• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    GARFIELD: Existuje mnoho druhů trucků, a tyto se od sebe více nebo méně odlišují v mnoha směrech. Rozpitvávat to budu jen pokud budeš chtít:) Abych ti rovnou odpověděl. Speciální drop-thru trucky asi nenajdeš. Všechny trucky používané pro dt montáž namontuješ i klasicky, tedy topmount (caliber, paris, bear, randall, gunmetal atd. bavíme-li se o nejčastějších 180-200 mm širokých typech pro lnb). Proti tomu také řada trucků drop-thru montáž (z různých důvodů) neumožňuje (některé trucky je pak dt možné namontovat jen na prkna určitých parametrů, rozhodující bývá hlavně tloušťka desky - třeba české precision Longbirdy namontuješ dt jen na relativně "tenká" prkna, protože mají velmi nízkou výšku - tyto trucky jsou při topmountu podobně vysoké, jako jiné trucky drop-thru...pokud se ti tedy podaří longbirdy namontovat drop-thru, dostaneš prkno ještě níž). Co se týká pintailů, používají výrobci různé trucky a ovlivněno to bývá hlavně cenou. U těch nejlevnějších jsou stále ještě občas k vidění trucky s kingpinem směrem dovnitř, tedy tak, jak se to používá u skejtů, jen širší. U těch "normálních" pak narazíš na klasiku ala paris, bear, caliber, randall atd atd,... Je to tedy hlavně o desce.. ani u desek nejsou otvory pro dt standardizované, např. na svůj Nelson Cyclone nenamontuji trucky Sabre drop-thru (musel bych vzít pilník a desku upravit), ale jiné trucky ano. Přičemž trucky Sabre na jiné prkno drop-thru namontuješ v pohodě.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Lisi se necim trucky drop-through a pintailu, nebo je to pouze o desce?
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: já myslim, že v pohodě :) jen se ptej na cokoliv - důležitý přece je, abys nešáhel vedle :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    dyť jasně ;) vážim si toho. pravda, musim si o tom víc nastudovat, ale na koupi spěchám (jak jinak) tak jsem šel nejlínější cestou a pokládám lama dotazy v auditku kde už toho musej mít plný zuby :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: Mluvim jen ze zkušenosti, pár tisícovek km už mám na lnb za sebou. Na klasickým pintailu bych nechtěl jet ani 10 kiláků .)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SIMEC: to co píšeš dává smysl. dík
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: Pro účely dopravy je tenhle typ prkna typem, na kterým se nadřeš asi nejvíc. Plocha na který stojíš (zkrátka deska) je tak vysoko, že už to vejš nejde (šlo by, ale není důvod). Lepší bys měl nějaký droplý prkno (jak jsem posílal odkaz, chilli dropdown), nebo když rovnou desku, tak s drop-thru montáží trucků (třeba to druhý chilli prkno). Tenhle klasickej pintail (rovná deska a topmount montáž trucků) je imho až moc oldschool, až moc přežitý a velmi málo funkční....
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    a co Hammond? http://www.longboardee.cz/...longboards/5/704-Hammond-Longboards-Organic-Pintail-longboard-longboard tenhle se mi celkem líbí a kámik by mi na něj dal cenu..
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    SIMEC: ok diky, no uvidim co to vydrzi
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    SARKUF: Tak jsou to takový "špárovky"..kvalitativně srovnatelný s kolama nebo autodílama ze supermarketu : ) Tyto firmy (mindless apod.) vydělávají na kvantitě a šidí kvalitu. Ono ti to taky při jemným zacházení bude držet pohromadě, ale pěknej jízdní požitek nabídnou až lepší a hlavně lépe osazená prkna.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    v cem jsou Mindless prkna spatny? jedno na cestovani po meste zrovna mam, tak abych vedel co je/bude zly.)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    NOISEGATE: Jestli chceš trochu víc muziky než nabízí Mindless, za nemnoho peněz, mrkni na chilli longboards. http://www.chillilongboards.com/chillilongboards/eshop/1-1-Longboard-komplety ten dropdown nemusí bejt zlej. Kdyby sis chtěl před koupí prkno stejnýho typu vyzkoušet, zajeď na Lipno, půjčím ti Deville Interstate, což je prakticky to samý. Dále mám na vyzkoušení menší hravější prkno Nelson Cyclone (patky nejsou vůbec k zahození, kor ve městě), nebo Omen Kush, což už je ale deska pro lidi, kteří tuší, jak její potenciál využít. Jsou ale lidi co se na tom rádi jen tak vozí, protože je to stabilní (předek točí jako kráva, zadek skoro vůbec, má to svý výhody :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    právě oboje ;) jasně, univerzál neexistuje, takže půjdu do delší, dopravní prostředek je priorita.. díky
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NOISEGATE: cesty NA longu nebo S longem? pokud ho chceš používat jako dopravní prostředek, tak větší droplá deska bude mnohem lepší - je stabilnější a pohodlnější na jízdu. pokud chceš cestovat jinak a mít po ruce nějaký přibližovadlo, tak si pořiď penny board.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    oke. tak díky. jsem to trochu začal zkoumat.. spíš shanim něco menšího na cesty
    LOP4TA
    LOP4TA --- ---
    LOP4TA: jen tak namatkou co jsem ted objevil
    ESY
    ESY --- ---
    NOISEGATE: heled, doporucuju se poohlidnout po neakym jetym kompletu.. Cenou se dostanes do 2500 a kvalita bude uplne jinde.. Vetsina lidi co prodava komplet, je ma ve stavu jak kdyz je pomalu koupis z obchodu jen dva skrabance :)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    zdar. muj davny nerealizovany plan zacit s longboardem je s prichazejicim jarem a zmenou prace opet aktualni, takze se preptam: chci poridit longboard. nejakej malej, skladnej, hlavne na jezdeni po meste (zejmena do prace po rovince - cyklostezce) neco pomalejsiho a stabilniho ;) co jsem tak pochopil, Mindless jsou hodne pomlouvany, takze porozhlidnout se v kategorii neco malo pres 2000,- je asi hodne velky slapnuti vedle? (napr. http://www.elektrojizda.cz/index.php?id_product=154&controller=product&id_lang=7 ?) jinak pokud mate nekdo na prodej zakladni set v rozumny cene, rad odkoupim.. Diky
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    YORKI: nic neobvyklého :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam