• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    GENTIANA: Jsou mezi nima veliky rozdily, jak v hlasitosti, tak ve vykonu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    REDDAY8: No, zrovna takovou jsem ještě nezažila.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    GENTIANA: naše digestoř nejde skoro vůbec slyšet...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OMNIHASH: Zkus dvě hodiny stát pod digestoří puštěnou na plné pecky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLONDYNKA: na to nemusíš být tyran, stačí jeden nahluchlý a jeden, co si furt vaří vodu na čaj v rychlovarce :)

máme kucyň a na ni navazující jídlenu a za jídlenou z části oddělený a z části otevřený obývák. je to příjemně vzdušné a světlé, což naprosto vyvažuje těch pár chvil, co potřebuju ticho a klid a ono není. Až se to převáží, nechám udělat posuvné prosklené dveře přes celý den stavební otvor.

Stavět nový dům, volila bych velkou kuchyň s jídlenou a gaučíkem a malý klidný obývák-pracovnu někde stranou. Rozhodně nemám a nikdy bych nechtěla mít knihovnu blízko ke kuchyňské lince.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    TRAMIN: ideální věc pro takové ty prudiče, kteří furt něco dělají a chtějí v ostatních vzbudit pocit viny za to, že oni zrovna sedí/odpočívají/nepomáhají. Když prudič bude dostatečně třískat nádobím, zaručeně televizi znechutí všem okolo. Napadá mě hned několik tyranů z mého okolí, kteří by z toho byli nadšeni.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    OMNIHASH: lidstvo vymyslelo poradnou naprosto tichou? ze bych si napsala pod stromecek.
    klasika vecer - jeden kouka na film, druhy ho sere umyvanim nadobi nebo prskanim oleje. kdyz das telku nahlas, tak se probudi mimino...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GENTIANA: a přesně proto lidstvo vymyslelo digestoře... to že si u nás 80% z nich koupí aušusovou, co to nezvládne odsát, je už jinej smutnej příběh
    CRINOS
    CRINOS --- ---
    OPICCA23: Interiér jak z Abu Ghraibu :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    až na ten dětský pokoj a nedostatek dveří mi to přijde super
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    REDDAY8: ano, kaira říkala něco něco, a já dodávám A, což je spojka souřadící, ergo vyjdřuju souhlas, a dodávám TAKY něco podobnýho.

KAIRRA: eh.... to mám psát za každou větou a opakovaně, že tohle je můj názor a nic než názor a nikomu nevypálím barák kvůli hnusnému koberci nebo blbé dispozici, tedy, podle mého skromného názoru hnusného koberce a podle mého skromného názoru blbé dispozici?
    KATIA
    KATIA --- ---
    mně se to líbí, má to svůj styl, to tomu nelze upřít. asi bych si to nahodila a vybílila, aspoň někde, ale v zásadě se mi to líbí, nic tam nepřebývá a podle mě ani zásadně nechybí;-)
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    GENTIANA: kairra mluvila o dispozici, ne o vzhledu domu... Porozumění textu je sviňa...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    GENTIANA: hitlera tam nemáš? ;) Bitva zastánců oddělené x neoddělené kuchyně přece není otázka pekla v interiérech, obojí může bejt dobrý i pekelný, ďábel je jak známo v detailech :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAIRRA: Ale ano, a jim se jistě taky líbí, že žijou v krytu civilní obrany. A s takovou to tu můžeme zavřít a jít domů, protože co je nám po tom, kdo má jaké koberce a dispozice.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    Ja vyrustala v byte s kuchyní a obyvakem dokupy a nemenila bych. Trávili jsme diky tomu spoustu casu pohromadě. Žádný smrad ani bordel tam z kuchyně nikdy nebyl. Ale každé rodině prostě vyhovuje neco jineho, v každy ten koncept může byt někde funkční.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Máme oddělenou celkem velkou kuchyň s jídelním stolem a barem, návštěvy vesměs sedí u mě v kuchyni za barůvkou a já je napájím a krmím rovnou od sporáku. Obývák máme taky a moc v něm s návštěvami nejsme, spíš když jsme sami a koukáme na filmy nebo muž+děti paří hry.
    Příště bych udělala mnohem větší kuchyň, resp. větší tu jídelní a vysedávací část, jinak je to perfektní.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    co takhle věřit těm lidem, co už spolu nějakou dobu žijí když mají tři děti, že to promysleli a vyhovuje jim to?
    My například vůbec nemáme klasicky obývák a to nikoliv proto že by se nevešel.. ale prostě náš život je takový bezobývákový a je mi jasné že by to nevyhovovalo každému
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TRISSIE: Přesně tak, máme kuchyň oddělenou a je to super (mimo jiné se tam může člověk zavřít, v klidu plést housky nebo vařit a k tomu mít puštěný film, aniž by tím rušil zbytek domácnosti).
    Ideální mi přijde (v případě návštěv) to, co mají moji rodiče - velkou kuchyň a k tomu připojenou část "jídelny" s velkým rozkládacím stolem, odděleno barem. Obývák je na druhé straně bytu, ale když je rodinná oslava, nemusí se ten, kdo vaří kafe, oddělit od společnosti, která sedí právě kolem toho stolu.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GECKO: Digestoř nevyřeší všechno, nebo, teda, kdyby ji měl člověk puštěnou na plné pecky furt, tak možná, ale to se pak zblázní z toho randálu. A ne, normální digestoř prostě nemá takový tah, aby ti sebrala všechnu tu páru a vůbec, přičemž taky lidi obvykle nekrájí cibuli pod puštěnou digestoří.
    Česnečka, která je cítit česnečkou, je v pořádku. Závěsy a koberce, které jsou cítit česnečkou, no, mně to velmi zásadně vadí.
    Mno, a to, že má kuchyň dveře, z ní nedělá kamrlík s řetězem.

Já v domě s takovým buzerplacem vyrostla. Ano, vypadá to impozantně a hezky na fotkách. Ale v okamžiku, kdy ten byt sdílí víc lidí, nastane problém - jeden chce vařit, druhý chce krafat s návštěvou a kuchyňský hluk ho ruší... a tak podobně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam