• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TRISSIE: Našla, probojovala se a mám. Dík za tip, jinak by mě ani nenapadlo tam jet.
    Byl to masakr. Netušila jsem, že je to událost roku pro celý střední Čechy včetně celý Prahy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ALONSY: akorát pozor, že pán s vykrajovátky (a kořenkář od Samuela) nejsou na náměstí, ale v takové té malé proluce vlevo po cestě od nádraží směrem k náměstí.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TRISSIE: Jedu tam kvůli tomu, tak snad pán s vykrajovátky nezklame a dorazí. :D
    CNV
    CNV --- ---
    JOKERKA: Mně vždycky přijde, že u těch stánků nikdo nenakupuje...
    JOKERKA
    JOKERKA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na toto tema jsem se bavila se znamym, se kterym jsme se dohodli, ze mu budu malovat na keramiku. Kdyz jsem se ptala co tak odpoved byla jednoznacna: KOCKY. "Proc??" ptam se ho, protoze kocky nemam rada skutecny natoz sadrovy nebo keramicky. Odpoved byla prosta -"protoze lidi to chtej a vydelava to penize, az budem mit vydelano, tak prijde cas na umeni" Tak jsem chvili malovala kocky, i kdyz se skripenim zubu. Ale nakonec se to nastesti zvrhlo a kreslila jsem mury, draky a ryby :D Takze tak. Lidi to fakt zrejme chtej...
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIRRA: Ano, presne to same hledam taky.
    SEN_
    SEN_ --- ---
    KAIRRA: treba jirka duchek z mutejovic dela i necajovy veci s durazem na remeslo a tradici. ten v beroune urcite bude. keramici z klikova to samy
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SEN_: tím lépe!
    většina těch lidí má mobil-very-unfriendly stránky, ale letmým googlením leccos vypadá moc dobře.

Pak mi ale stále chybí spojení s místní tradicí... naše pětičlenná rodinna nepořádá čajové obřady, využila by spíš velké hrnky s pohodlným držením pro děti na meltu :).. nebo hluboké talíře na vývar (to by ale Japonci měli mít v nabídce :)), mísy na salát apod. Prostě v českém podání má všechno sklon být "pro parádu", ať už je to kýčovitá paráda nad falešným krbem nebo inťoušská paráda na čajové dýchánky. Já věci chci denně používat a zároveň se těšit jejich vzhledem.

Ale díky za tip, možná jsem jen neznala ta správná klíčová slova
    SEN_
    SEN_ --- ---
    KAIRRA: vetsina lidi bohuzel chce turistickej kyc a ten v beroune taky dostanou, ale krome nej tam bejva i spousta pouzitelnejch veci. a s tim, ze je emamamisu jedina, nemuzu vubec souhlasit. napriklad tu vznika neuveritelnej fenomen cesky cajovy drevem paleny keramiky, za kterou jsou ochotny utracet docela slusny castky cajomilove z celyho sveta a to vcetne zemi, kde ma cajova keramika vlastni dlouhou tradici, jako cina a japonsko. staci trosku hledat. namatkou treba Martin Hanus, Petr Novak, Mirka Randova, Jiri Duchek, Ales Dancak, Alena Sumova a dalsi
    AZA_
    AZA_ --- ---
    TOOMIX: na okamžik jsem si představila český ekvivalent, ale nebojte, už je to pryč :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: mně ségra z Anglie přivezla tohle :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    KAIRRA: ¨Přiznám se, že bych si vybrala i na těch fotkách (když jsem je projela všechny) - ne tedy určitě z té první, z té barevnosti se mi akorát protáčí panenky. Ale na některých fotkách byly hrnky nebo vázy, co bych i brala, kdybych si hodlala kupovat nějakou keramiku (což nechci, protože nějak mám dojem, že máme doma věcí víc než potřebujeme)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CNV: Nebo mají keramiku jako hobby duševně a technicky pracující projektantky. :-) Ale já nehnětu sluníčkově roztomilé věci a neprodávám v trzích. :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    VENIKA: A jeste k tomu je krivej :D.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KAIRRA: Nebo tohle je pěkný. Mám od nich hrneček, co jsem dostala k vánocům: http://www.vandavalerie.cz/ (na Fleru tu: https://www.fler.cz/vandavalerie ). Ono se toho dá najít víc, ale uznávám, že je pekelný se tím vším probírat. Na trzích v Berouně jsem byla loni po dlouhých letech a nakonec mě ani nepřekvapilo, že tam je pořád to samý..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KAIAFOX: Tak zrovna emamamisu ma ten hrnek taky za petikilo (ten vetsi) A prodava se urcite nejeden.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIRRA: Prodavaji jeden hrnek za petikilo v showroomech ;).

Na tech trzich je spousta braku, ale imho se tam da najit pouzitelna keramika..

Sry, ale Emamamisu bych nebrala jako etalon..
    CNV
    CNV --- ---
    KAIRRA: Umírají hlady v domku v zahrádkářské kolonii?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    CNV: dvakrát ročně se na umprum na klauzurách roztékám potěšením v ateliéru porcelán a keramika. Kde ti všichni lidi jsou??
    CNV
    CNV --- ---
    KAIRRA: Jestli to nebude tím, že v Česku se keramice nejčastěji věnujou takový ty hladičky dušiček.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAMARIX: uznávám, že kdyby takhle nějak vypadaly společné prostory našeho paneláku, tak bych se za to vůbec nestyděla a přišlo by mi to hrozně super :D a vsadím se, že všichni kamarádi, co bydlí v jiných panelácích, by nám to záviděli :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam