• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JYRKAElektronické knihy - tvorba a příprava
    Jak vytvořit elektronickou knihu, tipy / triky. Předávání zkušeností za účelem zlepšení kvality knih Ideální zdroj informací zde: http://www.digitalbookworld.com/resources-going-from-indesign-to-ebook/
    rozbalit záhlaví
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    FERRYH: K čemu by to přepínání bylo dobré? Textovou vrstvu PDF jsem příležitostně zkoumal už dříve a ještě jsem neviděl ani jeden soubor, kde by byla aspoň trochu použitelná.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PEPAK: zkus FR8 ... je to posledni starej finereader kterej umi prepinat nacitani textu z pdf v obou modech, teda jak native cteni textu (spatne kdyz je v pdf pouzitej starej nonUnicode font - primarne to blbne s cestinou, kdyz je to ze stareho apple nebo win95-8 pagemakera, quarkxpressu), tak pak i OCR textu pdf jako u vsech novejsich FR.

    PS: JYRKA mi tvrdi, ze nejnovejsi ABBYY PDF Transformer 3 to umi take jako ta FR8 .. ale ja mu moc neverim... :o) ...vim ze ABBYY PDF Transformer byl vzdy jen orezanej Finereader a to prepinani tam nikdy nemel... a vzdy delal OCR textu pdf jako ty novejsi FR
    ... ovsem ruku do ohne za to nedam - ze to ten ABBYY PDF Transformer 3 nema... jsem linej to instalovat, uz tak mam tri abbyy v systemu... to mi staci, vic to zasirat nemusim :))
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAK: poslední dobou mám super zkušenosti s Acrobatem z CS6.
    Když nepočítám to, že pokud je sazeč prase, tak nepomůže nic...
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    JYRKA: Ono skoro všechno, co není běžně formátovaný text. Ale přesto je to nesrovnatelně lepší než klasická konverze (v Calibre, PDF2HTML apod.).
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAK: Děláme to tak, nicméně ligatury v tom dělají dost bordel.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Lehce jsem teď zkoušel, jak pracovat s ne-obrázkovým PDF lépe než pomocí konverzí (které dávají naprosto nepoužitelné výsledky). A ukázalo se, že načíst PDF do FineReaderu a nechat to zOCRkovat jako obrázek dává u beletrie až překvapivě dobré výsledky - sem tam se naboří tok dokumentu (zejména kvůli obrázkům, které často vedou k přeházení odstavců) a je samozřejmě nutné předělat hlavičky kapitol, ale jinak mi vznikal docela parádní dokument s minimem chyb. Je to úplně nesrovnatelné s textovou vrstvou, kterou si PDF nese v sobě, a skoro bych řekl, že to je lepší než z kvalitního skenu.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    Dotaz na typografické odborníky:
    Jak správně napsat iniciálu na začátku kapitoly, pokud kapitola začíná přímou řečí (s uvozovkami).
    - dolní uvozovku na začátku vynechat?
    - dolní uvozovku přidat do iniciály?
    - jinak?
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    GALENIUS: Vymazat ho přímo v obecném nastavení Wordu (v W2010: Možnosti-Obecné-Uživatelské jméno) a pak dokument uložit.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Vážení, nevíte někdo jak ve Wordu odstranit údaj o autorovi poslední změny? Přišel jsem na to, jak zrušit všechna metadata včetně autora, ale jestli jde zrušit pouze toto.

    Díky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    EPUB Straight to the Point - Powered by Kagi
    http://store.kagi.com/cgi-bin/store.cgi?storeID=6FHNX_LIVE&page=IDCS55EPUBK&lang=en

    Vypadá to docela užitečně a zajímavě.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Docela zajímavý návod: http://twitpic.com/83kweq
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Převádíme naskenované dokumenty a obrázky zpět na text -
    http://cdr.cz/clanek/jak-prevest-obrazek-na-text
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no pak to je asi nesporne (pro mne) FR11 - ma nejprivetivejsi uzivatelske prostredi...

    takovej Omnipage .... z toho teda lezu po zdi!@! i kdyz ma v nejakych aspektech lepsi vysledky v chybovosti OCR, tak to prostredi je tak zmrsene, a tak silene neprivetive, ze ... no proste s nim delat nemuzu.. :)) privadi me to k silenstvi... a uz to odnesla jedna chudak logitech laser myska... triskl sem s ni tak, ze uz to nerozdejchala... :))
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FERRYH: no asi to bude spíš o tom který sw mi umožní nejlíp ruční opravy během OCR procesu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    zkus Omnipage 11 slysel sem ze math symboly umi lepe....
    z OCR na abbyy fineraedru bych to ani snad nezkousel... nikdy jsem nevidel dobrej vysledek... i kdyz ma pro tohle abbyy spec jazykovou sadu... pokud to je ale v rovne radce a nevybocuje moc z radkovani, tak mozna i ten abbyy finereader 11 ...ale pochybuju... se symbolama mimo bezne radkovani ma problem... a prave proto pak take dela blbe OCR math vzorcu... jak se mu to nevejde to "index dole" a "index nahore" je v pr**** :O))
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ZOIDBERG: vzhledem k tomu že se změní písmo a že vzorce jsou teď napůl rukou :)
    nevěřili by jste kolik se toho dá "namalovat" na psacím stroji.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nevím co řekne program na ty vzorce, jestli nebude lepší je tam vložit jako obrázky. No nechtěl bych to dělat.
    MR_MITCH
    MR_MITCH --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    chtěl bych se zeptat mam knížku psanou na stroji, jsou v tom matematický rovnice a vzorce místy nějaký graf od ruky. Potřeboval bych tu knihu reeditovat (pro původního autora který mechanický psací stroj za PC nikdy nevymění) a nechce se mi jí přepisovat. Poradíte mi zda má smysl si kupovat nějaký OCR program nebo zda jí někomu nechat převést případně kolik by to vyšlo a kde to dělaj :)
    MR_MITCH
    MR_MITCH --- ---
    CHARVYBURGER: v jiný diskusi jsi psal, že jde o matematiku, pokud je zdroj LaTeX, tak by převod mohl jít a asi bych dokázal pomoct, pokud je zdroj word, asi by to bylo obtížnější
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam