• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GIO: a pritom je to podle zakona v poradku :-) coz jsem az do vikendu netusila.
    GIO
    GIO --- ---
    to neni muj problem, ze nereaguji, ja zas reaguji pomerne popudlive na to blikani. vylozene je to jedna z veci, ktera me dovede vytocit. za volantem.proste mi to prijde jako neurvalost nejhrubsiho zrna.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Na to tady lidi nereagují. Vím, že venku jo, ale tady si imho myslej, že sprostě nevypnula blinkr :)
    GIO
    GIO --- ---
    no, problikavani ja osobne silne nesnasim. vetsinou stiham hybat, aniz by na men nekdo musel blikat. prijde mito neurvale. to uz radsi ten blinkr jak psala tima.
    GIO
    GIO --- ---
    no, proto psiu ze na tachoetru. v octavce jezdim podstatne rychleji, ale to neni dulezite.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GIO: Tachometrických stočtyřicet máš tak 133 reálných. Já jezdím tak kolem stopadesáti na navigaci, a nad stošedesát jen výjimečně, když je volná silnice, nebo když hodně pospíchám. Konstantně 180 na navigaci jsem jela s Nubirou praha plzeň jen jednou a bylo to hodně únavné, to auto už má svoje za sebou a navíc jsem na přivaděči překročila povolenou rychlost o devadesát kiláků, což je už trochu moc. No, ale to jsem vezla přítele na pohřeb jeho otce a jinak bychom to nestihli. Nicméně, údiv řidičů audin, kdy se na ně nalepila nubira a problikla je, byl velký.
    GIO
    GIO --- ---
    no, ja si zas myslim, ze poddimenzovanost nejvyssi dovolene rychlosti je dost prehnane slovo. jiste, mame rychla auta, ale dalnice? po tech se vazne rychleji jezdit neda. po nekterych diky jejich neutesenemu stavu, po dalsich diky vyrazne premire magoru na silnicich.

ale ja nejsem typ, ktery jezdi vlevo stodeset no, kdyz predjizdim, tak fofrem. obe auta uz mi to nasteti umoznuji, a to, ktere mi to neumoznuje, se uz na dalnici asi nepodiva. v oktavce se mi i dost blbe dodrzuje ta stotricitka, kazdopadne v druhem aute vic net 140 na tachometru nejezdim..
    TIMA
    TIMA --- ---

ANABEL_LEE: Dovolím si citovat z článku, na který tu byl nedávno odkaz:
    "Rovněž je porušením pravidel silničního provozu bezdůvodně pomalé předjíždění. To sice není nikde definováno, ale za bezdůvodně pomalé předjíždění lze s ohledem na charakter současného provozu a poddimenzování nejvyšší dovolené rychlosti a její nepřiměřenost moderním autům na dálnici považovat situaci, kdy se řidič pohybuje pod rychlostními limity, ačkoliv pro to není z hlediska bezpečnosti silničního provozu zjevný důvod. "
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Obávám se, že na dvouprodových dálnicích bude tenhle problém vždycky. Jenže sto deset na dálncici je ekvivalent šedesátky na silnici, kde je devadesát. Taky může být někdo moc nejistý, nebo prostě nerad jezdí rychle... ale pokud nebude mít ohledy, tak zvyšuje nebezpečnost dopravy nevídaným způsobem. A většina těchhle jezdců a jezdkyň ani nejsede ke krajinici, prostě si to šněrují prostředkem a nutí všechny, aby je předjížděli.
    Jela jsem takhle od klatov za nějakým twingem, shodou okolností to byla ženská, v protisměru souvislá řada aut a ona jela šedesát, za ní kolona aut, která vybočovala, pak zas zajížděla. Jestli jsem někdy měla chut někoho vybrzdit, zfackovat, vypálit ze silnice, tak tohle twingo. Půl hodiny jsem se za ní vlekli až k nájezdu na dálnici. Tohle prostě je bezohlednost.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ALRAUNE: Jistý, proboha :)
    GIO
    GIO --- ---
    ale tak ona mrzne spis nafta, to mas spis slabou baterku.)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    ANABEL_LEE: Sto desítka prostě ale je pomalu... na levý pruh dálnice. Taky vozím dítě, ale to neznamená, že musím jet jak s hnojem, navíc při předjíždění. Neberu to osobně, ale takový člověk je zrovna tak nebezpečný jako ten, co jede dvě stě. Navíc, když si někdo není jistí za volantem, tak mu štrůdl za prdelí zrovna nepřidá.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: mam no... -20 jako!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TIMA: nemyslim si ze vyhlaska pravi, ze mas turovat auto na 5000 otacek jen proto, ze to dokaze...
    GIO
    GIO --- ---
    au:) a to mas benzin, ne?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: ti pisu ze mi rano musel nastartovat jakub, moje auto jen skytlo .)
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: kabely??
    TIMA
    TIMA --- ---
    ANABEL_LEE: Podle pravidel bys při předjíždění měla jet co nejrychleji. Pokud máš takové auto, že to bude na maximum, tak to bude na maximum. Pokud předjíždíš na dálnici 110 jenom proto, že se ti víc zkrátka nechce, tak jsi jasně v rozporu s pravidly.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANABEL_LEE: jednu noc jsem nechala navigaci v aute a nenavigovala, respektive mluvila, ale obraz byl uplne rozsoupnutej...chudinka omrzla.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GUDRUN: mas recht :D ne dneska to fakt neni na hrabani se v aute, mi rano stacilo pripojovat kabely, brr ble. a tekute krystalky v displeji to uplne nezvladaly a prehazovaly cisla jen velice neochotne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam