• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: napadá mě velká deska zavěšená pod strop a spustitelná dolů třeba nad postel nebo nad prostor.
    Snažší bude na zdi s mocným pantem na výklop.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: to je obvyklá nemoc malých bytů. Lidi neumí menší kuchyň než "svíčková pro šest lidí" a pak omezují všechno ostatní.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ETERNITY: HO muzu delat i z postele na patre.
    ale slozit puzzle nebo nastrihat latku, na to potrebuju trochu toho prostoru na zemi nebo stole :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TUILE: driv jsem byla taky pro patra, ale dosla jsem k zenovemu prozreni, ze na posteli se jist da, ale na stole se spi blbe. Postel dostava vrch.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ETERNITY: me zaujalo - bezprahovy. kdyz uz teda musim vypichnout, ze to je bez prahu, tak bych cekala, ze to bude bezbarierovy cely. k tomu mi spani na patre uplne nesedi.

(a jinak sem tym patro, v 35m2 mi spani dole prijde jako plejtvani mistem.)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MEJLA77: tvl kuchynskeho prostoru maj tri prdele a spi pod stropem. Hnedka bych jim to predelala:)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SALVATOR: jsem boomer a z fm jsem zmizel ve 2003, za těch 18 let se to asi vyvinulo a tehdy mezi FM a FnO byly nějaké vazby, ale jak píše ETERNITY: - ono se to tam asi rozlezlo všude v chudších oblastech :( Nikdy jsem to neokusil, ale znal jsem dost lidí, kteří si na tom ulítli, někteří nepřežili, někteří mají invalidní důchody, někteří se z toho dostali a fungují relativně normálně, každopádně to už dneska vidím i z té druhé strany a asi i rodiče si s nimi užili, takhle zjistit, že vám dítě rozprodává vybavení bytu asi není úplně super...

abych nebyl jen OT, tak jsem se mrknul, co se tam v okolí prodává a našel jsem pěknou mysliveckou chatičku v Lískovci - každopádně ten pozemek je asi dost velký, skoro jsem nad tím začal uvažovat... zátiší s nádobím je nádherné :)

Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/dum/rodinny/frydek-mistek-liskovec-/1019862364#img=9&fullscreen=false

Na druhou stranu, když to porovnám s tím, co se dá pořídit tady za o něco vyšší cenu... taková mini canaba v přízemí a nejspíš bez zahrádky...

Sreality.cz • reality a nemovitosti z celé ČR
    https://www.sreality.cz/detail/prodej/byt/1+kk/praha-vinor-velkoosecka/3035282012#img=0&fullscreen=false

njn asi žiju v hoch části Prahy, přitom je to vesnice :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MEJLA77: na severni Morave me vyjde piko bezprdele levneji nez kafe. Jestli ve FM nebo v Krnove, to uz je jedno.
    Ono je to tak mozna i v jinych krajich a mestech. To je neco jako kdyz se nevyplati dat si sodovku, kdyz je levnejsi pivo.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MEJLA77: Já zas slyšel, že tam je piko-centrum hlavně Frýdlant nad Ostravicí.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    ETERNITY: jestli Jožo jel občas taky toluen nebo se s ním třeba jen čistil - ono to poměrně dobře rozpouští organické sloučeniny - a pak si třeba šel zatopit, mohl tam mít zrovna optimální množství výparů, aby to blaflo... jinak tedy ve FM piko prý pořád docela dost jede :( (známá v K-centru a její statistiky)
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: :DDDDDD to je dobry!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: jak mi tvrdil domorodec: They are basically two thing you could do in Montana in winter - game huntin and sheep fuckin - so son you better get yourself some trophies!
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    OMNIHASH: zrovna od MIST bych nečekala, že by někde v lese stavěla takovouhle ošklivou opršelou kůču.
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ty si delas srandu?! :DDD.....ja nic nekupu, ja uz svoje mam. Jen smejdim po realitach v okoli jezera pro inspiraci a pisu si poznamky typu "vanu ke stropu nezvedat a schodky k ni nedelat" :DDDD
    Stavet budu, ale v zadnem pripade ne ze dreva. Stejne tak mi na stene nebudou viset zadne zdechliny, jak je v kraji zvykem :P
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ETERNITY: eh, to neměla být urážka, ale prostě to vypadá tak... vybydleně, no.

Jeden známej pronajal byt nějaké známé své známé a asi po dvou letech ji vyrazil. Při zkoumání škod narazil na takové jako... no, broky ve zdech, bordel strašlivej, smrad strašlivej, a protože je to chlapec nevinný, zanalyzovala mu parta zcestovalejších kamarádů, že, inu, se tam vařilo a fetovalo a když má člověk stav po požití mnoha neurotoxinů, no, prostě, má vydlabat broky ze zdi, vymalovat a být rád, že furt ten byt má všechny zdi.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    GENTIANA: Smrtak s pecinkou byl stary dusevne nemocny Jozo, ktery chodil vybirat popelnice a rad se vecmi z nich obklopoval. Jednou proste blafl, od ceho, to nevim, nekouril.
    A v tomhle baraku se nikdy pervitin nevaril, byl to slusny barak! Vlastne jsem nikdy nebydlela s varnou pod jednou strechou (a varit neumim, ale to napul vychazi z toho, ze jsem bidny chemik). Hodne se tam foukalo techo (vdechoval toluen). Toho jsem se nikdy sice aktivne neucastnila, ale evidentne se stacilo s kamarady bavit - po jedne nehode jsem se dostala do nemocnice a uz jsem nikdy nikoho nepresvedcila, ze jsem nefetovala a zadny stav nemela, lekari mi nekde nejak v tele to techo nasli taky a sup s tim do papiru:)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ETERNITY: smrťák s pečínkou byla nehoda ve varně pervitinu, nebo prostě jenom někdo nešikovně manipuloval s plynovým sporákem?

A já teda tak nějak měla dojem, že když jsi tam bydlela ty, tak tam ještě omítka neopadávala a tak nějak to tam okoralo posléze. Jestli jsi vyrostla na dvorku s kozama, tak teda gratulki k úprku.

SULTHAN: Mně by teda vadil ze sprcháče míň výhled kamsi do rvorku, než do škopku plného nádobí.

TOPAS: Kdybych měla koupelnu s oknem, jako že bych moc chtěla koupelnu s velkým oknem, tak bych tam pěstovala kytky.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: hele proč si vlastně nekoupíte pozemek a nepostavíte to sami? Zrovna ta Montana není úplně přátelská k provozu těhlech strašlivejch mcmansionů z dřevotřísky a plechů, a postavit tam pořádně zaizolovanej barák mě přišlo jako krok č.1. Popřípadě ty historický ranče/sruby vypadaj tak 10x utulnějš, dřeva je tam všude dost a životnost to má minimálně srovnatelnou:

MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MIST: asi jde o to z obou stran vidět oheň nebo kvůli šíření tepla, zima tam bude asi krásná - je to sto kiláků od kanadských hranic... právě mi ta cena za tu velikost přijde jako super, u nás by se asi za chalupu téhle velikosti v horách s takovým výhledem chtělo víc... a ten výhled je nádherný
    MIST
    MIST --- ---
    MEJLA77: je to v docela lukrativni casti Montany, ta cena odpovida, predrazene to neni. Zaujala mi ta koupelna, jinak je to strelene rohate - treba kdo da krb rohem do obyvaku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam