• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BURANLINUX musicmakers - klub o zpracování audia pro uživatele os Linux
    Základní pravidla.

    Vítána je diskuze o vhodnosti jednotlivých linuxových distribucí, diskuze o linuxových audio serverech a jejich nastavení, diskuze o linuxových DAW, pluginech, editorech, sekvencerech, playerech a dalším (i komerčním) audio linux software, diskuze o zvukovkách, kontrolerech a dalším hardware, který funguje s Linuxem.

    Není vítána diskuze o vhodnosti Linuxu na zpracování audia. Předpokládá se, že toto má každý již vyřešené. Dále nejsou vítány příspěvky uživatelů jiných operačních systémů, jestliže přímo nenabízí konstruktivní řešení problému Linux uživatele.
    rozbalit záhlaví
    BURAN
    BURAN --- ---
    SUK: hm to jsem ze zadani nejak nepochopil. Kazdopadne dokud jsem neporidil Bitwig tak jsem pouzival Renoise a je to velice schopny sw.
    SUK
    SUK --- ---
    BURAN: To je prilis drahe kvuli jednomu jedinemu koncertu :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    A co Renoise? Sice neni free, ale je to sikovnej pattern based sekvencer.
    SUK
    SUK --- ---
    CABOWITZ: Tak jsem na to mrkl a priznam se, ze nejak nevim, jak to dohromady dat dokupy ;) Vypada to, ze jednodussi by mohl byt seq24 s troskou toho hackovani...
    SUK
    SUK --- ---
    CABOWITZ: Diky za tip, omrknu :)
    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    SUK: kombinace sooperlooperu a hydrogenu? asi nějakou dobu stravis nad konfiguraci,ale mělo by to jít.pokud ti nejde o živé editování paternu v drummasine,tak by to mohl stavit i samotný sooperlooper,který umí načítat samply.
    SUK
    SUK --- ---
    Hola - moc to tu nezije, ale tentokrat s necim trosku obvyklejsim - midi (drum) sequencer/looper se schopnosti syncu podle midi clocku a prepinanim smycek po dohrani taky pomoci midi? Zna nekdo neco takovyho?
    SUK
    SUK --- ---
    Na návštěvě v Radiu Beat: na bigbít je nejlepší Debian a Audacity - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/na-navsteve-v-radiu-beat-na-bigbit-je-nejlepsi-debian-a-audacity/
    SUK
    SUK --- ---
    Nazdar, kdyby to snad nekoho zajimalo, na letosnim installfestu (letos se kona na Karlove namesti!) budu povidat na tema dost blizke tomuto klubu. Nazev prednasky jest "Když tučňáci koncertují" a zacina v 10:00 na "Tracku III".

    Budu tam hovorit o tom, co jsem se zde snazil nedavno zjistit. Konkretne chci ukazat, jak pripravit nejaky playlist na konzert s clickem, podkresem/samplama a k tomu vsemu svetelnou show.

    Tak kdyby to nekoho snad zajimalo, muze prijit, vic informaci zde: https://installfest.cz/if17/
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    SUK: add SOX, dokazal by nekdo poradit jak efektivne smichat folder + folder (ruzne delka) ; pozadavek abych u jedne slozky mohl menit hlasitost pro kazdy file (0dB , -2dB, - 4dB, etc), Děkuji
    SUK
    SUK --- ---
    BUDDHA: sox
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Doporuceni na skript mix audia, diky

    Commandline tools should have API similar like this:
    mix.sh -i original.wav -n noise.wav -o output.wav
    SUK
    SUK --- ---
    HARVIE: To nemusi byt uplne blbej napad - nicmene, v jakym formatu tomu dodat data?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SUK: for i in *; do mplayer "$i"; read; done;
    SUK
    SUK --- ---
    Zdar,

    mate nejaky SW pro pousteni podkladu na koncerte? Idealni predstava je bouchnuti do mezerniku -> pusti se skladba, dohraje a pocka na dalsi mezernik. Ocekavam stereopodklad + click, nejaky midi (respektive dmx512 ovladany pres midi).
    BURAN
    BURAN --- ---
    zrovna je Bitwig v akci za 199 EUR :)
    SUK
    SUK --- ---
    BURAN: Dost pravdepodobne ;) Vyvijim spis "interni" veci pro kapelu (webovej a midi mixpult pro Fast Track Ultra 8R), pokud jde o nastroje, jsem relativne minimalista - vim, cmake a gcc nebo clang :)
    Prikladu moc nedam, sam jsem toho privela neudelal a jediny, s cim bych mohl poradit je nejaky zaklad pouzivani MIDI pres JACK - a to je pomerne jednoduchy, jack je celkem intuitivni a slusne zdokumentovanej...
    BURAN
    BURAN --- ---
    SUK: asi je tu malo developeru :) jestli neco programujes, mohl by ses o tom trochu rozepsat? jak jsi zacinal, co vyvyjis, jaky pouzivas nastroje, klidne i nejaky priklady? nekdo zacit musi - treba se chyti nekdo dalsi :)
    SUK
    SUK --- ---
    Zije to tu vubec? Zkusim jednodussi otazku - nejaky distro pro zvuk? KX, AV, Studio64? Nebo radsi std. distro s RT kernelem?
    SUK
    SUK --- ---
    SUK: PS: To jsem se kdesi docetl cosi jako "pouzivejte alsa-lib, pouzivani je jednoduche a uzivatelsky privetive". Pokud je to pravda, tak bez alsalibu se to asi ovlada nejakou hyperprostorovou translokaci neutrin :D
    SUK
    SUK --- ---
    Zdar, pise tu nekdo pro ALSAu? Respektive alsa-lib? Rad bych manipuloval mixerem, ale nejsem si jist, zdali je neco spatne se mnou nebo alsim api a dokumentaci, kazdopadne to, zjednodusene receno, vubec nechapu. http://www.alsa-project.org/alsa-doc/alsa-lib/mixer.html je naprosto krasna prazdna stranka a z popisu funkci dvakrat moudry taky nejsem. Existuje rozumnejsi dokumentace, tutorial, neco? Jde mi jen o ovladani mixeru...
    PS: Muj kod aktualne obsahuje snd_mixer_open, snd_mixer_attach a snd_mixer_load - tam uz si ale uplne nejsem jistej, co to dela...

    Diky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam