• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    AZA_
    AZA_ --- ---
    TOOMIX: na okamžik jsem si představila český ekvivalent, ale nebojte, už je to pryč :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: mně ségra z Anglie přivezla tohle :)
    WERKA
    WERKA --- ---
    KAIRRA: ¨Přiznám se, že bych si vybrala i na těch fotkách (když jsem je projela všechny) - ne tedy určitě z té první, z té barevnosti se mi akorát protáčí panenky. Ale na některých fotkách byly hrnky nebo vázy, co bych i brala, kdybych si hodlala kupovat nějakou keramiku (což nechci, protože nějak mám dojem, že máme doma věcí víc než potřebujeme)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    CNV: Nebo mají keramiku jako hobby duševně a technicky pracující projektantky. :-) Ale já nehnětu sluníčkově roztomilé věci a neprodávám v trzích. :-)
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    VENIKA: A jeste k tomu je krivej :D.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KAIRRA: Nebo tohle je pěkný. Mám od nich hrneček, co jsem dostala k vánocům: http://www.vandavalerie.cz/ (na Fleru tu: https://www.fler.cz/vandavalerie ). Ono se toho dá najít víc, ale uznávám, že je pekelný se tím vším probírat. Na trzích v Berouně jsem byla loni po dlouhých letech a nakonec mě ani nepřekvapilo, že tam je pořád to samý..
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    KAIAFOX: Tak zrovna emamamisu ma ten hrnek taky za petikilo (ten vetsi) A prodava se urcite nejeden.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIRRA: Prodavaji jeden hrnek za petikilo v showroomech ;).

Na tech trzich je spousta braku, ale imho se tam da najit pouzitelna keramika..

Sry, ale Emamamisu bych nebrala jako etalon..
    CNV
    CNV --- ---
    KAIRRA: Umírají hlady v domku v zahrádkářské kolonii?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    CNV: dvakrát ročně se na umprum na klauzurách roztékám potěšením v ateliéru porcelán a keramika. Kde ti všichni lidi jsou??
    CNV
    CNV --- ---
    KAIRRA: Jestli to nebude tím, že v Česku se keramice nejčastěji věnujou takový ty hladičky dušiček.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAMARIX: uznávám, že kdyby takhle nějak vypadaly společné prostory našeho paneláku, tak bych se za to vůbec nestyděla a přišlo by mi to hrozně super :D a vsadím se, že všichni kamarádi, co bydlí v jiných panelácích, by nám to záviděli :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Berounské trhy jsou hezký výlet (teda pokud tam nejedete v čase 10-12 dopoledne), u některých stánků se dají vybrat docela hezké věci, u jiných je samý kýč, k tomu tam prodávají klasické trhové (ne tržištní, to JE rozdíl) jídlo, taky tam jezdí pán s vykrajovátky (a kdo může říct, že má perníčky ve tvaru tanku, kdo? :-)) a pán s kořením, no a to samo už stojí za to, se tam vypravit :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAIRRA: tak váhám, jestli to mají být misky a hrnky na pití, nebo jestli se ke koupi nabízí vzorník barev na keramiku... :/
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MAR_TINA: to se nedivím, ta produkce mi na jednoho člověka připadala šílená..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIRRA: emamamisu je tak skvělá, že se teď někdy zhroutila z přepracování
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    Jsem se letos chtěla jet podívat na Berounské hrnčířské trhy... ještě že mě napadlo projet fotky z loňska! Ušetřím víkend!

P1320170
    http://www.hrncirsketrhy.cz/trhy%202016/jena2/album/slides/P1320170.html

připadá mi to stejné jako v oděvní tvorbě. Ti lidi zjevně ovládají techniku. Ale buď si připdajaí jejo nedoceněnní umělci, nebo jim to prostě nedá, nepřidělat tam nějakou píčovinku, nedomalovat dementní zvíře, nezakroutit to tak aby to nebylo k použití.

Sleduju na pinterestu jednu nástěnku o světové keramice. Techniky jsou podobné až stejné, ale výsledek jak nebe a dudy. Čechy jsou asi předurčené navěky jen k těm dudám.. Znám jedinou českou tvůrkyni
    (emamamisu.cz), která se snaží seč může oprostit od téhle posedlosti přepíčeností, ale jak je jedíná, tak už se z toho taky stal náplavkovej hipsta artikl..

asi další věc kterou se budu muset naučit vyrobit si sama nebo co.

TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    IKA: A tý práce co to muselo dát! Zase mi přijde vtipná představa takovýho paneláku s víc vchodama a jeden vchod třeba gotický, další do 60. let, třetí třeba zrovna barokní. Ale do vlastního baráku by si to člověk nenasadil, to je jasný. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ILLUZE: Tohle je jako z té pohádky od Erbena, jak měla Smrt někde ve sklepě polici a tam hořely svíce života všech lidí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HOCH2: To není odpor k modré barvě, ale odpor k jídlu, se kterým viditelně není něco v pořádku. Modré lentilky v krabičkách nějak nezůstávají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam