• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    FRENNET: Já bych se radši neptala, nejsem si jista, zda by se mi líbilo, co jsem se dozvěděla.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Tolik otazek.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Vlastimil Harapes odhalil svůj útulný byt: Baletní mistr dokonce zapózoval ve vaně - Super.cz
    https://www.super.cz/...harapes-odhalil-svuj-utulny-byt-baletni-mistr-dokonce-zapozoval-ve-vane.html
    Obri oko v koupelne a zelva nad drezem! Vlasta vali!
    Zagorka je v poradku? Nejdriv Harapes, pak Margita, nejsou to nahodou gayove? Nic proti nim, ale proc to delaji?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SAYUZ: Z toho se mi krouti uplne vsechno... kdyz si vzpomenu, co vsechno za neznicitelny hnusy, vcetne latexu, musela mama skrabat po vsech nasich najemnicich, bleh!
    AZA_
    AZA_ --- ---
    CNV: Pod dveřma vidím *.ru
    simtě, pro rusaki dobrý
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PASTEL: nemluv mi o něm. Jestli někoho zajímá, jestli lze variopaint odbrousit z kovové zárubně, tak nejde.
    CNV
    CNV --- ---
    No to si děláte prdel. To má fakt někdo doma?

PASTEL
    PASTEL --- ---
    SAYUZ: To mi připomnělo Variopait, v dobách největší slávy to bylo všude
    Variopaint - Mnohobarevný nástřik
    http://www.variopaint.com/
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Kreativní nápad do Vaší domácností, který mile překvapí! :D Pláču.

Už jste slyšeli o tekuté tapetě? Kreativní nápad do Vaší domácností, který mile překvapí! | Vychytávkov
    http://vychytavkov.cz/uz-slyseli-tekute-tapete-kreativni-napad-vasi-domacnosti-ktery-mile-prekvapi/
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ZUZKAOU: Tak takhle to vypadá když někdo "omylem" upadne na radiátor!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALDARION: a právě že klidně patinovaná sádra nebo plast, koneckonců, stucco lustro je taky falešný mramor a ještě k tomu šišatý a v barvách, které by slušný mramor nikdy neměl.
    Jako, kdybych chtěla rádobystředověkou místnost, tak:

(FIY, Castello del Buonconsiglio v Trentu.)
    To červenobíle pruhované je namalovaná látka - na slavnosti se tam věšela skutečná. A s dvěma kýbly vápna, bílým a obarveným, to zvládnu i já. Velmi autentické, velmi levné, nikoli nutně laciné. Pokračovat budu tapetami, pokud seženu, tak s nějakou tou reprodukcí nástěnné malby, nebo se vzorem alá renesanční textilie, ty se určitě dají koupit, stejně jako látky s obdobnými vzory:

Skříně se slušnou dýhou, že jsou po babičce a trošíčku okopané, to dodá autentičnosti, kuchyň nechat přiznanou moderní - ale klidně ji vybavit třeba hrnky a talířky s těmi erby, harrypotterovského merchandisingu za pár šupů budou k mání tuny, když hosti občas něco rozbijou nebo ukradnou, tak se to dá snadno nahradit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kazí Vaše staré radiátory design Vašeho interiéru? Pak se inspirujete těmito přeměnami! -
    https://prosvet.cz/...e-stare-radiatory-design-vaseho-interieru-pak-se-inspirujete-temito-premenami/

ALDARION
    ALDARION --- ---
    GENTIANA: Je možné, že jsem už příliš poznamenán, i když mne dějiny hmotné kultury, natož umění, zas až tak nikdy nebraly. :) Ale přijde mi, že běžně prodávané "historizující" prvky, na nichž se vyskytuje lamino, fólie, mizerný plastokov přetřený mosaznou barvou a pod. vypadají většinou dost umělohmotně a hnusně a nějaký zajímavý dojem se z nich nevybuduje. Autentičnost asi bylo špatně zvolené slovo, netřeba všude použít restaurované originály (i když to někdy může být levnější, než dělat tu věc znovu), ale chce to, aby dřevo bylo dřevo, dýha dýha a mosaz mosaz, ať už jsou to repliky, nebo náhodná stylovka, co se do celkové koncepce bude hodit...
    A jo, ty tapety jsou obzvláště děsné. ;)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Vůbec nejdete s dobou, barbaři.

Interiérovou barvou roku 2018 je fialová - odstín fíků či levandule – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...575-interierovou-barvou-roku-2018-je-fialova-odstin-fiku-ci-levandule.html
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    CNV: Tou hráškovou mají sousedi vymalovaný obývák a je to fakt příšerný a tou fialkovou tuším ložnici a není to o moc lepší :-D
    MALATI
    MALATI --- ---
    TRAMIN: Tak ti nevím, jestli je horší obsah fotografií anebo to, že se jedná o prezentaci realitky a ani z jediné fotky není pořádně vidět, jak vlastně ten byt vypadá.
    COURT
    COURT --- ---
    tam mi hlavní problém přijde nedostatek prostoru. líbí se mi jen bradavické kupé, to se zdá úměrné prostoru, ale kde prostor není, nelze ho vytvořit ničím, i kdyby ta knihovna byla pravá (nekoukala jsem pozorně a myslela, že je) tak to nebude ypadat dobře. z malého krcálku se majestátná nebelvírská hala prostě udělat nedá. kdyby to ovšem pojali s espektem k prostoru, tj. jako byt Siriuse nebo jako kuchyň weasleyových, vypadalo by to všechno mnohem líp a nevadil by tam ani dřez s nádobím.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALDARION: o autentičnost vůbec nejde, celé devatenácté století je galerie pseudostylů a přitom není všechno laciné a hnusné. Když něco uděláš z lípy a na ten dub to jenom namoříš, je to za mě cajk, stejně jako variace na kružby, které by Parléř neudělal ani ve zlém snu. Cílem není poučená rekonstrukce, ale evokace nějakého dojmu. Což se ovšem nepovedlo - asi dva koutky by v tomto smyslu ušly, ale je to zabité těma obrazovýma tapetama. Kdyby to byla aspoň dáma s jednorožcem, tak odpustím, že to není lepčejší napodobenina středověké tapisérie, ale knihovna, cihly a obrazy na zdi?
    CNV
    CNV --- ---
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BALAENA: Nojono, až se vzmůžou, tak si pořídí něco většího a rozhodí to. Zatím vzorkovnice. :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ATUARFIK: no jo, jenže vzhledem k tomu, že to je 2+1, a k počtu barev to tady je něco jako modro-zeleno-růžová zasedačka, žluto-červeno-hnědo-šedá zasedačka...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam