• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: no, tady na nyxu není těžké dojít k závěru, že když žijeme se čtyřma dětma v baráku "jenom" 6+1 a nemáme ani tu blbou prádelnu, tak jsme strašní lůžři :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TRISSIE: Mi hodně věcí vaří kitchenaid, takže zbytek už jen fakt jedna plotýnka + trouba i na honosnější obědy. Třeba teď mám v aidu chřestovou polívku, nad ní se dusí brambory a hrášek v páře, v troubě trůní jehněčí kolínka. Plota zůstala na ocet.
    Ale tak mi se to kecá, jsme tři, rozšiřovat se nebudem, maximálně tak zužovat. S xčlennou rodinou by to bylo jiné rodeo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    srly, though - jedni naši kamarádi až do roka života třetího potomka bydleli v asi 40m 1+1 bytě.
    Původní plán byl stěhovat se do baráku někde těsně po narození druhého, akorát že komplikovalo se, co mohlo, a natáhlo se to snad o tři roky.

Spací patro (byla to stará zástavba), tvrdý minimalismus, důsledné trvání na okamžitém uklízení všeho vytaženého, kreativní využití všech úložných prostor až po strop - a vlastně se jim až tak zle nebydlelo a maj o hodně nižší hypotéku, než kdyby se na tři roky stěhovali do něčeho většího :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: na jedný posteli, by se naučili tulit, a to by bylo, abychom neušetřili za topení! :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: a půlka harantů by spala ve vaně? ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: tak v 35m bytě s famílií bych vynechala obývák a místo toho udělala obytnou kuchyň, kde by jídelní stůl suploval část pracovní plochy na lince, a současně by to bylo místo pro rodinné aktivity a domácí pracovnu. Ono ti naši předci to neměli úplně blbě vymyšlený :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: tak ono kdybys bydlela s celou touhle rozmazlovanou famílií v 35metrovém bytě, který tuhle diskuzi odstartoval, měli byste každý jeden mističko-hrníček a ke včerejšímu rohlíku buď čaj nebo polívku, ne obojí. :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ETERNITY: hm... já třeba teď přišla na to, že rýžovar je děsná blbost, ale situace, kdy jedou všechny čtyři plotýnky na sporáku A ještě rýžovar, u nás není úplně neobvyklá (minimálně jednou do měsíce - kupříkladu polévka, zavářka do polévky, maso s omáčkou a vařená/dušená přílohová zelenina), takže s náma asi může bydlet i dál :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: System carek je jediny system, ktery meho muze presvedcil, ze tri ctvrtiny veci, co se nam doma vali, vubec nepotrebujeme.
    Naopak jeho sachovy stolek dostal pres stovku carek, takze dostane svuj prostor na ukor jine "strasnedulezite" veci. Vrele doporucuju udelat tohle cviceni vsem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: systém čárek je geniální.
    7x do roka, to se vyplatí si najmout salonek v restauraci.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    MAR_TINA: to je nějaká místní posedlost, teď jsme bojovali s architekty, co nam do bytu pro dva naprojektovali kuchyň u balkonu a tak velkou, že by se v ní dala v pěti vařit svatební hostina, ale pracovní místo (s tím, že oba dlouhodobě děláme na HO) nám nacpali do nejtmavší části bytu prakticky do skříně a tak, aby člověk cestou na záchod obešel celý byt dvakrát. A hrozně se divili, že se nám to nelíbí.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: Jine me zenove prozreni rika, ze cokoliv pro kazdodenni pouziti je skladne/skladaci/vyklopne/slozitelne, zustane v byte bud slozene, nebo rozlozene. Co bys zagumickovavavala periny a sklapela postel, kdyz si tam stejne za chvilu zas lehnes... to uz je lepsi to spaci patro.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MAR_TINA: primo. Ale chapu, ze kazdy muze mit jiny zivotni styl a potreby (ja snad vzivote nestrihala latku a na puzzle neni cas:). Delala jsem si schvalne minuly rok carecky, jak casto co pouziju
    Vic nez dve plotynky najednou - ani jedna carka
    Velky jidelni stul - sedm carek (z toho petkrat se sestra pozvala na obed)
    A tak to jde dal se vsema bebechama v byte, takze zjistuju, ze mam bambilion veci, ktere cekaji, ze je jednou do roka pouziju, pripadne ani jednou (chudak fondovac). Cim vic prostoru v kuchyni, tim vic bordela se tam vali.
    Postel - 365 a nektery dny i dvakrat.

Ale pokud jsou rodiny, co se kazdy den schazi u klidne hodnotne vecere a debatuji o dni, pripadne spolu vytvareji nejake rodiny, chapu, ze se ten prostor muze hodit. Priznam se, ze jsem si predstavovala, ze tak budu zit taky, ale clovek mini...
    Na druhou stranu, ne, z postele z tohohle inzeratu bych fakt HO nezvladla.
    TUILE
    TUILE --- ---
    MAR_TINA: to zni jako nocni mura. radsi koupelnu v kuchyni a patro na spani a pak co nejvetsi prostor.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: napadá mě velká deska zavěšená pod strop a spustitelná dolů třeba nad postel nebo nad prostor.
    Snažší bude na zdi s mocným pantem na výklop.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ETERNITY: to je obvyklá nemoc malých bytů. Lidi neumí menší kuchyň než "svíčková pro šest lidí" a pak omezují všechno ostatní.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ETERNITY: HO muzu delat i z postele na patre.
    ale slozit puzzle nebo nastrihat latku, na to potrebuju trochu toho prostoru na zemi nebo stole :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    TUILE: driv jsem byla taky pro patra, ale dosla jsem k zenovemu prozreni, ze na posteli se jist da, ale na stole se spi blbe. Postel dostava vrch.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ETERNITY: me zaujalo - bezprahovy. kdyz uz teda musim vypichnout, ze to je bez prahu, tak bych cekala, ze to bude bezbarierovy cely. k tomu mi spani na patre uplne nesedi.

(a jinak sem tym patro, v 35m2 mi spani dole prijde jako plejtvani mistem.)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    MEJLA77: tvl kuchynskeho prostoru maj tri prdele a spi pod stropem. Hnedka bych jim to predelala:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam