• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BLOWUP: kdyz se podivam na ten obrazek, tak se zacinam dusit, nebude v takovem prostoru problem s cirkulaci cerstveho vzduchu? to okno to uplne nezachrani
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: neni. jde o prostorove oddelenou funkci. O neco trvalyho, na rozdil od "provizoria" rozkladaci postele z gauce. Pokud ten rozdil nevnimas, tak asi nema cenu zkouset to vysvetlit, pro me jsou to galaxie.
    KURE
    KURE --- ---
    OPI: možná. to by trochu smysl dávalo.
    Ale nevěřim tomu že vrstva překližky/lamina udělá cokoliv s hlukem. (na jednom obrazku je vidět jak mezi těma překližkama prosvítá...) Ale třeba tomu křivdim a je v tom nějaka izolace.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: existujou lidi pro ktery je spani na rozkladacim gauci jaksi.. ponizujici. Signalizuje to "jsem na tom financne tak spatne, ze nemam ani pokoj s posteli pro sebe". Nekomu to nevadi, ale jak jsem zminil, jsou lidi ktery to proste nechtej.

To co ta architektka podle meho nazoru docela dobre na naprosto miniaturnim prostoru navrhla je reseni ktery umoznuje jak trvalou spaci prilezitost, tak misto k posezeni. Novy to reseni neni, kdyztak zagoogli "alkovna" neboli "skrinova postel". Ty se vetsinou delaly kvuli opacnymu problemu: mely resit nikoli nedostatek mista, ale umoznit vyssi teplotu v naopak prilis velkym nevytapenym prostoru.

Einzelobjektansicht | Museen Schleswig - Holstein & Hamburg
    http://www.museen-nord.de/Objekt/DE-MUS-074511/lido/2011-527
    OPI
    OPI --- ---
    KURE: možná tam chodí chlap po noční který se potřebuje vyspat když si dítě hraje v pokojíčku a manželka vaří a uklízí ve zbytku domácnosti..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ATUARFIK: tak zas ale trileta nebude vecne, ze
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAR_TINA: tak soukromí právě v noci mají, minimálně vizuálně i oddělenou část obývák ložnice, mně třeba je dost nepříjemná představa, že spím v obýváku, ten prostor/zařízení je pro mě rušivé, v tomhle by se mi spalo určitě lépe.
    Horší přístup k posteli v daném věku nevadí. Navíc když se ti tam nasáčkuje dítě, tak nepadá na zem.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: "Tříletá Terezka nutně potřebuje svůj vlastní pokojíček," přece!
    KURE
    KURE --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: chápete někdo význam tý krabice?
    pokud se tam má někdo vyspat, myšleno v tom pokoji, stejně tam nesmí nikdo bejt. takže kabice zbytečná.
    A přes den, tam ta krabice jenom zaclání,
    jestli by nebylo elegantnější (a asi levnější) sklápěcí postel, nebo si prostě ustlat tak aby to případný hosty v pokoji nepohoršovalo.

nebo jak to chápete?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: takže tříletá Terezka bude mít pokojíček a mamka s taťkou spí v krabici stále bez soukromí a teď navíc ještě bez pohodlí přístupu do postele.

Chybí tam půdorys, aby si člověk mohl udělat lepší názor.
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: Mě se to docela líbí, ale irituje mě ten lesk. Jako matka dvou dětí, je to cesta do nejbližší šaškárny. A iritují mě ty humpolácký panty. Jinak mi to přijde útulný a když není jiná cesta, tak za mě lepší, jak spát s dítětem v jedné místnosti do jeho třeba 15 let
    KATIA
    KATIA --- ---
    SANELIN: lesklý blbý, ale jinak mi to vlastně přijde fajn nápad, je to útulný :-) vzpomínala bych u toho na noční jízdu busem přes Laos :-)
    SANELIN
    SANELIN --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: Jo, v tom videu to je i vidět - okno krabice jde do gauče, takže šance urazit někomu hlavu tam rozhodně je.
    Osobně chápu, že prostě někdo na jiné řešení nemá, ale tohle mi s malým děckem, které bude po těch lesklých plochách jednoznačně patlat rukama (ne. že by to dospělí neuměli taky) bude brzy spíš prokletí.
    Za mě - myšlenka dobrá, provedení horší.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    Mno, za mě tedy ne. I když chápu, že ne každý má možnost se přestěhovat do většího... jestli chápu z fotek správně, "okno" z krabice se otevírá nad gauč a skříň do dveří. A spát v krabici bych teda fakt nechtěla.
    Jsou tři a bydlí ve 2+1. Ložnici se podařilo vestavět do obýváku - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/bydleni/rekonstrukce/loznice-obyvaci-pokoj-maly-byt-loznice-v-obyvaku-rekonstrukce.A211102_171032_rekonstrukce_web
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Si nemuzu pomoct, ale mi se to krome skladaciho lehatka z ikey libi cele...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: tapety se mi líbí.
    SEDELAVLOKALE
    SEDELAVLOKALE --- ---
    MALATI: tak panince neni starej gauc potazenej frote prosteradlem dost dobrej, hm?
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MALATI: Průduch!
    MALATI
    MALATI --- ---
    MADIETTA: s nádechem luxusu? Spíš s výdechem...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam