• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SMALLRICCIO: ja se setkavam s tim, ze clovek co jezdi ok a udela blbost, tak si ji je vedom a omluvi se (napr mavne na me, blikne nouzovyma atd).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    KAMPA: kdežto ty jako žena řídíš výborně, předpokládám. :-/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, ridim uz nakej ten rok a v pohode, ale jako musim rict jako zena - ze zensky ridej strasne (samo ne vsechny!) - dve otresny zkusenosti z poslednich dnu - jedu na krizovatce a pani za mnou me uprostred ty krizovtky zacne predjizdet!!!!!! nepochopila jsem to, mela dost casu, zadny auto na ni nejelo a ja jsem stala spravne - nepustila jsem ji....
    druha zkusenost - jedu na hlavni, kde je 70ka a pani z vedlejsi mi tam nalitne na posledni chvili - nedala mi de facto prednost a ja mela co delat abych to ubrzdila...
    dost troubim posledni dobou!!!!
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: No, parkuju s autem tak pětkrát denně a nikdy mi nikdo nic ukazovat nechodil :) A fakt nemám SUV. Bavíme se tu o tom, že mám jiný auto s koulí a dotek, který u auta bez kouli stopu nenechává... fakt jen kontakt, už může u koule nechat dolík, imho proto, že koule nepruží. Ostatně, stejně dlouho, tj. něco přes měsíc, co mám auto s koulí, mám i novou spz, promáčkou ji mám na čumáku taky zas od jinejch. Opravdu mluvíme každá o něčem jiným. Taky mám závozníka, osmiletou dceru :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    můj chlap občas parkuje dotekem o spz a nenechává stopy. já bych si to nelajzla, ale když se to umí.. prostě možná teď každá diskutujete o něčem trochu jiném
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: no já proti tomu nic neměla, když mi chlapi při podélném parkování v mých řidičských začátcích ukazovali (řídím teprve 4 roky). Několikrát mi nějaký hodný pán to auto rovnou zaparkoval. A nikdy se na mě nikdo blbě nekoukal, spíš ocenili, že si řeknu o pomoc a neodírám okolní vozidla.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Zato chlapi jezděj všichni dobře :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: To, že dojedeš těsně k autu za sebou je ničení cizího majetku? Nezlob se, ale připadá mi, jako bys nikdy neparkovala v Praze. A na to, abys udělala do druhýho auta díru, bys musela být opravdu hovado, to přece cítíš, že už jsi v něm.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Minulý týden jsem měla co dočinění s něčím, co se obvykle pejorativně nazývá "ženská za volantem" a kvůli čemu jsem asi podruhé v život použila klakson - stejně bez účinku. Paní mi byla podezřelá už dvě křižovatky zpátky, jak se šinula asi třicítkou v místě, kde se nedalo předjet, ale měla značku cizího kraje a pro bloudící přespolní mám celkem pochopení, taky občas bloudím v cizím městě a jedu tak, abych se stíhala zorientovat (jenom to jaksi nesmí trvat moc dlouho a ideálně by neměl být nikdo za mnou, že jo). Ovšem vygradovalo to na další světelné křižovatce, kde madam zastavila na červenou, vytáhla mapu a jala se ji studovat s tím, že se prostě na další zelenou nerozjede, dokud nebude mít dostudováno. Ani po zatroubení, nulová reakce. Podotýkám, že jsme cestou minuly dvě parkoviště a minimálně jednu mezeru u krajnice, kde si mohla zastavit a bloumat v mapě třeba hodinu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S koulí jsem jezdila minulých 6 let a parkovala bez ťukání. Teď jezdím sice bez koule, ale s dvakrát delším autem, a kupodivu furt bez ťukání. Velice často nezaparkuju v naší ulici a holt si dojdu. Ono když tam to místo prostě není, tak i kdybych měla vepředu nárazník z vlaku, tak si ho nevyrobím, že jo.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MAR_TINA: A nebo opačně, když parkuju jak debil, musím čekat, že mě někdo odře. Teď, co jsou zóny, už to tu není tak extrémní, ale dokud nebyly, tak lidi sna vylejzali z aut šíbrem.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: S koulí by to právě šlo blbě :), což bylo ostatně to, co jsem chtěla sdělit.

Docouvat k autu na kontakt, srovnat kola a o kus popojet považuju za legitimní způsob parkování, s koulí to holt tak nejde. Doufám, že se někomu bude má zkušenost hodit a někomu jinému to zachrání jeden spz :D
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: to je možné...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALRAUNE: vodťukám se ven, nemají parkovat jak čuráci. Kdyby bylo vedle či umístěno auto tak, že nemohu vyjet, volám si polici, ať to odtáhnou. Na svůj čas jsem citlivější než na lak.

A svoje sousedy prožívám méně než cizince. Pan J., stařec od vedle, jezdí hůř než chodí a jednou mi to trochu promáčkl o pokusu o jízdu okolo mého auta. No co si na něm vezmu? Nic. Neřešila sem.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: Myslím, že nepochopení je oboustranné.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: No, to fakt nepředpokládám. Při parkování na Praze 7 jsem už zažila takový story, že mě těžko něco může překvapit, včetně toho, že jsem lezla do auta přes zadní sedačky, protože se kolem mě postavili tak nafest, že přední dveře nešly otevřít, nebo že mi souložící pár před veletržákem promáčl haubnu. Mimochodem, co děláte vy, když se vám auta postaví před čumák i zadek na kontakt? Necháte auto stát?
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: nic si nepochopil(a)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    CORNELA: Ne, nesere mě to, když to ty auta nepoškodí... fakt sousedům neprolamuju ani značky, ani nárazníky. Čidla jsou ti na hovno, když máš místo o padesát cenťáků delší než auto, tam se to prostě musí nacukat.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: No a o čem mluvím já? "Na ťukačku" jsem myslela, že se auta za sebou dotkneš, ne, že mu prorazíš nárazník. S koulí jsem promáčkla značku jednou, dala jsem postiženému za stěrač kontakt a on mi napsal, že to narovnal na koleni. Fakt je, že se starou xáňou jsem odtlačila (zcela vědomě) jedno nepojízdné auto u nás v ulici o 30 cenťáků, ale to se dá dělat jen pokud jsou obě auta z dob, kdy byly lodě ze dřeva a chlapi ze železa.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    ALRAUNE: ale to není o nějakém honění... to je o přístupu...

Jo taky mám vomačkenej nárazník, taky nad tím mávnu rukou (protože mi nic jinýho nezbývá) ale, nemávnu nad tím, jako ten mamrd, co to udělal... :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam