• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    Máte vlastní nebo služební auto? Potřebujete s ním někdy poradit, ale nejste zvědavé na blahosklonnost nebo pohrdání ostřílených řidičů? Chcete si občas postěžovat na tu zatracenou kraksnu, imbecily na silnicích, dopravní situaci v Česku? Tak jste tady správně! Pánové jsou samozřejmě vítáni – i jejich cenné zkušenosti – ale nechci tu slyšet nic o blbých blondýnách a plotně.
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUADDIB: Už si ten Kampy příspěvek jednou přečti, píše, že ji zprava předjížděl chlap na dálnici ;o)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    KAMPA: s tou křižovatkou nevím...

ale pokud Tě ten chlap předjížděl zprava ve městě, tak je to prudce legální a ty máš povinnost mu umožnit přeject do průběžného pruhu, když ten jeho pruh, který přestává být průběžný, končí...

Jistě jde o etiku, nejhorší jsou vynucovačí... ale je faktem, že lidé si často neuvědomují, že ve městě lze využívat všechny pruhy libovolně a že musí umožňovat lidem připojovat se z končících pruhů... tak se ptám jen jaká to byla situace...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    MADIETTA: njn... smutný je, že tací vo řidičák pravděpodobně nidky nepříjdou... :/
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Tima - jo ty taky pravdu dís....paní co ridila renault thalia do me nabourala na parkovisti pred obchodakem :)) :/
    TIMA
    TIMA --- ---
    MUADDIB: Pravdu díš... Ženská prase jede jinak než chlap prase, většinou se to pozná :)
    Samostatnou kapitolou budiž řidiči Renaultu Thalia.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Muaddib: ty jsi dal dohromady dva pripady - na dalnici me vcera predjizdel ridic zprava, kde uz koncil pruh a byli tam takovy kolmy retardery.....
    a pani me predjizdela na krizovatce zleva...proste se na me hnala a stala skoro vedle me nalepena na aute, co cekalo na zelenou.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MUADDIB: nejhůř, co znám, řídí můj tchán. Normálně se bojím svěřovat mu do auta děti. Jezdí stylem brzda-plyn, zatáčky řeže tak, že se člověk přelévá v autě ze strany na stranu, riskuje, je nervní jak pes... už kolikrát měl namále, zachránilo ho jen nehorázné štěstí.

Za jeho "nejlepší" kousek, co já jsem zažila, považuju, když si uprostřed jízdy vzpomněl, že mu vadí listí zachycené pod stěračema, a těsně před křižovatkou, za ním další auta, zastavil tak, že trhl pákou automatické převodovky do polohy "park". Hnula jsem si tehdy s krkem fakt festovně. :-(
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    MADIETTA: to je velká pravda... mamka mýho kamaráda je zářným příkladem...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    KAMPA: na křižovatce se předjíždět smí (jde o to jak...)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    KAMPA: jakto, že tě předjle zprava?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    presne....
    ja davam blinkr i na mistech, kde auta zadny nevidim. proste to mam zakodovany.
    a nevim , co to je za manyry proste pri zmene smeru zablikat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A začla jsem víc jezdit na kole po maloměstě a zjistila, že řidiči na cyklisty zcela nebezpečně kašlou. Jedu po kruháku dokola, neodbočuju, tedy neukazuju. Auto za mnou jede, bliká a pokusí se odbočit přeze mě.
    Máte nějaký fígl, jak na kruháku jasně ukázat, že projíždíte dokola? Máma říkala, že ve Francii cyklisti ukazují vnitřní rukou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak já bych chtěla, aby se dával blinkr všude, kde se má.

Jde o automatičnost, řidič si na to zvykne, a pak nedělá chyby a neztrácí čas přemýšlením, je-li to potřeba. Protože chyba nastane přesně v okamžiku, kdy blinkr bude potřeba - buď řidič špatně vyhodnotí situaci anebo si nevšimně auta jedoucího za ním. Typicky při přejíždění z pruhu do pruhu a autu za ním ve slepém bodě. Dá-li blinkr pokaždý, má řidič za ním šanci reagovat.

Naprosto geniální je to blikání při předjíždění cyklisty. Kolikrát ho nevidím přes náklaďák nebo dodávku, ale blinkr auta přede mnou mě upozorní, že u krajnice něco je.

Blikání nebolí, nenemáhá, neopotřebovává součástky, tak co sakra vymýšlíte, prostě zablikejte.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no ono je to asi taky trochu o talentu .... jedna moje sestra ridi super, druha silene....a to uz nejaky ten patek jezdi....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Dřív jsem si myslela, že obrovskou roli hraje vyježděnost, ale už si to až tak nemyslím. Samozřejmě je to velký faktor, ale znám dost lidí, co řídí celej život a stejně řídí příšerně.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    Muaddib: no me vadi, kdyz lidi nedavaj blinkr napr. na kruhacich, kdyz vyjizdej nebo zkratka kdyz me tim zdrzujou a donutej me tim zastavit auto.....
    kdyz to je nekde, kde neni provoz, tak cert to vem.
    proste blinkr je komunikace a clovek se tim mnohdy ridi!
    vcera me predjel nakej ridic z prava na dalnici v mistech, ze kdybych byla svine, tak pridam a bude muset hodne dupnout na brzdy. ovsem svine nejsem...takze jsem ho nechala jet.
    ale paní, co me jako predjizdi na krizovatce, to jsem opravdu nepochopila....:/
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    KAMPA: mně nevadí předjíždění na místech, které k tomu nejsou značením určené, mně vadí riskantní předjíždění v místech, kde je to byť legální, ale nebezpečné, nebo je to nebezpečné díky intenzitě provozu...

Mně nevadí lidi, co neblikaj při přejíždění z pruhu do pruhu, nebo odbočování, když je nidko nevidí (nebo to nikoho nezajímá) vadí mi,když někdo nebliká (protože nemusí) ale mohl by blikat a někomu tím pomoct (jantaři v SUV, přes který není vidět, jedou jak šneci a pomalu veprostřed silnice...)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    KAMPA: moje žena riskuje víc a je víc taková roztěkaná... přičítám to tomu, že na rozdíl ode mně nezačínala v úplné popelnici, ještě se (bohužel/bohudík) (na rozdíl ode mně) nevysekala a nenajezdí (na rozdíl ode mně) toho zas až tolik.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    MADIETTA: já teda ne že bych to sledoval... ale dle charakteru chování vždy tak nějak tipuju (skupinu) a mám-li možnost si to ověřit, tak to většinou vychází...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    no jako ono je to obecne znamy tvrzeni - podivej se treba na nejaky statistiky na netu - proste chlapi vic riskujou, ale vetsinou nedelaj takovy blbosti jako zensky, ktery jedou
    bezpecneji a pomaleji, ale klidne ti nedaj prednost.....
    znam jak vyborny ridicky, tak hrozny....a vzhledem k tomu, ze jezdim kazdy den autem, tak si obrazek udelam velice rychle. nemuzu nadrzovat zenam, jen kvůli tomu, ze sama zena jsem.
    me strasne treba iritujou chlapi ridici, ktery te predjedou na mistech tomu ne urcenych, aby byli nekde rychleji. nebo absolutne nedavaj blinkr....

a jako nebudu travit cas, abych zde procentuelne neco vyjadrovala. pokud ridis denne , tak si toho musis sama vsimat!
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Moje zkušenost je taková, že hovadiny dělají všichni a že nejhorší jsou manévry agresivní a ohrožující, bez ohledu na to, jakého pohlaví je řidič, jenž mi je provádí.

Mimochodem, pohlaví řidičů je vážně to poslední, co v provozu sleduju a řeším, takže kolikrát nemůžu vůbec říct, jestli to či ono provedl chlap nebo ženská.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam