• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUSoučasná sakrální architektura
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    ZUZKAOU: To by věděl padre Pedro, kdysi to někde zmiňoval. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HAROLD: někde je moderně naturalisticky znázorněna scéna panenského početí?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Jak to bylo s tím penisem Ducha svatého?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KATERINA: Au.
    KATERINA: Au.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    GENTIANA: a ano, klekali jsme i před zarámovanou ponožkou, druhotné ostatky prostě :D
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    GENTIANA: Josemaría Escrivá de Balaguer, zemřel r. 1975 - jinak bych to nepsala do diskuse, která se týká soudobého porcování ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KATERINA: však těch středověkých kousků a jejich kousků je spousta (nemluvě o třech lebkách Jana Křtitele), ale jestli dneska nějakou tu sv. Marii Vopěnkovou, která proslula milosrdenstvím a dobročinností a zesnula roku 1985, rozparcelujou jako nějakého toho středověkého chudáka, který ještě nevychladl a už neměl uši, to mě zajímalo. (Nemluvě o uchování posmrkaného kapesníku, což už je příliš jako z Terryho Pratchetta.)
    Musím přiznat, že mi tyhle aspekty katolictví těžce unikají. A asi to už někteří současníci uřezávání přečuhujících kousků mrtvol považovali za pošahané, když jsou legendy typu I slíbil tenaten tomu a tomu, že mu dá prst sv. Dobrotivé, ale prst se nechtěl nechat ulomit/do roka a do dne se vrátil na místo, protože sv. Dobrotivá si přála spočívati vcelku.

RAGNAROK: Hnutý, ale hezký.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    GENTIANA: klekala jsem před zarámovaným zazlaceným kouskem dásně (jako výraz úcty ke světci samozřejmě) ...
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    reposta
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    hmm, tak to jsem zvědav...
    Idea - House of One
    http://house-of-one.org/en/idea
    Křesťané, muslimové a židé se v Berlíně budou modlit pod jednou střechou | Evropa
    http://www.rozhlas.cz/...ane-muslimove-a-zide-se-v-berline-budou-modlit-pod-jednou-strechou--1358274

HAROLD
    HAROLD --- ---
    MOLLY: Proč jsem četl „tři zlaté vlasy Matky Terezy“?

Btw Buddha se snad dokonce naporcoval sám!
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    GENTIANA: Ale jsou i decentnější - jako vlasy (např. pražské Komunitní centrum Matky Terezy má v oltářním stole tři vlasy Matky Terezy, které navíc nejsou vidět, protože jsou pod zlatou destičkou - a pod ubrusem...)
    Ale je zajímavé, že třeba Buddhu naporcovali na přesnej počet kusů a ty rozeslali do důležitých míst, aby se vědělo, kde jsou pravé ostatky a zamezilo se kupčení a padělání...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GOBERS: Vatikánský masakr motorovou pilou....
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GENTIANA: Pořád se porcuje.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Když už jsme u těch oltářů, furt se ještě mrtvolám světců uřezávají prsty apod., nebo jsou ty relikvie nějaké decentnější, světcovy brejle nebo nehty ostříhané zaživa...?
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    GOBERS: Mně taky, ale mně si nevšímejte. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GOBERS: bych to musela vidět naživo. Takhle na fotkách mi to příjde jako jako příliš těžký monolit a moc nerozumím proč je to černé.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ZUZKAOU: A mně se zrovna líbí!!!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: to je celé jaksi LOL.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam