• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GECKO: realne tak za ctyrku, je to dobre misto pro kombinaci bydleni a podnikani (industrial, zadna zelena idylka), ale barak by se musel total prestavet.
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    ETERNITY: Mám v práci klientku a tý podobně syn upravil vanu. Prostě v té vaně vyřízl otvor....vypadá to úděsně a ona vzhledem k tomu, že má nad vanou bojler, tak jí to je stejně houby platný.
    GECKO
    GECKO --- ---
    ETERNITY: Tvl... cenový relace neznám, ale fakt pět mega za tuhle barabiznu? A okolí taky luxus...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ETERNITY: Existuji mimochodem vany s dvirky, ale ty jsou tak drahe, ze mi to ta moje stara souska kategoricky zamitla.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TENZO: Covece nevim, mam zkusenost jen se svyma starousema a ti by se zabili pri prvnim pokusu o koupel. Nic nez sprchac (idealne na urovni podlahy) a stolicka v nem absolutne nehrozi.
    Tohle je lidova tvorivost, ktera by neboheho invalidu mohla stat chrup i kosti.
    KURE
    KURE --- ---
    TENZO: vypadlo ti tam "budoucího" :D
    TENZO
    TENZO --- ---
    ETERNITY: sprchac pro invalidu
    KURE
    KURE --- ---
    ETERNITY: no to je taky schůdeček :D co maj dělat, když už jim nohy neslouží :D
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: co schudek k vane, ale ten zub ve vane!
    KURE
    KURE --- ---
    ETERNITY: k vaně jenom schůdeček, s úctou Béďa Hudeček ;)
    NAVRY
    NAVRY --- ---
    JAKE_UP: Celý to určuje kvantita a způsob užívání. Když odpustíte, vlastní life story shrnutí:
    1) Vyrůstal jsem v panelákovym bytě. Dva mladší sourozenci. "Dělééééj, potřebujuuu!"
    2) v mejch patnácti jsme se přestěhovali do rodinnýho domu. tři hajzly celkem, na pět dospělejch lidí. Na jednom byla hrozná zima, druhej čas od času nesplachoval. Bylo to tak tak.
    3) nastěhoval jsem se k přítelkyni na manželskou kolej. Dvě menší děti. 45m, koupelnička, samostatnej záchod. "Dělééééj, potřebujuuu!" a tlačenice ráno na čištění zubů. Drsný. A mizerný odvětrání.
    4) postavil jsem manželce k třetímu dítěti rodinnej dům. Souhrou okolností celkem tři podlaží, z různejch praktickejch důvodů celkem 4 hajzly (v podkroví u ložnic jeden se sprcháčem, jeden s vanou. V přízemí u obejváku jeden se sprcháčem, v suterénu jeden séparé)
    Připouštim, že je to možná naddimenzovaný, ale vešly se, a je to fakt nádhera.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    77WHITE: pokud to napíšeš takto, tak se to dá pochopit. pokud vyrukuješ s tím, že tyvole omg v jaké prdeli to žiješ, že máš hajzl na chodbě, tak potom vznikají ty třecí plochy :)
    SITH
    SITH --- ---
    JAKE_UP: začínám pozorovat v posledních letech stejné problémy a přemýšlím, který z dětských pokojíčků přestavím na druhou koupelnu :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ETERNITY: Já disponuju dvěma dětma a už několikrát se mi stalo, že starší (6yo) chtělo sedět, když jsem seděl já. Naštěstí k tomu disponuju taky dvěma mísama a dvěma koupelnama, přičemž jedna místa je mimo jednu z koupelen, takže jsme se zatím pokaždý nějak poskládali. Je třeba brát v potaz, že dítě bude taky teenager, a představa, že mi dva puboši půl dne blokují koupelnu s jediným záchodem, by mi způsobovala těžký sp(r)aní.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    NIKDAS: Dokazu si to predstavit:) Ze by te nekdo popotahoval, to ne, ale prodavat se to bude zatracene blbe.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    ETERNITY: No on je to dost specifickej případ. Rekonstruovali jsme klasickej panelákovej 3+1 78m2 pro potřeby ZTP/P osoby. A jediná možnost, jak to udělat byla ukrojit kus chodby (která byla do L a měla snad 14m2). A z té chodby, wc a koupelny udělat jednu velkou místnost (10m2 pokud se nepletu). Ale bohužel se prostě do ložnice jde skrze tu koupelnu a jiná v bytě není. (Pokud by byl zájem, můžu to tady nakreslit :D )

MAR_TINA: Jo to je jasný, to se dá vyřešit, třeba výslovným smluvním ujednáním, že si je kupující vědom toho, že je to proti kolaudačním předpisům, ale chce to takhle. Šlo mi spíš o to, jestli se do toho může montovat nějaká třetí strana, třeba by to nějakej aktivní blbec hlásil na úřad, který by zakázal užívání/prodej nebo tak...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Rekla bych, ze pri prodeji nehrozi nic, pokud je kupujici se stavem srozumen (viz vedle v bytove diskusi byt v Marhorach - puvodne uplne bez zachodu a koupelny). Proste se to stavelo, kdyz nebyly (nebyly takove) normy. Smitec.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    NIKDAS: vubec nic evidentne, kdyz se takove byty bezne toci mezi realitami:)
    Jinak jsem si tu normu nastudovala (takze jsem chytra jak radio) a zalezi, kolik tech zachodu mas. Pokud je to jediny zachod, neni to asi uplne koser, jinak "druha zachodova misa muze byt umistena v koupelne, ktera muze byt pristupna z loznice, pokud slouzi pouze obyvatelum teto loznice".
    Ale tohle reseni nebude moc popularni a urcite o takovou nemovitost bude mensi zajem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam