• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    RENFRI: slabý bod teorie jsou zrcátka: není každé auto přibližně stejně dlouhé
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LUCYA: Me to doslovne ucil instruktor v autoskole jakoze - zrcatko na zrcatko, na miste otocit volant uplne doprava, couvat az jsem zadnimi dvermi u jeho zadku, otocit o jedno cele kolo doleva, couvat az mam zrcatko u jeho zadku a pak uz jen dotocit :-) Ale samoze uz to tak davno nedelam...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVA: jj to bude, ale na to je ted zima :-D
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: .)) i ty staré pixly můžou mít majitele na dohled a pojistka se všema bonusama je fakt výhodná věc, zbytečně se o ni nepřiprav ;) rači někoho zaúkoluj aby stál bokem a hlídal ti rohy, případně divoce gestikuloval .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DIVA: s tim mam svoje zkusenosti (vydrena zpocena mys. Tak jsem vypadala na prvnich par schuzkach, kdyz mi cesta do Brna trvala 3hodiny skoro, a prijela jsem o pul hodiny pozde... moje prvni D1, 2 mesice a tyden zpatky... haha. )

Pockam, az polevi mrazy, vyberu si nejaka dve neprilis nova a draha auta a budu mezi nima cvicit :-D
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    DIVA: jinak když jsme u těch rad, já si najedu zadníma kolama na úroveň zadních kol auta vedle mě, chvíli vytočím naplno a pak zpět jak to vychází.
    DIVA
    DIVA --- ---
    zásadně nesouhlasím s teorií o tréninku na bojišti. až budeš potřebovat rychle zaparkovat na jediném volném a podélném místě ptž budeš mít za 5min důležitou schůzku, jednak to nestihneš, jednak přijdeš spocená jak myš
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: já trénovala v málo frakventovanou dobu normálně před domem. když byla klika a zůstalo volné místo v podélném, prostě sem najížděla do zblbnutí dokavad se mi to nepovedlo. je fajn když tě třeba někdo ze startu pozoruje a dává znamení kdybys najížděla někam do průseru .)
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    GUDRUN: přesně tak, když nemusíš, tak to neřeš. Až to budeš potřebovat, tak se tam vecpeš.) Nezapomenu, jak pán s docela dlouhým mercedesem doslova odstrkal vedle stojící auta, aby se tam vlezl. A ještě koukal, cože to koukáme.
    DIVA
    DIVA --- ---
    GUDRUN: .) přítel mě donutil si to oddřít. před domem při návratu jsem opakovaně tak dlouho najížděla (blbě), vyjížděla, zpátky najížděla (opět blbě) atd atd, a tak dlouho na mě dělal zoufalé ksychty, až sem si to prostě ňák vychytala a dneska mi to de precizně na jeden zátah - většinou :)

jinač to co si v hlavě odehrávám když "propočítávám" trajektorii je osa otáčení ve vztahu k míjenému autu a obrubníku. když si představíš která část auta se jak hýbe na povel volantu, dojde ti kde musíš zrovna být když jím máš začít / přestat točit
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GUDRUN: Když ono se to fakt nejlíp učí tehdy, když prostě musíš. A buď můžeš popojíždět a doufat, že někde bude větší díra, nebo se prostě vejdeš do téhle.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TAPINA: do prace autem nejezdim :-) myslim, kde a jak si to vyzkouset bez skod a bez nervu. Idealne nejake barely nebo tak neco. jeste jsem to nevymyslela. Pritel taky podelne parkovat neumi, takze nepomuze.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GUDRUN: Nejlíp tak, že si najde pracoviště v místě, kde široko daleko žádné příčné není :o)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    tak mi povezte, jak se clovek bez skod nauci podelne parkovat, ja to proste pokazde vzdam a prejedu si na pricny...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Ja teda taky nemam s parkovanim zadny problem, naopak, kdyz je hodne malo mista a je to treba jeste vedle koleji, tak muz vyleze od volantu a preda mi auto na zaparkovani ;-) A to parkuju i se segrinym transitem, kdekoli po Praze...
    DIVA
    DIVA --- ---
    řízení mě nebaví, když jedem někam společně s přítelem nikdy ani jeden nechcem řídit a dost se o to handrkujem. za volantem jsem vždycky jak na trní, začne mi připadat že jsou cesty plné kokotů a pičí (s prominutím všem) a mám chuť všechny fyzicky napadat, rozbíjet dementní semafory a vraždit za nesmyslné změny předností, neopravené díry ve vozovce, za zákazy předjíždění a tupce co jezdí čtyřicítkou mimo zástavbu, a vlivem toho pak jsem nervní, řídím rychle a zběsile a troubím na každého kdo v mém dohledu udělá pitomost a sprostě nadávám a někdy se s lidma i pohádám. dokonce už sem před dítětem po jeho otči vřískala že je čurák, a nešlo to prostě vynechat, jak mě vytočil. čurák jeden

řídit mě baví jen v časech kdy vypnou semafory a provoz na cestách klesá k nule nebo na německých dálnicích
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    kdyz mam za den tri schuzky, tak se prezouvam osmkrat, z kozacek do ridicich bot a zpet. Akorat na benzinkach jsem rezignovala a chodim v puncochach, nizkych ponozkach a balerinach, holt to desate a dvanacte prezouvani nedavam... nejde mi to ridit v podpatcich, prekazi mi
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Parkování: Řekla bych, že umím. Před pár měsíci jsem vyměnila malé krátké auto za velké dlouhé (Mondeo combi) a ze začátku jsem se parkování docela bála, ale teď mi přijde, že to jde snad líp, než s tím malým :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: No, fakt je, že zánovní kozačky se mi na patě pěkně od auta ošoupávají. Ale přezouvat se na cestu do práce fakt nebudu, jezdím v tom, v čem vylezu ven.
    ALICKA
    ALICKA --- ---
    RENFRI: parkování je hlavně o odhadu... jelikož máme auta dvě ja Funa a multivana, bylo ze začátku složité ale cvik udělal své:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    na to rizeni v podpatcich bacha, at si neznicite boty, ja si takhle ulomila podpatek u oblibenejch lodicek, neb jsem v nich casto jezdila do prace. zejmena na prave noze dost trpi, jak ji clovek prehazuje brzda-plyn.. .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam