jak tady ctu ty najemnicky stesky - kdyz sem pred lety hledal najem, hledal sem predevsim pricetnyho prinajimatele, idealne firmu nebo nekoho kdo vlastni cely cinzaky a je to pro nej obziva a denni chleba.. nejhorsi sou totiz dedici, co jim spad do klina byt po babicce a oni ted maj pocit ze maj zlaty vejce, ale povedomost o zakonech, smlouvach a pavidlech zadnou. Leta bydlim v byte, jehoz majitelka ani nezije v CR, tady ji to spravuje segra, co na to ma spravcovskou firmu, smlouva jednoducha, vsechno funguje - opotrebeni a drobny opravy do litru resim ja (zarovky, revize kotle, atd), drazsi veci teoreticky pronajimatel, prakticky jsou radi ze si to vyresim sam a jen ji zavolam, cokoliv neco stoji, o to se snizi najem, easy, nejdrazsi zatim byla nova lednicka, ani neresila co vyberu a kolik to bude stat, dyt tam koneckoncu bydlim ja. Taky sem tam na svy naklady predelal terasu (to nebyla nutna oprava), co se tyce uprav bytu mam ve smlouve jen klauzuli, ze pokud to snizi hodnotu nebo standard bytu, musim to uvezt do puvodniho stavu... jak sem tak pochopil z hovoru, je to tam prave proto, ze ji v jednom byte najemnik vymaloval na cerno...
Z druhe strany z pozice pronajimatele to znam od nasich, v tom se shodnem, des a bida, ja jako najemnik jsem neco jako myticky jendorozec, krome sebe sem se s tim jeste nepotkal, me by chtel kazdej :-)
Ted ale resim problem tretiho radu... hledam byt ke koupi a teda mam pocit, ze sem muzu klidne linkovat kazdej jeden inzerat co najdu na bezeralitky.cz