• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SMOKY: asi už jsem moc starej na to, abychse s vážnou tváří dohadoval, kterej internetovej obchod má správně napsaný parametry, kor když byla původní myšlenka někde jinde. Ano, vedení komínu může ovlivnit hlučnost, stejně tak jako uchycení rotoru a tisíc dalších parametrů. Tím bych debatu na téma digestoří uzavřel, kdo chce tichou, hledá cestu, kdo chce trpět na internetech, hledá důvody, proč to nejde.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    OMNIHASH: Az na to, ze ma 736m3/h a pri tom vykonu ma 65dB. Digestor ktera bude mit pod 50dB pri 800+m3/h bych chtel videt. Hlavne taky zalezi na vedeni odtahu vzduchu, koupis si supertichou digestor a pak to das na 5m dlouhy vedeni tlusty 12 cm s trema kolenama a a mas polovicni vykon a dvojnasobnej hluk
    MALATI
    MALATI --- ---
    GECKO: Majitelé v lochu?
    GECKO
    GECKO --- ---
    SMAZAK: Takový světský :) Jen nevím, proč to celý v interiéru vypadá jako dost plesnivý....
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    GECKO: Pointa je v tom, že osoba A říká, že jí nevyhovuje mít spojenou kuchyň s obývákem kvůli situaci, že se někdo kouká na telku a někdo myje nádobí (například), tj. rušení, hluk apod. A na to jí osoba B poskytne radu "tak umyjte nádobí společně a pak se koukejte na telku", což je tak strašlivě stupidní rada, že se to nedá slovy vypovědět, když už pomineme, že osoba A žádnou radu nežádala.
    Jako kdyby varianta oddělená kuchyň a obývák prostě nebyla přijatelná.

K tomu, co píšeš ty - každý má jiný názor na to, co je smrad a hluk, protože každý má holt jinak citlivý nos a uši.
    Já taky vesměs nežeru, co mně smrdí, jenže mně smrdí třeba vepřové, houby, květák, brokolice, brambory, olivy, sýry, a to není zdaleka všechno. To by si zbytek rodiny nic z toho nemohl nikdy dát, protože bych jim řekla "smrdí to, tak to nežerte" nebo jak?
    Nemluvě o tom, že vajíčka někdy smrdí jako svině a přesto jsou dobrá a chutnají mi, a to vůbec ani nemluvím o tom, že každému se někdy podaří něco připálit a co pak?
    Prostě spoléhat na to, že v kuchyni nikdy nic nezasmrdí, je hloupé a omezené. Dům/byt má být pokud možno zařízen tak, aby se v něm dalo žít i poté, kdy nastane ten horší scénář - tj. že se vajíčka přismahnou, jeden člen rodiny ohluchne a bude potřebovat klid na sledování televize apod. Nemyslet na tyhle varianty a liskat to tak nějak nouzově je dobré zhruba tak do věku třiceti let, pak už to člověka obvykle přestane bavit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Iva s Martinem sní o úkrytu. Za 40 tisíc se dočkali i lustru z lahváčů - iDNES.cz
    https://bydleni.idnes.cz/...let-jako-obyvak-pta-/rekonstrukce.aspx?c=A171121_152043_rekonstrukce_web

Bydlet jako...: V úkrytu — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11695580341-bydlet-jako/417236100081013-bydlet-jako-v-ukrytu/

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRAMIN: vždyť je to komínová roura s větrákem, co na tom furt chcete koumat? Rychlost odvětrávání závisí na síle větráku, hlučnost na tom, jak daleko je od hlavy... pokud je hluk takovej problém, že to nevyřeší nákup tichý digestoře není nic jednoduššího, než na to myslet při návrhu baráku a narvat ten větrák na druhej konec komínu. Rozumnej high-end dneska zvládne odsát 800+m3/hodinu s hlučností pod 50dB a cenou pod 15.000.

Specifikace Guzzanti KRW nerez - Heureka.cz
    https://digestore.heureka.cz/guzzanti-krw-nerez/specifikace/#section
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    SAAYURI: co my to jen....
    GECKO
    GECKO --- ---
    WERKA: A tak jasne... varenej kvetak uplne nevoni, varena kapusta je jeste horsi a takovy bramboraky dokayou provonet celej dum i pres dvere.. ale zas se to nedela kazdy den a digestor to dokaze resit alespon z vetsi casti, ostatni se proste vyvetra.. Me prijde proste nesmyslny argumentovat smradem z kuchyne jak kdyby se tam kazdej den trikrat sparoval srot pro prasata....
    WERKA
    WERKA --- ---
    GECKO: Mně zas přijde divný "Ale argument se smradem z vareni mi prijde fakt dementni... veci co mi smrdi vetsinou nezeru... . Jednak třeba květák mi při vaření smrdí, byť ho pak jím, druhak smrdí mi třeba fazole, které miluje manžel (a nejím já), jemu smrdí ryby (které miluju já).
    My teda máme mezi kuchyní a obývákem jen neuzavíratelný průchod a když si druhý páchá k večeři něco, co druhému nevoní, tak to co nepobere digestoř chvíli přežijeme a případně vyvětráme oknem, takže mne kuchyň spojená s obývákem netrápí, ale tvůj protiargument na smrad z vaření je divný (pokud nebydlíš sám ;-)
    GECKO
    GECKO --- ---
    COURT: Tak nevim, ale IMHO jedinej fakt opruznej zvuk je kuchynsky robot michajici testo. Digestor i rychlovarka jsou celkem OK... a ten robot se nastesti zas tak casto nepouziva.

BLONDYNKA: No... to IMHO neni uplne spravne.. .Ja treba nerikam, ze integrovana kuchyn a obyvak je jedine spravne reseni. Je to podle me ale archetyp svetnice, proste zivotniho prostoru v dome, kde se zije.. vari, ji, povida atd vsehcno dohromady. Chapu, ze nekomu to muze vyhovovat jinak, i kdyz dost casto tu padaj varianty velky kuchyne s jidelnim koutem, kde navsteva nasledne stejne sedi... a to uz mi neprijde prakticky mit velkou kuchyn, kde se i ji a sedi a k tomu jeste "fajnovej" obyvak, kam se chodi jen v nedeli.. ale kazdyho vec. Ale argument se smradem z vareni mi prijde fakt dementni... veci co mi smrdi vetsinou nezeru...
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    COURT: na nyxu je zábavné, jak se vždy najde někdo, kdo zaručeně podá nevyžádanou radu s dojmem, že jeho způsob je ten správný a vyhovující pro všechny.
    COURT
    COURT --- ---
    jo teď mě napadlo, že horší než digestoř je imho rychlovarná konvice...ale zas - je to pár vteřin, tak se film stopne a je to.
    COURT
    COURT --- ---
    GENTIANA: to jsem psala jen pro případ, kdy by někomu hrozilo že mu unikne důležitá věta z Ulice nebo Ordinace... jak říkám, my většinou u tv nesedíme a jsme bud na pc, nebo pustíme si k vaření hudbu (tam digestoř překvapivě neva) a na film koukáme až když všechno spí a jsme po jídle, no..
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    COURT: Jo, tak to je situace, kdy bych za deset vteřin skučela bolestí a vyhrožovala vraždou tomu dementovi, co to vymyslel. Ale to už jsem si všimla dávno, že většina lidí je nahluchlých a podle toho svět vypadá.
    COURT
    COURT --- ---
    ANNAWA: kolem osmé
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    COURT: a v kolik tak večeříte?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    COURT: je to OT, ale zasmala jsem se myslence, ze by cokoliv z toho fungovalo u mas doma
    COURT
    COURT --- ---
    TRAMIN: vařit společně/ jeden vaří, druhý uspává děti, večeřet spolu a pak si pustit film? Děláme my Kuchyn naproti televizi a je to ok. digestoř řve, ale to pustíme na plný koule na tu chvíli zvuk...na tu chvilku to stačí. vývar večer nevyvařuju a večeře máme rádi rychlý..
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    AZA_: A mohla bych ji vidět? (Mimochodem, tady se hlásí digestoř, vedle v Módním pekle zuby.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam