• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Pozor, píše o tom jako o realizacích a člověk by snadno získal dojem, že to dělala pro nějakého klienta. Fskutečnosti je to všechno u ní doma.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BASIK: Ty me fascinovaly ze vseho nejvic.
    BASIK
    BASIK --- ---
    Me docela pobavily tramy v panelaku. Z PUR peny :)

JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: z toho závěsu nad záchodem se mi navalilo. Přesně takový byl v mém předchozím bytě po předešlých nájemnících. Úplně se mi vybavila ta ohmataná hněď, co byla po jeho okraji a zhruba uprostřed byla asi 20cm vysoká, protože ho celých pět let rozhodně nikdo nepral a pořád tam pro něco špinavýma rukama hamtal.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY:
    Dobrá, kašlu na svou "kariéru", zahazuju všechny diplomy a jdu makat do Lidlu. Na tu paní nemám.

Tip: Před lepením těžkého PVC na umakartovou stěnu se přesvědčte o dostatečné únosnosti stěny. PVC v dekoru prken ořízněte háčkovým břitem na PVC tak, aby v pohledově zajímavém místě začínalo celou deskou (v našem případě to byla celá deska nad krajem vany).
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    JAKE_UP: ty interiérové realizace na blogu jsou opravdu báječné, hned bych si paní objednala, aby mi online navrhla renovaci bytu. Třeba bych i ušetřila za předraženého architekta.
    Aneb:
    "Závěrečnou tečkou bylo umístění umělé pivoňky, která prostor pocitově zjemnila a nové WC štětky v elegantní a nenápadné černé barvě."

Jako vhled do pro mě jiného světa stránky ale oceňuju. Například v komunikaci s CHKO je skvěle zachycené to naprosté neporozumění na obou stranách.
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    JAKE_UP: když vidím tu ujetou mega haciendu, tak jsem si vzpomněla, že se nemůžu dočkat, co vznikne tady. Pod těmi prkny jsou něco jako menhiry.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKE_UP: hahhhááááá
    "Nejnáročnější finačně i výběrem byl hydrogeologický průzkum. Jde o to najít dobrou firmu a ne jen maníka, co si nechá bagrem udělat jeden 1metrový výkop a koukne do díry a má hotovo. Pro správný odhad dimenzování základů je potřeba dělat alespoň několik vrtů o hloubce alespoň 3 metry."

No já to dělám tím kouknutím do díry za tři litry. On totiž sled se líp mapuje na díře než v úzkém jádře. Vrty se dělají tam, kde je potřeba mít zmapované podloží so hloubyk větší, než zvládne lžíce bagru.
    Ale pokud paní chce stavět panelák a je jí velká díra málo nóbl, může si nechat udělat (stejně dobře) za desítku malejma dírkama.
    A jestli jí osoba s odbornou způsobilostí připadá jako maník, co kouká do díry, může si nechat poradit třečba od souseda.

"Všechny nebo některé z těchto činností může zařizovat váš projektant, ale my jsme si raději našli ověřené, zkušené a levné profesionály."
    Jo, protože projektant nedělá ročně na desítce projektů a nemá nasmlouvané lidi, se kterými dlouhodobě spolupracuje. A nemá u nich dohodnuté lepší ceny.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAKE_UP: to je geniální profil, stavíme barák za 10M s 5M rozpočtem, architekt si řek o moc, tak si to kreslíme ve freeSW, what could go wrong a poserou to hned při stanovení nivelace... Nejlepší je ten nářek, že jim CHKO nepovolil třetí štok, okno mohlo mít místo 4*10 rovnou 4*15 metrů!
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Omlouvám se, pokud jsem vyvolal zmatek, ale jde o dva různé domy. Ten hodně rozestavený, u lesa, nesymetrický a celkově hovadsky předimenzovaný je na profilu bydlime u lesa a tady je k němu profil na svepomoci.cz (https://www.svepomoci.cz/stavebnik/866-lucie-a-mirek), kde se paní v jednotilvých příspěvcích rozepisuje o zlé paní ze stavebního úřadu, která ji mluvila do výběru barvy tašek a celkově měla furt nějaké připomínky. Mrcha jedna, v CHKO, co si to dovoluje! Taky na webu o stavbě svépomocí v každé fázi domu popisuje, jak se jí podařilo najít skvělou subdodavatelskou firmu. Má v panelákovém bytě indický koloniální nábytek, vybírá kamenné obklady do domu atd. Já se na výsledek moc těším!

Druhý je stavime_nas_hrad, který shodou okolnosti má podobné průčelí a je to ten ala Aspen. Ten je taky hovadsky předimenzovaný, ale ničím mě nepobuřuje.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    BOYLER: no, ja to dala do uvozovek, protoze to, ze ti fyzicky barak stoji u lesa, jeste nemusi znamenat, ze bydlis u lesa...vis jak
    SITH
    SITH --- ---
    JAKE_UP: ta velká okna nejsou špatný, i se mi vcelku líbí, ale co je velký špatný je ta snaha komplet kopírovat US aspen style chaty pro bohatý lidi z Cali.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JAKE_UP: TVL.. nedalo mi to a ten instač jsem proklikal... no to je mazec... to je tak příšerně strašný... že fakt nevím co k tomu dodat, snad jen to, že ty průsery, co tam popisujou jsou asi způsobený karmou...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Zitra doplnim informace. Stavebni povoleni se samozrejme neobeslo bez komplikaci. Me na tom fascinuje to, ze nejde o nejak dramaticky bohaty lidi. Nechapu, kde na to vzali a stale cekam, kdy jim dojdou penize.
    OMNIHASH: S krbem to mas zde: https://www.instagram.com/p/CKOx0KWrkAw/?igshid=1ca9uphesh9np Ten se mi ale celkove docela libi, z venci to ma aspon nejaky uceleny tvary. A stoji to v Beskydech, takze ten Aspen styl je aspon na horach.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    SEDELAVLOKALE: Hele, oni v podstatě bydlej v lese. Koukal jsem na to jen na mobilu, ale ty stromy v první linii by asi pěkně lízly střechu, možná ne, ale víc by rozšmelcovali tu rekrchatu vedle.
    Spíš by mě zajímalo jak výjimka probíhala. Jestli se ouřada cukal a něco z toho vycukal nebo jestli mu cukli hnedka nějakou pobídku,)))

Jinak citlivě zasazená plastová okna jsou i toho stavení níž, tam ty bílé rámy úplně bolej do očí,)))
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    Tvl, prej "bydlime u lesa", tohle si urcite postavej velci milovnici prirody. Mi pripomina nejaky dokument o projektu sidliste pasivnich domku a nejaka pani ala Peggy Bundova tam vypravi, jak priroda a slunicko a lesicek a bla bla, pritom barak plny plastovych kravin a dve auta pred domem.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Tyjo fuj! Vypatral nekdo, kde tahle zrudnost stoji? Bude to asi Moravsky Kras, ale kde...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JAKE_UP: základ každýho správnýho McMansionu je okno přes dvě patra ke schodišti. Doufám, že ten prostor doplněj nějakým krbem a půltunovým lustrem!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    JAKE_UP: Cywe, barak vetsi nez mistni JZD, ale na garaz uz jim nezbyde :-D
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JAKE_UP: Genius loci zabitej totálně nevkusnou mrdkou, good job, sousedi je budou milovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam