• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    DEEFHA: A v ni je !!pozor!! splachovaci hajzl!:)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    ETERNITY: Tyve boží, kočka má vlastní záchodovou místnost! :-D To by ty naše čtyři taky určitě ocenily, leč místa u nás není nazbyt...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BLONDYNKA: Byt Angličana Terryho je stejné kumbálkové i logistické peklo.
    Já uznávám praktičnost více záchodů, jakož i nějaké technické místnosti, kde jsou ty kýble, smetáky a kočičí hajzlík, nicméně průchozí pidipředsíňka do pokoje? Zbytečný kumbálek, který bere prostor. Šatna, která objemově zabere skříň a průchod kolem skříně? Zbytečný kumbálek - skříň ke stropu a průchod bude součástí pokoje, který bude o to větší. Nebo se ty koupelny dají pořešit jinak, než že sedíš na míse, umyvadlo máš tak příhodně, že si umyješ zuby a rovnou si můžeš osprchovat nohy ve sprcháči - jako že by byly větší, aby se v nich dalo otočit.

A moje současná ložnice zahrnuje tak nějak akorát uličku okolo postele, což mě každý, každičký den vytáčí.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLONDYNKA: jednoho krasneho dne bude misto kociciho WC sprchac a zborim kancl/servrovnu.
    Wait.... vlastne... jednoho krasneho dne se odstehuju na mlyn a budu chovat ovce!!

Ne, vazne... mi staci delit zachody na "damske" a "panske". Vsichni to respektuji a jsou s tim v pohode. Kdyz jeste pribyde panska sprcha, musi to stacit. Vlastne nam to staci uz ted. Z Terryho kumbalu mame tak akorat klaustrofobii.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ETERNITY: O cenách v Ostravě docela vím, bydlí tam celá moje rodina. Mluvím obecně. Pokud jde o to, jak to máš ty, mně by počet sociálních zařízení silně nestačil. A pokud máte návštěvy, no tak to už vůbec ne, to raději Terryho řešení.
    Vím, o čem mluvím - vyrostla jsem ve starém obřím rodinném domě, kde byla jedna koupelna a jedno WC, jedno WC přibylo, když jsem se už pomalu stěhovala pryč. Pak jsem bydlela v různých podnájmech s různými společnými zařízeními, pak sama, a jakmile jsem měla rodinu, bylo pro mne naprosto zásadní mít dostatek WC a koupelen. Imho je to pro kvalitu bydlení mnohem důležitější nežli spousta jiných moderních fíčur.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLONDYNKA: Jenze tady jsme v Ostrave. Za tu cenu bys mela vilu se ctyrmi garazemi a zimni zahradou. Ne spoustu malych a nepouzitelnych kumbalu nazvanych "pracovna". Notabene pro cloveka, kteremu je petasedesat a bydli tam sam. Ostatne i majitel pochopil, ze se vydal s tou rekonstrukci spatnym smerem, jinak by to neprodaval.

Jen pro ukazku - jak to mame resene my - zijeme ve trech dospelych, diteti, kocce a n+1 nahodnych pristehovalcu (pratel).
    Jedine, co me nebetycne sere, je vzdalenost jidelny od kuchyne.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Ono jako jo, je fajn, když jsou velké místnosti, mám ráda spoustu přebytečného místa na kytky a tak, jenže v dnešní době postavit fakt velký barák znamená mít strašlivou hromadu peněz, takže je pochopitelné, že si lidi stavějí ty kumbálky. Že v nich chtějí mít koupelny a šatny, to naprosto chápu, a že si kvůli tomu raději zmenší pokoje, to chápu taky, no.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MAR_TINA: Imho se velikost místností docela přeceňuje, zejména pokud jde o ložnice. Když je to celorodinný obývák, OK, ten by měl být dost velký, ale jinak netřeba.

GENTIANA: asi jsem to špatně pochopila, měla jsem za to, že se diskutuje byt Angličana Terryho.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GEISHA: no, rodice maj barak, kde jsou dve koupelny a tri zachody. A teda zachod hned u vylezu na zahradu, v dosahu garaze, je bezva vec, kdyz jsi zamatlana od hliny. K simultannimu vyuziti doslo, pokud vim, pouze jednou, kdyz jsme se spolecne otravili jidlem, ale ono se to hodi treba proto, ze nasi maj barak na patra. Ne, ze by se nedalo furt behat po schodech, ale bez te nutnosti je to proste pohodlnejsi.
    ETERNITY: dalsi sbirka kumbalu :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BLONDYNKA: v tomto konkretnim pripade nemozna dispozice, dyt to pisu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLONDYNKA: pokud na to je rozumné místo a zachová to přiměřenou velikost místnosti, pak ano. Tady se nestalo.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MAR_TINA:
    GENTIANA:
    ETERNITY:
    Hele, co přesně vám přijde pekelného na bytě, kde je více koupelen, popř. šaten? My jsme měli byt 115m2 s klasicky jednou koupelnou a WC, v domě jsem zejména trvala na tom, že budeme mít tři WC a koupelny a kdyby tam bylo ještě o jednu víc, nebylo by to na škodu. O šatnách nemluvě, těch není nikdy dost, vlastně jakýchkoil úložných prostor.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ETERNITY: Tvl.. 20 fotek a většina na kuchyň... ale je prd angličan, když dal na umyvadlo ordinerní pákovou baterii... už zapomněl, že jediný správný způsob je jeden kohoutek s ledovou vodou a druhý s vařicí, každý v jiném rohu umyvadla?
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    ETERNITY: Nahodou, koupelny v loznicich jsou super. Staci spojit ty mistnosti smerem od urovne kuchyne do prava a vznikne paradni obyvak s pracovnou za rohem jak je treti koupelna a hotovo :)
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    GEISHA: v řadě zemí je koupelna na ložnici standard. A jestli někdo byl v těch anglických pididomkách rozdělených na pidipidipokojíčky... tak si to asi fakt upravil na pocit domova, no :o))
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: Myslim, ze mu to docela vynahrazuju:) A sam si koupil levnejsi byt za rohem. Akorat ten, kdo si ten byt koupi, bude asi HODNE bourat. Tedy pokud nebude chtit z bytu udelat ubytovnu, coz zase nedovolim ja, aby mi nad hlavou skakala parta Ukrajincu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GEISHA: za mě dobrý na pronájem/airbnb, čili v situaci, kdy koupelnu sdílí nepříbuzní lidé...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: to je smutný :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GEISHA: v Americe má každá ložnice koupelnu a proto nejsou prasata, říkala ta povysená paní co prý dělala něco důležitého v bílém domě.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GEISHA: Terry je anglican. Terry rika, ze kazdy pokoj ma v UK koupelnu. Terry pripravil byt pro navstevy kamaradu z UK. Za tri roky nikdo neprijel....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam