• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: to není důležité, hlavně, že se mají rádi a v jejich home panuje nějaké to srdíčko a teplo a LAS.

(nemám nic proti homosexuálům, to kdyby si to někdo vykládal jinak)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Zásadní otázka: Je Karel bydlenka a Pepa manža nebo naopak?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANGLAN: buzny si tak dlouho hrály na mamku až dosáhly levelu bydlenka?
    Ty nápisy, ty nápisy!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MIST: Jo! Tak to je samozřejmě geniální :) Ale zrovna tebe bych fakt nepodezřívala, že potřebuješ oslňovat Caravaggiem.
    MIST
    MIST --- ---
    IDENTITY: hele, ja miluju Caravaggia, dostala jsem obrovke platno, malovane v Cine . A ted pozor...cinani neumi malovat evropske obliceje, takze Madonna drzi sikmooke dite :DDD
    Jeste jsem si to nedala napnout, ale jako for mi to na stene viset bude, protoze pri kazdem pohledu na to dilo se chechtam jak blazen a je to lepsi nez antidepresiva.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KATIA: Jj, myslím, že ty elektronický aukce už chtějí nejen slušnou částku, ale i to, aby tomu člověk trošku rozuměl. Na druhou stranu si myslím, že kdo hledá a jde za tím, může tam najít za velmi slušnou cenu něco, co se mu líbí a co současně není Picasso-Hornbach :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANGLAN: bydlenkovství je evidentně genderově nezávislý konstrukt. Zajímavé.
    KATIA
    KATIA --- ---
    IDENTITY: zrovna teda jenom k tomu návodu na ty aukce. mě to tenkrát zaujalo, zkusila jsem to a ujišťuju tě, že ty ceny se v aukci fakt šplhají někam úplně jinam, než za kolik se to vyvolává.
    bohužel i třeba hodně mladí a začínající umělci jsou už docela velká investice.
    čímž neříkám, že jsem na větvi z reprodukcí slavných děl, ale mám pro to jisté pochopení. jednoho malého picassa mám taky a jinak třeba právě ty plakáty z výstav, na kterých jsme byli.
    jo, vlastně máme jeden originál na půdě, že se mi nelíbí. čekám, že to jednou zpeněžím, jestli to přežije :-))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    OMNIHASH: Hele, já nevím, jestli ti na to dokážu uspokojivě odpovědět :) Prostě kupování Picassa v marketu bych přirovnala ke kupování fejku kabelky od Versaceho někde v tržnici...

Když nemám na originál (a nejen Picassa samozřejmě), tak mi doma holt viset nebude. Když ten obraz miluju a obdivuju, tak si asi pořídím nějakou knihu o výtvarným umění a v ní si budu listovat, třeba furt dokola na ten samej obraz. Pořád je mi nějak sympatičtější koupit si třeba v antikvariátu pěknou reprodukci nebo grafickej list, starej plakát atd., jsou tam toho mraky. O možnostech viz [ MAR_TINA @ peklo v interiérech ] ani nemluvě.
    Jo, když tak o tom přemejšlím, líbilo by se mi mít doma třeba nějakýho Schikanedera, ale nějak by mi bylo proti srsti jít ho kupovat do Hornbachu. Spíš bych si koupila plakát na jeho výstavě, když už.

A ano, celej druhej odstavec je čistě můj pohled a názor, možná i přílišná zkostnatělost, zaprděnost, konzervativnost, to jsem ochotná uznat :)

A podobnost s Gebrianem mi připadá zbytečný řešit. Za mě palec nahoru, že na Streamu je trochu osvěty ve světě stylů prováns, dekupáž a "smějeme se a jsme blázniví".
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    IDENTITY: styl i dikce je uplně stejná, že sem si i musel najít Gebiana, jestli to není stejnej člověk. Jinak v čem je problém s reprodukcema? Pořád stokrát lepší, než panoramatická fototapeta New Yorku, nebo tisící generická krajinka, pro jedince bez uměleckýho zaměření pořád nejlepší možná cesta, jak najít slušnej obraz.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    OMNIHASH: Nevím. Neznám pozadí, jen mě to zaujalo a jeho přístup k Picassovi z Hornbachu mi konvenuje.
    Ostatně může to zaujmout třeba lidi, kteří Gebriana neznají nebo je až tak nezajímá. Takže obšlehnutí bych asi hned netasila.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    IDENTITY: to je nějakej pokus obšlehnout styl Gebiana do umění? Jinak teda srát se do kohokoliv, že si nekoupí originál da Vinciho, ale reprodukci za osm stovek je slušnej úlet.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ANGLAN: za mě jedno malinkaté bezvýznamné plus za to, že se jim opravdu podařilo dosáhnout toho, že není poznat, že je to byt v paneláku
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANGLAN: jako je to úlet v každém případě, ale přijde mi, že to aspoň je nějak sladěný, jsou interéry, kde to prostě víc bije do očí.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANGLAN: (Pak má ten svět nějak vypadat, když už ani teplouši nemají vkus.)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ANGLAN: Jsi rychlejší. Hypnose! I srdce my kitchen! (Nevíte ale někdo, co to je LAS?)
    ANGLAN
    ANGLAN --- ---
    Splněný sen o domově: z paneláku vytvořili bydlení ve stylu Provence - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...ylu-provence-fw1-/panelakovy-byt.aspx?c=A160629_232844_panelakovy-byt_rez
    CNV
    CNV --- ---
    SILECIA: Zase jedna, které v dětství doma moc často opakovali, že umí hezky kreslit.
    SILECIA
    SILECIA --- ---

shut up and take my money!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nejhorší dekorace na záchodě jsou ty zákeřné, které zasáhnou návštěvy víc, než domácí obyvatelstvo. Kamarádka má na záchodě velký nástěnný kalendář s fotkama jí a jejího manžela na různých výletech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam