TABBY: Ja to muzu ted vztahnout na sebe: varim rad a kuchyni mam v obytnym prostoru. Nicmene, varim hlavne kdyz to nedelam pouze pro sebe ale jsou i jini spolustolovnici (moje deti, pritelkyne, navstevy). Pouze pro sebe varim spis jednodussi veci (zeleninovy polivky, omelety, nebo hodim na grilovaci panev stejk a k tomu salat).
Fastfood mi presto nesmi do baraku. Jediny convenience food ktery kupuju jsou plus minus pelati v konzerve jako vychozi surovina na sugo, nakladana zelenina (pepperoni, kapary), konzervovanej tunak v oleji a bujony v mistickach od Knorr.
Takze budto varim, pokazdy z cerstvejch surovin - kazdej druhej den kdy jsou u me deti, o vikendech kdy je u me pritelkyne - nebo si treba k veceri po treninku koupim cerstve grilovany kure, nebo jim studenou veceri - salat, syry, tunaka, suseny maso. Nebo jsem u nekoho pozvanej, pripadne s nekym jim venku.
TABBY: Kdyz jsou u me hosti, tak sedej u jidelniho stolu kterej je hned vedle kuchynsky linky a behem ty doby po kterou pro ne varim se spolu bavime - kvuli tomu nakonec u me jsou. Varit zacinam zpravidla pote co jsem s nima mel apero, oni dal popijej a ja si v technologickejch pauzach k nim muzu prisednout, aniz bych ztratil deni na sporaku z dohledu. Nekdo ma i sklony mi s varenim pomahat - treba pritelkyne udela zeleninu na salat a podobne. Pri vareni pouzity nadobi budto prubezne meju, nebo odkladam do mycky, takze po jidle zustanou jenom hrnce a panve ve kterych je jidlo, ty stojej na sporaku a nikomu nevadej. Pouzity talire, servirovaci misy a pribory se behem minuty sklizej primo do mycky. Zadny krimi to neni :-)
Kdybych mel oddelenou kuchyni kam bych musel zmizet a nechat hosty samotny, tak bych nejspis nevaril skoro vubec a chodil s nima jist do restauraci.