• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AUDIACLongboarding
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    SCHEEZE:
    GANCARCIK:
    chci jet za kamosem do Londonu a trochu tam pojezdit…
    no a vsude ctu o rozmeru zavazadla a to longboard neda ale na vahu bych to dal
    tak treba kolik se priplati nebo tak...
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    a váze :-D to už se ti tam vejdou asi jen plavky.
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    jo, jde.. ale zalezi na velikosti ;)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    Nevite nekdo jestli jde vzit longboard do letadla? Jako na palubu...
    MATAKWANE
    MATAKWANE --- ---
    HONZINFLICEK: Vcera jsem je nahodil na Landyachtz Switchblade 38, zatim jsem nezkousel na mokru, ale cruising po meste byl dobrej.
    Bal jsem se ze se tam mezi koleckem a "blatnikem" budo zasekavat kaminky, ale zatim se tam nestalo.
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    HONZINFLICEK: objednávám v tejdnu, až dorazí namontuju, až bude mokro otestuju a podělím se o pocity - budu to dávat na interstate, chci mít popojíždítko do špatnýho počasí a nemuset ze sebe následně dolovat špínu..
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Máte někdo osobní zkušenost s wheel shields? Zajímá mě jestli má cenu to třeba časem objednat.. :-)
    CHORBON
    CHORBON --- ---
    mam jeste dvoje kolecka na prodej cadillac 70mm 83a za 888,- nejety a blacksheep 62mm 92a za 666,- najeto par metru, zitra je beru na libereckou odysseu kdyby nekdo chtel tak pisnete
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    MAFIRE: no uz bylo celkem hotový :-D jeste by asi neco vydrzelo, ale chtel sem dat nose manual a stoupnul sem si obema nohama nad predni truck. Mejch 75 kg uz na nej asi bylo moc... Nastesti to nebylo nikde v kopci v padicku, tak sme se tomu jen zasmali :-)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    MAFIRE: Mě zase speedring přijde víc jako normální podložka než jako speedring..obyčejná podložka potřebných rozměrů - pravda - občas ztrácí na obyčejnosti, pokud je "precise" (takové stojí zhruba tolik, jako základní longboardová ložiska, u kterých potřeba těchto podložek odpadá - tudíž o starost míň) ani kingpin nepovažuju za nějakýho krále šroubů nebo dokonce nadšroub. Nepoužívá žádný atypický (z globálního pohledu) stoupání, jen někteří výrobci mu dávají atypické tvary, aby bylo těžší jej nahradit alternativou. Zkrátka normální šroub. (mnohem víc míň "normálních" či atypických šroubů najdeš v cyklistickým nebo automobilovým průmyslu - schválně jsem to napsal takhle.) + další věc - každej snáz nakupuje tenhle HW na jistotu, pod názvy speedring či kingpin, než podle technických názvů těch kterých podložek či šroubů (v železářství neví co je speedring, ale třeba by objednali podložku s vnitřním průměrem 8mm, vnějším 9mm a tloušťkou takovou a makovou)
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    MAFIRE: diky za minusky(nevim komu). Ja se priklanim k nakupum ve specializovanych shopech a na to jak neumim jezdit tam nechavam nemalo penez. Takze se klanim spise k te tve variante. Jen jsem to myslel tak, ze kdyz to prodava ten skate shop, tak to vyrabi nejaka tovarna na srouby. A je mozne ze to same maji i v dobre zasobenem zelezarstvi. Ze to mozne je, akorat casto clovek koupi spise neco jineho co podobne vypada a nema stejny efekt. ;-)
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    SCHEEZE: myslimsi pravy opak ale to sem uz psal takze se o tom asi ne smysl dohadovat... speedring opravdu neni podlozka z zelezarstvi a kingpin normalni sroub.


    HONZINFLICEK: to jo :D co to byli za lozisko a jak stare? Kamos nedavno takhle svliknul kolecko z trucku ale dobre to dopadlo nastesti :)
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Vcera se mi rozletelo lozisko, v 0 km/h lucky jak prase :-D
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    MAFIRE: staci vedet co presne potrebuji a i v kvalitnim zelezarstvi se to najde. Podlozka se nemusi nutne jmenovat speed ring a sroub kingpin a byt za desetinasobek. No offense, taky nakupuji spis ve specialkach ;-) Kazda soucastka ma nejake vlastnosti a z nekteryh nelze slevovat ale v podstate to vyrabi stejna tovarna jako jine srouby, jen clovek musi vedet kde se to da sehnat.
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    Na longa nakupovat veci v obchode s longama.. ma to svuj smysl. Srouby z zelezarstvi maj hrubsi zavit takze se povoluji. Navic vlivem vibraci a narazu trucku ti muzou popraskat a to v rychlosti nechces... klidne pouzij srouby z klasik skateshopu...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    HONZINFLICEK: lnb eshopy to maj snad všechny .) jmenuje se to speedring
    např: http://www.longboardshop.cz/produkt/bear-speedrings/
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Asi by jim to mohlo ulevit.... Jo kdyz se tady resi ty mensi soucastky, povedlo se nekomu z vas nekde koupit ty podlozky co sou mezi loziskem a matkou/loziskem a truckem? Vcera mi bylo v zelezarstvi receno, ze to neni podlozka, nybrz ,,presny vymezovaci krouzek,, a ze neni a nebude. To uz je asi treti misto, kde jsem se po tom ptal...
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    HONZINFLICEK: doporučuju použití tohoto typu podložek (při kombinaci s "obyč." šroubama) http://www.kutil.eu/...p/spojovaci-material-a-kotevni-technika/podlozky/podlozka-s-gumouocel-zn.html .. neni to sice designovka ale trochu svý práce to udělá
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Mě u šroubů z železářství vždycky odletovaly ty hlavičky při drop-thru zavěšení (třeba dvakrát do měsíce), teďka mám rok pořád ty samý na top-mountu a na pohodu :)
    SIMEC
    SIMEC --- ---
    Klasický šrouby co koupíš u nás v železářství (třeba typ m5, tušim) vyžadují mnohem menší matičku, než je (americkej?) standard u sk8 a lnb šroubů. Fungovat to funguje a držet to drží. Sám to na jednom prkně mám, ale spíš z nouze, protože jsem je potřeboval narychlo. Nejsem si taky jistej (a musim to konečně změřit posuvkou - udělám zítra v práci), jestli i samotná tloušťka šroubů není náhodou o něco větší u těch "skejtovejch". Lepší je zkrátka dát tam šrouby co tam mají být:) To je moje rada. Když je budeš kupovat v železářství, držet to bude (rozhodně kupuj, když už, tak pevnostní, jinak se ohybaj), ale dělal bych to až v krajním případě. Stovku za vhodný šrouby se vyplatí investovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam