• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: Myslím, že nepochopení je oboustranné.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: nic si nepochopil(a)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Ne, nesere mě to, když to ty auta nepoškodí... fakt sousedům neprolamuju ani značky, ani nárazníky. Čidla jsou ti na hovno, když máš místo o padesát cenťáků delší než auto, tam se to prostě musí nacukat.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: No a o čem mluvím já? "Na ťukačku" jsem myslela, že se auta za sebou dotkneš, ne, že mu prorazíš nárazník. S koulí jsem promáčkla značku jednou, dala jsem postiženému za stěrač kontakt a on mi napsal, že to narovnal na koleni. Fakt je, že se starou xáňou jsem odtlačila (zcela vědomě) jedno nepojízdné auto u nás v ulici o 30 cenťáků, ale to se dá dělat jen pokud jsou obě auta z dob, kdy byly lodě ze dřeva a chlapi ze železa.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: ale to není o nějakém honění... to je o přístupu...

Jo taky mám vomačkenej nárazník, taky nad tím mávnu rukou (protože mi nic jinýho nezbývá) ale, nemávnu nad tím, jako ten mamrd, co to udělal... :/
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Vědomě promáčklá? Myslím, že každá mluvíme o něčem jiném.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    tak já taly neznám "svatýho" řidiče, ale u nás teda nikomu nepříjde odírání cizích aut jako normální, běžně používaný způsob parkování...

Ano, stává se to, ale pokaždý to (normálního člověka) mrzí...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: Tak nadávám, ale co můžu dělat. Tohle je celkem zachovalý, tak jsem na něj udělala havarijní pojištění. Kde budu koho honit?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: No, kdybych parkovala jen tam "kam se vejdu", tak zaparkuju u nás v ulici tak jednou tejdně :) A po pravdě, neznám pravdomluvného šoféra, který by nikdy sobě ani nikomu jinému nic neodřel. :) Minimálně v začátcích to někde vezme každej.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: takž když příjdeš k (svýmu) autu s dírama v náraznících a ulámanejma zrcátkama, tak nad tím mávneš rukous tím, že "se to halt děje" jo?
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Nikomu jsem nic nepomlátila, nepromáčkla (kromě spz), ani neodřela... Koneckonců, sama si to taky nechci odřít... každopádně mě překvapilo, že tak koule je jak kloun. A s tím, že mi to někdo odře prostě počítám, v centru se tomu prostě nevyhneš. Všechna moje auta měla postupem času promáčknutý dveře, urvaný zrcátka, atd.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás u práce taky asi parkuje někdo s koulí. Poprvý jsem měla jenom promáčknutou SPZku, podruhý už taky prolomenej nárazník.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: Pravda, pracovala jsem ve státní ústavu a co si dovolil prodej a servis aut Škoda, to bylo nevídané.
    Ovšem předpokládám, že tam bylo nějaké finanční spojení mezi pracovníkem přes auta a servisem. :/
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: maloměsto a místňáci tje jiná situace než ve městě, anonymně si servisy dovolí fakt nevídané ;) btw my jsme s firmou u autorizovaného servisu a má (aniž o tom ví) ultimátum, další úlet už bude poslední
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já mám nejlepší zkušenost s autorizovaným servisem. Oni mají jasně dané ceny a taky normy na délku práce. Takže příklad výměna oleje je normovaná x minut v ceně y kč a nemůžou to účtovat jinak i kdyby se v tom hrabali půl dne. A taky to v limutu udělají a já si na auto počkám nebo si ho odpoledne vyzvednu. Originál náhradní díly jsou dražší, ale je i možnost si přivézt svoje sehnané na vrakovišti.
    U "levných" chlapíků, co to dělají na dvoře, se mi stávalo, že jsem šla vyzvednout auto 3x a ještě to nebylo (můj čas v háji) a pak mi pán naúčtoval 6 hodin levné práce, protože tam byl zádrhel, místo 2,5 hodiny "drahé" práce servisu.

Výhoda, kterou jsem si sama nezpůsobila je, že tam táta koupil už víc nových aut a jezdí tam celé rodina (3 auta) roky, takže se k nám chovají jako k významnému zákazníkovi. Nevím, jak by se chovali k někomu, kdo jezdí ve staré pixle a dělá jen nejnutnější servis, těžko říci, jestli by byl rozdíl. Ale myslím, že dneska, když se perou o zákazníky, by si u nás na maloměstě levotu nedovolili.
    TIMA
    TIMA --- ---
    VYWERN: Doporučení od známých beru jako orientační nasměrování k někomu, kdo není hajzl a nebude měchtít oškubat. Odborné kvality jsou samozřejmně věc jiná, ale ty už naštěstí prověřila moje vlastní zkušenost. A kdybych měla jezdit do autorizovaného servisu, musela bych nejspíš rozprodat orgány.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TIMA: no nejsmutnější je právě, že já do toho servisu jezdím už čtyři roky. Ani se mi nechce přemýšlet nad tím, kolikrát už mě takhle možná ošidili.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    TIMA: ja mel taky super mechanika pres znameho, ktery mi auto znicil. Proto ted chodim do specializovaneho serisu, primo pro moji znacku vozu. Tim nechci rici, ze tvuj takovy je. Jen si nemysli, ze je vzdy lepsi mit neco pres zname. Znam az moc lidi, co se na tohle nachytali ;)
    TIMA
    TIMA --- ---
    MADIETTA: No to jsou parchanti! Naštěstí máme skvělého mechanika přes známého, jít jen tak do servisu bych si netroufla.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    ALRAUNE: jj, servisy se snazi okrast kazdeho a je jedno jestli s tim prijede chlap nebo zena. Bohuzel. Ja treba jezdim do 100km vzdaleneho servisu od domu, ale po predchozich zkusenostech to vezu radsi tam, kde mam vyzkouseno, ze auto opravi dobre, rozumi tomu a nenatahnou me na hul.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: já jim říkala, no ale to už by mi ta náprava snad dávno upadla, ne? Nějak složitě mi to vysvětlovali, proč že ne. No já o tom vím prd, to přiznám rovnou, ale ještě jsem neslyšela, že by podmínkou vlastnictví auta bylo rozumět autům jako automechanik. Fakt jsem naštvaná, protože jsem měla za to, že jsou zrovna v tomhle servisu seriózní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam