal že bych se do toho pustil. Co se týče postupu tak už jsem toho nakoukal a načetl dost a mám představu jak to budu dělat, ale největší otazník mi visí nad tloušťkou desky a množstvím vrstev. Vážím něco pod 100kg a říkal jsem si že bych k sobě slepil tak 8 - 9 javorových dýh o tloušťce 1,5 mm. Myslíte že to bude stačit abych tomu mohl věřit ?
    Jinak tvar bych chtěl Pintail s lehkou konkávou. ( něco na tenhle styl http://www.honzovy-longboardy.cz/longboardy/eshop/0/3/5/334-Booster-Jesus-Longboard ).
    Btw nějáký doporučení ohledně lepidla na dřevo, který se osvědčilo ? :)
    ESY
    ESY --- ---
    LOP4TA: jo to me trosku nenapadlo :)
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    ESY: na druhou stranu malokdo dela v cechach bambus
    ESY
    ESY --- ---
    MAJDULE: 1500 bear trucky, 1300 kola, 300 loziska, a 2ka za neakou handmade ceskou desku. a ses imho o uroven vejs ve vsem :)
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    SIMEC: myslíš, že levněji seženeš takový prkno v bambusu a osově souměrný? Já se dost po tom pídila a všechno je to mnohem dražší a když se podíváš, kolik firem dělá prkna, tak je to v podstatě skoro všechno no name zatím, protože není skoro možnost si to všechno vyzkoušet tak, abys řekl, to je ale kvalita, dokud to nemáš doma a nejezdíš na tom několik let... Byla jsem loni na veletrhu v Berlíně a jenom z přehledu značek jsem dala 50 brandů, co dělají LB. Neříkám, že to bude stejná kvalita jako loaded, ale za ty peníze je to pěkná napodobenina a jezdí se na tom parádně, skoro stejně jako na tan tienu.

    Beru tvůj názor, vzhledem k tomu, že si mi tu při výběru taky dost pomohl svými popisky, jak si co vybrat, beru tě jako odborníka, ale i no name značky nemusí znamenat, že jsou výrobky nekvalitní ;).
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAJDULE: hm, takovou pálku bych za noname desku, noname trucky a noname kola nedal ..nechtěl bych na tom jet ani zadarmo.. už to tu bylo myslim.. GAPP, HOKU a KAKU.. asi se z toho vyKAKU.. za částku o 500 kč vyšší se dá postavit kvalitní longboard
    WERT
    WERT --- ---
    Stair-Rover: Surf the city with an innovative longboard by Stair-Rover — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/stair-rover/stair-rover-surf-the-city-with-an-innovative-longb
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    Ahoj,
    chtěla bych se podělit o skvělou zkušenost a doporučit supr longeboard Jackers Hawaii model hoku DT a skvělý servis od www.long-rider.cz (Nymburk). Koupila jsem si v minulosti Loaded model tan tien a hledala jsem teď na longboard salonu podobné levnější prkno (4800,- za komplet) pro přítele a tohle to naprosto splňuje. Takže pokud hledáte levnějšího tantiena, vřele doporučuju! Objednávka je supr rychlá - zaplatila jsem a další den ráno mi už dorazilo prkno do Prahy a to i v případě převodu z jiné banky, awesome!
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Tak sem po tom neštěstí obnovil setup :). Je to mix věcí který zbyly po nehodě a toho co dodali kamarádi za velice přátelské ceny, takže v současnosti:

    Ložiska: 6 x Cadillac 5.0 High Performance + 2 x ABEC 5
    Kolečka: Cult Converter
    Trucky: baseplate co drží u skejtu je Paris, zbytek Comet 180mm (asi)
    Deska: domácí výroba, jednoduše vyříznuto z vícevrstvýho dřeva + umělá konkáva vzniklá přidáním klínků ke stranám prkna, 1000 mm x 240 mm v nejširším místě, tvar můj
    Grip: bauhauzovskej šmirgl na plátně :D



    Jezdil jsem na ní jen asi hodinku včera, je celkem v pohodě, ale přesto je tu pár problémů - když sem měl předtím convertory na madridový desce, šli krásně utrhnout a hezky ze mi na nich klouzalo (i přesto že mám dost málo zkušeností tam 180-ky padaly skoro jak nic), ale potom, co jsem je přemontoval na tuhle fošnu, držej jak přibytý, ať se snažím jak chci, tak se prostě nehnou, skoro jak ty DH kolečka co sem měl předtím... Víte čím by to mohlo být? Možná budu muset prostě najít nějakej novej grif, potom co jsem přešel na topmount... Ale stejně, kromě tvrdosti a tvaru koleček, co ještě ovlivňuje jak moc se nechá slidovat? :)
    SNICKERS
    SNICKERS --- ---
    ZAKNAKTEL
    ZAKNAKTEL --- ---
    Madrid Shiled NYC

    Rozměry: 40" x 9.5"
    Délka: 40" (98 cm)
    Šířka: 9,5" (24 cm)
    Vzdálenost trucků: 31" (76 cm)
    Tvar: Konkejv, camber. Konkejv dává jistotu postoje a camber zase pružnost.
    Trucky: TR 180 - stříbrně matné.
    Kolečka: Madrid Smoothride 70 mm, tvrdost 80a, barva modrá
    Ložiska: ABEC 5 Cadillac 5.0 High Performance
    Griptape: Madrid- černý, již nalepený, vyřízlé logo Madrid v něm.
    Flex: 3 (1 = měkký, 6 = tvrdý, stupnice je uzpůsobena na průměrné zatížení 75kg).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam