• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JAKE_UP: No jistě že, děti za pár let vypadnou a zbydou ti nevyužitý místnosti. Ale auta budeš mít po zbytek života tak proč by mělo jedno stát na dešti venku.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    TUILE: Je naprosto běžný, že rodiče v domech dělají dětem pokoje 10-12 m2. Ale pak mají garáž na dvě auta. Nechápu to.
    TUILE
    TUILE --- ---
    lepsi malej nez zadnej, ale kdyz uz stavim novej dum, tak bych teda chtela pro dite (pro sebe) spis vetsi prostor.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dětský pokoj může být klidně malý. Voni z něj stejně lezou ven, bez ohledu na velikost.
    GECKO
    GECKO --- ---
    WATTEVILLE:
    77WHITE: Aha.. dík. Na tom FB jsou ty obrázky o dost větší. No, jestli to dobře chápu, tak ještě nekopli... tak přeju mnoho štěstí. Exteriéru vedle domu a bazénu je vlastně hned betonová zeď a další barák... na druhý straně to není jasný.... ehmmmm... no nic.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GECKO: vsechno rendery, navic kamerou s hrozne silenou cockou, proto ten prostor pusobi tak vytahle, to aby zaber renderu byl co nejsirsi a tak to pusobilo prostorne. Uzky prostory jinak vlastne moc nevyrenderujes.
    GECKO
    GECKO --- ---
    JAKE_UP:
    GENTIANA: TVL koukám na to poněkolikátý a pořád se nemůžu rozhodnout, jestli obrázky ineriéru jsou fotky reálu nebo vizualizace návrhu.... venkovní terasa a fotky exteriéru jsou vizualizace celkem jasně... Jestli to je celý z kompu, tak proč proboha někdo publikuje, jak bude vypadat jeho barák, až bude hotovej? Napadaj mě dva ddůvody... jednak takhle vypadat nebude a druhý, že těch dukátů asi na dokončení není dost a je potřeba prodat příběh do novin, aby bylo aspoň na IKEA...

Jo a pak mi na jedný fotce přišlo, že vzdálenost hajzlpapíru od mísy je na ruku orangutana....
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KURE: možná to fakt dělají ty vizualizace a v reálu to bude prostornější.
    Jen ty hovězí kůže vážně nepochopím v jakémkoliv interiéru, ale Číňani je teď taky rádi, tak asi nový trend.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JAKE_UP: píšou, že to jsou fotky a vypadá to jako fotky, tak nevím. A myslím, že ani průměrný architekt není takový dement, aby postavil piáno před krb.

(Bydlím, jak mi moje sockapoměry dovolí a necpu to do novin. Kdybych měla kýbl peněz, tak si pořídím úplně jiný nábytek, než ten, co byl zadarmo.)
    KURE
    KURE --- ---
    DOBYTEK: přijde mi že nekoukáme na stejné fotky.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    GENTIANA: tak zase na focení pro realiťáky se nedivím, že by to uklidili a letošní asi ještě moc nevyrostlo...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEJLA77: ... a ti lůzři tam mají jenom králikárnu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JAKE_UP: klid, ať ti nepraskne žilka, však o nic nejde ;)
    Ale taky se mi nechce makat, tak jen stručně: přijde mi to přeplácané v tom smyslu, že je ten prostor dost členitý, nevyvážený, s hromadou věcí, co se někde válí, stojí, zavazí, jsou zbytečně velké na tak malý prostor apod, je tam spousta pěkných drahých kousků, které nemají vůbec šanci vyniknout, protože je jich tam naplácáno moc. Mně se líbí minimalistické interiéry, s několika solitéry, které se v prostoru vyjímají, jak zaslouží. Tohle je interiér, kde je nacpaných x kusů designového nábytku, svítidel apod., ale v konečném výsledku se to ztratí, protože musíš koukat leda zvenku oknem, aby sis je užil. Jo a ložnice, pracovna a dětský pokoj mi přijdou jak z paneláku, ale ty vůbec neřeším, někdo to rád :)

Jinak já sem ten byt klidně hodím, až bude hotový, ale vizualizace nemám :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    Sice mi tu stojí tuny práce, ale co bych si trošku nepodebatil o vizualizaci baráku druhořadýho muzikanta, na který mi absolutně nesejde, že jo.

GREW:
    - Muzikant/skladatel může mít klidně klavíc i v pracovně, to ale nevíme, klidně může skládat v obýváku. Tos nikdy neviděl Dva a půl chlapa? Nejspíš v tom obýváku ale nikdy stát nebude.
    - Malý dětský pokoj zmiňuju sám, nicméně na některých obrázcích vypadá širší než na jiných, takže možná jen zkreslení vinou vizualizace. Jak myslíš kombinaci s pokojem pro hosty?
    - Vidím úložné prostory pod postelemi, vidím vestavnou skříň v děcáku, vidím komody a knihovčky. Předpokládám šatnu, technickou místnost a garáž, ty ale nevidíme, takže tam můžeme mít pravdu oba.
    - Záchod v koupelně je naprosto ok, určitě to nebude jediný záchod ani jediná koupelna.

DOBYTEK: Přeplácané? V ložnici postel+komoda. V obýváku gauč+něco pod televizi. V kuchyni linka+ostrúvek++jídelní stůl. V pokoji pro hosty postel, křesílko a stolek. V děcáku postel, psací stůl, knihovna a úložné prostory. Prádzné místnosti jsou fajn, ale pokud má například ložnice plnit svoji funkci, bez postele se v ní neobejdeš. Čím přesně je to přeplácané? A že je to nevkus? Ten si já osobně představuju teda úplně jinak.

V obou vašich případech bych se moc rád zeptal na to, jak bydlíte vy. Ale byl by to argumentační faul, tak to nechám být, i když bych to chtěl vidět ne proto, abych porovnával co je lepší nebo horší, ale jakou filozofii teda ve svým bydlení vyznáváte.

Disclaimer: Ani Marek Ztracený ani architektka mi nic neplatí.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JAKE_UP: přijde mi to trochu přeplácané, zvlášť když údajně "vyznávají minimalismus", ale já mám radši ty prázdné místnosti. Nevkus možná, ale peklo to není.
    GREW: máš asi pravdu, ale z toho viním architekty, poznávám všechny nešvary, které mi teď cpou do bytu taky, a buď máš čas se s nimi hádat, nebo se holt kocháš vizualizací a doufáš, že to dobře dopadne.
    GREW
    GREW --- ---
    JAKE_UP: Muzikant/skladatel, kterej nema klavir v pracovne, ale v obyvaku. Miniatruni detsky pokoj, navic v kombinaci s pokojem pro hosty. Nikde nejsou zadne ulozne prostory. Zachod v koupelne. atd. Cim vic se na to divam, tim blbejs to na me pusobi, takovy katalogovy bydleni na oko.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    GREW: Příklady?
    GREW
    GREW --- ---
    JAKE_UP: Na prvni pohled to vypada pekne, pri podrobnejsim prozkoumani si clovek uvedomi, ze to patri presne do tydle skupiny.
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    JAKE_UP: dítě jistě ocení nápis seniorské kapely AC blesk DC na stěně :D
    GECKO
    GECKO --- ---
    NIKDAS: No zvenčí to je taková úplně typická nenápadná šumavská chalupa... tak určitě....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam