• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    GALE
    GALE --- ---
    GALE: Moje babička tvrdila, že ten pach vzniká močí. Taky se úzkostlivě snažila, aby to u ní tak nedopadlo. A povedlo se jí to. Dokud byla doma, ne v nemocnici, nic jsem nikdy necítila. Používala běžně dostupné kosmetické a úklidové prostředky střední a vyšší kvality dostupné v drogerii. Tím myslím deodorant Fa, Pantene šampon, sprchový gel Dove, prala v Arielu a Silanu, závěsné vonítko do záchodu, takové to automatické stříkátko Brise. Nic extra na dnešní standard, ale v jejím bytě nikdy nic starobou cítit nebylo. Musím ale dodat, že nikdy neměla běžné stařecné choroby. Umřela předloni v 79 letech během jednoho roku na stařeckou demenci. Ještě dodám, že celý život kouřila a i tak nesmrděla jako zatuchlý důchodce.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GALE: čím ten pach vzniká? Bojím se, že se mi to stane taky :/ Nechci smrdět jako stará bába. Jo a u mojí babičky to nesmrdělo, nebo si to neuvědomuju.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANDR3_I: taky mi to přijde šílené, ale koukni na ceny jiných bytů v Praze. Zájemce má, kdyby si nevybírala památkáře, má prachy už doma v igelitce.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    MAR_TINA: 4 mega za 80 metrovy byt v panelaku na Chodove v prvnim patre? Aha :D
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: Mně by spíš zajímalo, jak chce bývalá paní majitelka zajistit, že kupující to muzeum zachovají. I když to pokládám za tu zdařilejší výbavu, tak
    bych to dřív nebo později zrekonstruovala od podlahy. Paní je sedmdesát a ne že ne, na tom bytě prostě projeví, jak je cítit.
    Takhle jsme museli kdysi pustit krásné 4+kk, protože majitelé byli prostě staří a byt, ač udržovaný, prostě páchnul a my neměli na okamžitou rekonstrukci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WERKA: ale pro neznalého to zcela znemožnilo vyhledávání :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    WERKA: No, Chodovec je to pořád - a já taky říkám "na Chodově," i když odtamtud není přímá viditelnost na metro ;)
    WERKA
    WERKA --- ---
    MAR_TINA: No tohle zrovna za mých mladých (hodně mladých) let bývalo pole mezi Spořilovem a Hostivařskou přehradou. Máma kdysi kousíček odtud dělala a říkalo se na Na Chodovci. Já bydlím docela blízko a a musím říci, že za Chodov to moc nepovažuju, byť katastrálně to tak je.
    WERKA
    WERKA --- ---
    ANNAWA: Mně dvířka v knihovně v užívání nebrání - máme tedy klasická otvírací (ta šoupací skla u knihoven ze šedesátých a sedmdesátých let minulého století byla zlo). A jak tak koukám na knihovnu vedle sebe, tak nebýt dvířek, z poličky "mapy" mi to pravidelně vypadává na podlahu ;-)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    ANNAWA: já to mám taky a rozdíl vidím. Zlaté doby, kdy měla moje knihovna dvířka. Na užívání neměla vliv, na prach ano.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Mně na tomhle nábytku (a týká se to i té kuchyně) vadí, že není až do stropu.
    Pak se tam ukládají kokotiny (jak je na těch fotkách vidět). A tuny prachu.
    Je to hrozně neefektivní využití prostoru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: já bych to nevyužila, ale pohledově mi to nevadí. Pamatuju spíš ty stěny s olámanými čudlíky, zavalené výstavkou krámů a prachu, ty byly špatný.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KATIA: mazlila si to s manželem, co jí chudince umřel, a je jí 70, tak je trochu hysterka
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: No třeba zrovna takováhle stěna by mi naprosto nevadila. Do té otevřené části bych nastěhovala knihovnu a zbytek prostoru bez problému využila. To my máme ještě o kus blbější :o)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: normální panelák, co je na tom k "památkové ochraně"?;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: takže paní si plete Spořilov a Chodov, však tam bydlí sotva 30 let. A milionek si taky přimlžila.
    Ale musím uznat, že zejména na 70letou paní naprosto pěkné a vkusné. https://www.sreality.cz/...l/prodej/byt/3+1/praha-chodov-ceneticka/3550949724#img=0&fullscreen=false
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SPIKE411: věřím. Roky a kočky byl klid. Pak přišla Bestie a začla žrát látkové záložky. Zastrkala jsem záložky do knih, aby nekoukaly. Pohoda klid a pak přišel Maru, který skočí na knihy (jako každý), zapadne do mezírky za knihy a vystrčí je ven :). Posunula jsem knihy na doraz a přerovnala knihovnu (to mě i baví) a zatím dobrý. Na okusovače zatím čekáme :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MAR_TINA: Mám jiné zkušenosti, jak s prachem, tak s kočkou (kocour mi knížky, které nejsou za sklem, okusuje a vyhazuje). :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SILVEIG: to máme my a není to horší než knihovna bez skel pokud jde o prach a je to výrazně lepší, pokud chci knihovnu používat a mít ji živou, my z ní taháme pořád něco. Jen to samozřejmě generuje to, že není dokonale srovnaná. Ale co už, jednou za čas to udělám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SPIKE411: bez problémů funguje.

SILVEIG: zkušenosti ukazují, že to není výrazně horší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam