• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech

Interiéry a exteriéry našich domovů v pekelném provedení + mírná diskuse.
    Klub je inspirován Módním peklem, pravidla platí podobná:

- Patří sem pekelné interiéry, nábytek, bytové doplňky a jiné ukázky nevkusu a nesoudnosti národa především českého.
    - Co je pekelné, je čistě subjektivní, takže už moc se těším na přišlápnutá kuří oka ;)
    - Prosím bez přehnaného chatu a flejmu, ale diskuse k věci je vítána.
    - další pravidla možná vyplynou z toho jak to tady půjde.

rozbalit záhlaví
    AIJA
    AIJA --- ---
    CAMKA:
    Přece si nepošlapou hned několik druhů podlahového zdobení?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAMKA: to mě až tak nezarazilo (buď tam dávaj boty, nebo tam spěj kočky, nebo manžel, když zlobí) :-)
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    TRISSIE: a to umístění běhounů v předsíni? nemůžu se od toho odtrhnout
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAMKA: zvlněný lino! to je taková třešinka na kachličkovým dortě :-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    PISTA1:
    Měli jsme to podobně, ale jakmile děti vypadly z domu, tak jsme si teprve zařídili ložnici:-)
    ALENNAI
    ALENNAI --- ---
    ETERNITY: Po pravdě, já se vždycky těším, co nám BLOWUP napíše, protože tam je vždy přesah do soukromí. Povetšinou se to týká žen, oblečení a spodního prádla žen, bývalé manželky nebo o přítelkyně. A vždy alespoň lehce v erotické rovině. Zklamaná jsem, když je to jenom o "u nás ve Švýcarsku...". Nejdřív mi to přišlo trapný, ale teď to mám jako guilty pleasure. Ta kreativita jak vpašovává ženský do rad a porad je prostě boží.
    Moc doufám, že to BLOWUP uděla alespoň maličkou radost a že v tom bude pokračovat.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PISTA1: mi taky prijde postel v obyvaku vpoho. Koho urazi, ze obcas spim, at nechodi:)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: kaaba v obýváku!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    My sice máme starej baráček ale taky je to v podstatě 2+1, takže máme ložnico-obývák.
    Postel je normálně součást prostoru, pokud přijde návštěva tak se peřiny srovnají do čela a postel se přehodí dekou.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MIST: tak ono tam tech fotografii vzniklo vic, ze. Stejne jako v ostatnich prostorach, v hlavnim obytnym prostoru meli napriklad krasnej tram s hakem na zavesovani… veci. Akorat od ty alkovny proste nemam zadnou fotku kde je prazdna, no.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    ETERNITY: Tak jistě, já jsem v mládí spal na palandě a po žebříku jsem na ní lezl tak zhruba do 8 let. Ale stejně se mi líbí ta nápaditost. Super, pokud máš doma psa, kterého chceš občas pustit do postele.
    MIST
    MIST --- ---
    BLOWUP: ta zenska v posteli by mela lezet stejne jako ta zenska na obrazu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ETERNITY: jj, presne tak to bylo. Hele, ja fotim nahaty zensky pres ctyricet let, takovejch fotek mam par desitek tisic, to je jako kdybych se chlubil ze dejcham ;-) Ale OK, smysl pro to co kdo v mejch postech muze povazovat za chlubeni jsem uz prestal hledat davno, so what :-)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    BLOWUP: Ze ses nechtel pochlubit tou totkou nize ti nikdo z nas neuveri:)
    Sral by me ten oblouk...

SULTHAN: O co, ze by sis zvykl naskakovat/seskakovat z postele, protze by se ti nechtelo furt ty schudky vyndavat a zandavat (a kdybys je nechal furt vytazene..... au, moje malicky a palce!)
    To je to samy, jako KURE: sklapeci postel je vlastne drazsi a mene pohodlna normalni postel, protoze neznam nikoho, komu by se chtela furt zvedat.
    Na to, jestli chce nekdo alespon zdani klidu, kdyz se kolem pohybuji lidi, krabice vlastne dobra (vybavuji si film Komorna). Jen ten lesk me taky irituje.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    BLOWUP: Ty schůdky ze šuplíku se mi ale docela dost líbí.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: tjo. tady jsem nasel jeste ty fotky co jsem vlastne hledal. eh.

Bylo tam spojeni s obytnym prostorem oknem.

KURE
    KURE --- ---
    BLOWUP: no tenhle stísněnej prostor vypada, nevim proč, o hodně lákavěji, než ten co je předmětem debaty :D :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: wiki rika ze to slovo je arabskyho puvodu (al-cubba) a znamena prostor s kupoli

Alkoven (Bettnische) – Wikipedia
    https://de.wikipedia.org/wiki/Alkoven_(Bettnische)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PLOMBDENTIST: Nikdo te nenuti to mit vsechno na spanek uzavreny. Ja v necem podobnym spal kdysi v jednom starym baraku v Amsterdamu a bylo to ok, clovek tam halt musi nejak vysplhat, ale spi se v tom uplne normalne.

Imho je to jedno z reseni jak zachazet s miniprostorama - kdysi jsem tu nejakymu ID kreslil neco podobnyho. Stejne tak se da treba kuchynska linka integrovat do nejakyho problematickyho prostoru (v nasem pripade pamatkove chranenej salon z 18. stoleti) jako "jeden kus nabytku".

SITH
    SITH --- ---
    KATIA: také mi přijde logičtější udělat raději větší pohodlí pro dítě než pro sebe
    KURE
    KURE --- ---
    BLOWUP: Ja uplně nemyslel nutně rozkladaci. Na pudorysu kterej zabira bedna, muze bejt i normalni postel, bez ty bedny.
    Ale připominku o tom že to tak asi chtěli, beru. Touhu oddělit spani od gauče chápu. dispozičně to smysl dava, ale provedeni se mi nelibi.
    Ten pokoj vypadá to jako utečeneckej tábor vedle obelisku z knížky A.C. Clarka.

Mimochodem, nevíš proč se říká alkovna, z čeho to slovo vzniklo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam